Starwood med hotellnøkkel på telefonen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotellkjeden Starwood har utviklet et system som lar deg åpne hotellrommet uten nøkkel. SPG Keyless heter systemet, som består av en app du laster ned til din smarttelefon.

Denne løsningen bruker Bluetooth-teknologi, og fungerer ved å holde telefonen inntil dørlåsen. Dette forutsetter at man har lastet ned appen og registrert seg for SPG Keyless, samt at man har aktivert Bluetooth og tillatt «push notifications».

Dersom du har bestilt rom på et hotell som har denne nye teknologien, vil du omtrent 24 timer før innsjekk bli invitert til å bruke SPG Keyless. Når rommet er klart, vil romnummeret gjøres tilgjengelig i appen, og man kan gå rett til rommet uten å sjekke inn i resepsjonen.

SPG Keyless

Fordeler og ulemper

Vi i Bonusfeber.no er tilhengere av teknologi som gjør reisen enklere, så dette er noe vi absolutt ønsker velkommen. Mange forretningsreisende som bor ofte på hotell vil kunne spare mye tid på å slipp å stå i kø for inn- og utsjekk. Men er dette systemet en fordel for alle? Enn så lenge er det nok mange som ikke har den nødvendige tekniske innsikt til å ville benytte denne løsningen, og det finnes fremdeles mange som ikke har en smarttelefon. Derfor vil nok ikke hotellnøklene bli avskaffet med det første. Mange vil nok også foretrekke å bli ønsket velkommen av et menneske, ihvertfall hvis man ikke bor så ofte på hotell og for eksempel er på ferie. Det er tross alt kun mennesker som kan yte service (foreløpig). Husk også at en resepsjonist vil kunne oppgradere deg til et bedre rom, og dette krever da interaksjon med resepsjonisten. Vi vet ikke om denne appen vil gi romoppgeradering automatisk til status-medlemmer, men hvis dette er viktig vil vi tro at det kan lønne seg å heller snakke med en resepsjonist.

Her er en video som viser det nye systemet:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=9MX7Mo4fDdY&list=UULCSRy5Jj3f_EzPG3ah7Zgg»]

Er dette et system du kunne tenkte deg å benytte? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor eller i vårt forum.

Les mer om SPG Keyless her.

Foreløpig er SPG Keyless kun tilgjengelig på følgende 10 utvalgte Aloft, Element og W-hoteller:

SPG Keyless hotels

Les også:

Møt Botlr – fremtidens roomservice

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *