Swiss: Betaling for setereservasjon fra 15. juli

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Swiss vil starte med å ta betalt for forhåndsreservasjon av seter på både short- og longhaul. Dette gjelder uansett billettpris i økonomiklasse. De har også delt flyet inn i soner, slik at prisen er høyere om du velger mer attraktive seter med bedre beinplass (extra legroom seat) eller lengst foran i økonomiklasse (Preferred zone seat).

LX1

Prisene varierer fra CHF 9 til CHF 99 avhengig av setetype og lengde på turen, og prisene er pr. leg. Om man skal fly Oslo-Zürich koster et vanlig sete 9CHF, om man skal videre til New York og vil ha en sete med god beinplass må man ut med CHF 99 i tillegg. Mer at dette gjelder forhåndsreservasjon inntil 48 timer før avgang. Ved innsjekk kan man fritt velge seter. Det er også verdt å merke seg at her hjelper det ikke med Star Alliance gullkort, man må ha SEN/HON-kort hos Lufthansafamilen for å slippe gebyret. Man kan booke fra 8. juli, og det gjelder for alle flyginger fra 15. juli.

LX2

British Airways var en av de første om introduserte betaling for setereservasjon på forhånd, der gjelder det i økonomi, premium økonomi og business, men man slipper å betale dersom man har de dyreste billettkategoriene. Deretter har mange andre som KLM, SAS, Lufthansa kommet med varianter av det samme når det gjelder setereservasjon. Betaling for bagasje har også begynt å bli et konglomerat av variannter og regler så det er ikke enkelt å finne totalprisen på flyreiser lenger, hverken hos lavprissselskapene eller de tradisjonelle selskapene.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *