TAM First Class (Buenos Aires – São Paulo)

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Siden jeg «samler på» First Class-opplevelser, hadde jeg lenge hatt lyst til å prøve TAM First Class. I og med at TAM er et brasiliansk flyselsekap, må man derfor reise til eller fra Brasil for å oppnå dette. Det er imidlertid ikke bare bare å bestille TAM First Class med bonuspoeng. TAM har nemlig kun fire seter i First Class! Dette gjør det hele mer eksklusivt, men det gjør også at det sjelden er ledige seter å oppdrive. Jeg lyktes imidlertid å finne et ledig sete fra Buenos Aires (EZE) til São Paulo (GRU), i en Boeing 777-300. Dette er en veldig kort flight, så ikke overraskende ble jeg sittende alene i den intime First Class-kabinen.

Førsteinntrykket av kabinen og setene var bra. Store, gode seter som kunne gjøres om til senger. Absolutt godkjent standard for et First Class-produkt.

Sete 1A
Sete 1A

 

God plass til beina
God plass til beina

Det som derimot var overraskende var at de ikke hadde champagne ombord. De lastet nemlig ikke champagne på de korte, regionale flightene. Dette var ganske skuffende, selv om det er å betrakte som et «First World problem». Jeg fikk istedet et glass rødvin av god kvalitet mens jeg ventet på maten. Etter hvert la jeg merke til at passasjerene i Business Class fikk nøyaktig samme mat og drikke som jeg fikk.

Forrett
Forrett
Steak sandwich
Steak sandwich

Det ble altså klart at TAM har et veldig amputert First Class-produkt på de regionale rutene. Den eneste forskjellen om bord var setene, samt at Business Class-passasjerene ble holdt tilbake inntil jeg hadde forlatt flyet. Da jeg forlot flyet ble forskjellene større. På toppen av flytrappa ble jeg møtt av to damer. Hun ene tok håndbagasjen min, og hun andre holdt en paraply over hodet mitt siden det regnet. Så ble jeg geleidet inn i en bil som ventet på meg, og kjørt til ankomstområdet. Der ble jeg eskortert forbi passkøen, og ble ekspedert på null komma svisj. (De som har vært på Guarulhos-flyplassen i São Paulo vet at passkøen kan være meget lang og treg.) Deretter gikk vi ut til bagasjebåndene, hvor en ansatt sto og ventet med kofferten min. Hvordan de hadde klart å frakte kofferten min dit fra flyet så raskt er en gåte for meg. Dette var definitivt den raskeste og mest effektive ankomsten jeg noen gang har opplevd. Helt super ground service!

Konklusjonen må bli at TAM First Class ikke er verd det på så korte flyvninger, men jeg flyr gjerne TAM First Class igjen på long haul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *