Swissotel The Bosphorus – Istanbul

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Der Asia og Europa møtes finner du en av verdens kanskje mest historiske byer, Istanbul. Byen er del i en del som ligger i Europa og en del som ligger i Asia. Verdensdelene skilles av elven Bosphorus. Swissotel Bosphorus ligger med utsikt over elven, på den europeiske siden.

Istanbul er en by med store sosiale forskjeller. Man regner med at byen har ca. 13 millioner innbyggere og det er i så måte i aller høyeste grad en verdensmetropol. Swissotel Bosphorus er et femstjerners hotellkompleks som utvilsomt retter seg mot de som besøker byen med mer penger enn kanskje den gjennomsnittlige innbyggeren. Hotellet/hotellområdet er enormt, med totalt ca. 500 gjesterom, hvorav mange suiter i en helt egen bygning som ligger på hotellområdet. Hotellområdet består forøvrig av basseng, tennisbaner og et stort antall restauranter. Det er store lokaler tilgjengelig for møter, kongresser og arrangementer.

Modell - Hotellområdet
Modell av hotellområdet

Allerede ved ankomst hotellet er det lite som levner noe som helt tvil om at dette er et dyrere hotell. Bevoktet innkjøring, valet parkering og luksusmerker som Louis Vuitton og Bvlgari utstilt i inngangspartiet er noen hint. Lobbyområdet er stort og åpent med en stor «kafé» i hovedfoajeen. Innsjekk gikk raskt og smidig og selv den minste venting ble unnskyldt fra personalets side. I løpet av det minuttet jeg måtte vente på innsjekk fikk jeg sågar en liten sjokolade av en av hotellets pikkoloer. Klasse.

IMG_1657 IMG_1661

Jeg fikk et rom i det såkalte «East Tower», nærmere bestemt i 4. etasje. Dette er ganske langt ned, ettersom lobbyen og inngangspartiet ligger i 9. etasje, mens flere etasjer er nedenfor lobbyen i skråningen mot elvesiden. Rommet mitt hadde likevel ingen utsikt mot elven ettersom dette var blokkert av vegetasjon etc. Litt utsikt hadde jeg likevel, og nok til at man ikke følte seg innestengt eller at andre kunne se rett inn på rommet utenfra.

IMG_1647 IMG_1650 IMG_1652

Jeg hadde aldri bodd på et hotell i Swissotel-kjeden før mitt opphold og hadde således verken medlemskap i noe lojalitetsprogram eller status. Jeg meldte meg derfor inn i det som heter Swissotel Circle, i den tro at det ville gi meg gratis wifi-internett på rommet. Dette skulle dessverre vise seg å være feil, så internett måtte betales for, men det fungerte i det minste godt. Hotellet er forutenom å tilhøre Swisshotell også medlem av «The Leading Hotels of the World«.

IMG_1651

East Tower bar litt preg av å ikke være helt nylig bygget eller renovert. Alt var velholdt og pent, men løsninger og materialvalg avslørte at det er noen år siden hotellet ble bygget. Dette dro likevel ikke ned opplevelsen i nevneverdig grad og hotellet holdt på med oppussing av West Tower under mitt opphold, så man kan kanskje regne med at man vil fortsette med East etterhvert? Selv om enkelte av løsningene (herunder de elektriske) var av litt eldre type fungerte de alle godt. Lys på rommet kunne man slå av og på fra klokkeradioen som stod ved sengen og jeg skal innrømme at det tok litt tid før jeg oppdaget det, ettersom radioen ikke så ut til å være såpass avansert.

Jeg fikk et dobbeltrom med twin beds. Rommet var bestilt via arbeidsgiver og jeg hadde derfor ikke kommet med noe ønske eller krav om hva jeg ønsket. Rommet var forholdsvis stort og romslig, utstyrt med skrivebord, lenestol, bord og skap og hyller, i tillegg til sengene. Det var stor størrelse på badet og her hadde man badekar med dusj. Både morgenkåpe og tøfler var på plass. Amenities var fra Pürovel.

IMG_1648 IMG_1649 IMG_1654

Rommet hadde en velfylt minibar med ganske stive priser (40,- for en boks cola. 82,- for 5 cl Absolut vodka). Det var i tillegg kaffemaskin, men kapsler til denne var ikke gratis og måtte kjøpes i den nevnte minibaren for 43,- for 2 stk). To flasker med gratis vann stod på rommet, noe jeg satt pris på.

På kvelden ble rommet gjort i stand for natten (turn-down service). Dette inkluderte at sengen ble gjort klar, det ble satt vann og glass på bordet ved sengen og tøfler ble satt frem. Også lyset på rommet ble dimmet ned. Alt i alt en meget god «touch» fra hotellets side og helt i tråd med hva jeg ellers opplevde av rengjøring og øvrig kvalitet som ble levert av de ansatte.

IMG_1653

Turndown Service
Turn-down Service

Hotellet hadde som nevnt flere restauranter å tilby gjestene. Her kunne man få mat fra både de japanske, sveitsiske og tyrkiske kjøkken. Jeg spiste ikke på noe av restaurantene, men en kjapp titt ga meg inntrykk av høy kvalitet på både mat og presentasjon, med tilhørende høye priser. Frokost ble servert i en av hotellets hovedrestauranter og var av høy kvalitet. Frokosten var ikke inkludert i prisen, så man måtte betale litt for å smake på koldtbordet som var gjort i stand. I Lobbyområdet finner du også en bar/lounge som tilbyr champagne, øl, longdrinks og en egen «Les Ambassadeurs» som hadde mye av det samme utvalget, men i en mørkere og litt mer elegant atmosfære.

Swissotel Bosphorus har et svært populært og meget bra spa og treningssenter. Prisene er overkommelige for spabehandling og selve treningsrommet er gratis for hotellets gjester. Treningsrommet er trolig det beste jeg har sett på et hotell og holder høy klasse. Her finner du det meste av apparater og de er i tillegg helt på topp kvalitetsmessig.

IMG_1656 IMG_1662

Hotellet tilbyr selvsagt concierge-tjeneste som hjelper deg med informasjon, reservasjoner osv. Også mulighetene for room-service var gode. Alt dette er ting man sånn sett forventer av et hotell i denne klassen.

Konklusjon:
Swissotel The Bosphorus er et hotell nært opptil ypperste klasse. Høy kvalitet på alle elementer innen service og tilbud, samt god plassering trekker opp. Litt eldre fasiliteter/rom (muligens planlagt oppusset) og betaling for internett trekker litt ned.


Quickfacts
Lokasjon: Istanbul
Rompris: Fra ca. 1400,- pr. natt
Bonusprogram: Swissotel Circle
Hjemmesidehttp://www.swissotel.com/hotels/istanbul/

Oversikt

Fordeler

God service
Omfattende fasiliteter
Gjennomført

Ulemper

Enkelte rom/områder trenger oppussing
Ikke gratis internett

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Swissotel The Bosphorus er et hotell nært opptil ypperste klasse. Høy kvalitet på alle elementer innen service og tilbud, samt god plassering trekker opp. Litt eldre fasiliteter/rom (muligens planlagt oppusset) og betaling for internett trekker litt ned.

4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *