Fremtidens fly – uten vinduer?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

En av de viktigste måtene å spare drivstoff på i kommersiell luftfart er å redusere vekt. Britiske Center for Process Innovation (CPI) kommer med et ganske spesielt tiltak for å spare på kiloene: Fjern vinduene!

Hver eneste kilo teller. For hver prosent flyet kan redusere sin vekt, kan det spares 0,75% i drivstoff. CPI foreslår å spare vekk vinduene, og dermed gjøre flyet lettere, mer økonomisk og mer miljøvennlig. Uten vinduer kan flyveggene gjøres tynnere og lettere. CPI vil erstatte vinduene med tynne skjermer på innsiden av veggene, og montere kameraer på utsiden av flyet. Utsikten fra innsiden vil da i prinsippet være den samme, selv om den formidles av kameraer. Denne løsningen medfører blant annet at lysene ombord bedre kan kontrolleres når folk skal sove, og passasjerene kan selv bestemme hva som skal vises på veggen.

Ifølge CPI kan dette bli en realitet innen 10 år.

Klikk her for å lese mer om denne ideen.

Her er en video som viser konseptet:

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=afGL5GX6avs»]

Hva synes du om denne løsningen? Kom gjerne med kommentarer eller forslag til andre vektbesparende tiltak i kommentarfeltet eller i vårt forum.

 

Artikkelen er oversatt fra Bonusfeber.dk/Nicki Lolk Sørensen

Kommentar

  1. Grelzak sier

    Joda, det ser flott ut på film, men flyselskap som den dag i dag ikke klarer å holde de små vinduene rene, hvordan skal disse «panelene» bli utsende etter et par dager?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *