Test: Clarion Collection Hotel Folketeateret

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hotellkjeden Choice har etterhvert ganske så mange hoteller i Oslo, i flere forskjellige brands. Vi har testet flere av Choice sine hoteller i Oslo tidligere, men i dag byr vi på en test av Clarion Collection Hotel Folketeateret.

Clarion Collection er en kjede som kjennetegnes ved å være et fullservicehotell som tilbyr både frokost og kveldsbuffet inkludert i prisen. I tillegg har de gjerne trimrom og andre fasiliteter for sine gjester.

Hotel Folketeateret ligger i en av Oslos mest kjente bygninger og et av Norges flotteste art deco-hus. Bygningen ble tegnet på 1930-tallet og hentet inspirasjon fra Empire State Building i New York. På folkemunne ble huset kalt «Skyskraperen». Senere åpnet Folketeateret som fungerte som Oslos opera frem til den nye operaen i Bjørvika åpnet i 2008. Inngangen til hotellet ligger i Folketeaterpassasjen som går mellom Storgata og Youngstorvet. Hotellet har ingen egne barer eller restauranter, men passasjen har mange gode muligheter for både mat og drikke. Du finner spisesteder som spisesteder som Grilleriet, Cantina Cortina, Schiller´s Tapas og Fiskeriet. For de som bare er tørste, ligger Internasjonalen Bar ut mot Youngstorvet.

Serveringssteder i Folketeaterpassasjen
Serveringssteder i Folketeaterpassasjen

Hotellet serverer sin frokost i restaurant Grilleriet som man kommer til via resepsjonen. Kveldsbuffeten fra 18 til 21 serveres i en lounge i 7 etg. Her blir det også servert kaffe/kake til gjestene fra kl 15 til 18.

Jeg hadde bestilt et enkeltrom og ankom hotellet ved 14 tiden. Innsjekking gikk raskt og effektivt og jeg ble henvist til heisen for å komme til mitt rom som lå i 7 etasje. Lobbyen var romslig og hadde en fin sittegruppe hvor gjester har tilgang på gratis kaffe og noe små-snacks.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Hotellet virker å være godt vedlikeholdt og gangene er er fargerike og trivelige. I stedet for skilt som viser vei, er informasjon heller malt rett på veggen.

IMG_6975

 

Mitt enkeltrom var dessverre en stor skuffelse. Størrelsen på rommet var omtrent bare nok til å få plass til sengen. Badet var derimot ok, men jeg hadde behov for et skrivebord å jobbe ved, men det inneholdt ikke dette rommet.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Det var ikke annet å gjøre enn å ringe resepsjonen og høre om det fantes alternativer. Rommet kostet ca 1 300 kr, og for bare 100 kr mer kunne jeg få det siste dobbeltrommet de hadde ledig. Jeg slo til, og gikk tilbake til resepsjonen og fikk ny nøkkel til et dobbeltrom i 3 etg.

Dobbeltrommet var mer romslig og lå ut mot bakgården, hvilket gjorde at det var usedvanlig fredelig på rommet. I tillegg hadde det en liten balkong. Den ene veggen var dekket med en hel seksjon som inneholdt både strykejern/brett, kofferthylle, skrivebord, minibar og hyller til glass og andre ting. Hyllene i seksjonen var dekket med glinsende fiolette plater, noe som ga en fin lyseffekt. Det var også lyst både under og rundt sengen som var en artig effekt. Sengen hadde et godt utvalg av puter, men den ene siden var nok ligget ned en smule, så jeg var nødt til å ligge midt i senga for ikke å trille ut. Enda greit jeg hadde rommet for meg selv. Men når man bare fant sin plass var sovekomforten deilig. Toalettfasilitetene var et kapittel for seg. Bad og toalett kom hver for seg. Det ene knøttlille rommet hadde et badekar med dusj, og en liten vask med 4 lyskuler i speilet. Toalettet var knøttlite og trangt og for oss som er litt store i skroget bød dette på ubehageligheter for å gjøre det man pleier å gjøre på et toalett. Jeg var derfor glad for at jeg bare skulle bo her en natt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Jeg fikk ikke anledning til å prøve kveldsbuffeten på hotellet. Fra andre Clarion Collection hoteller, pleier den å bestå av brød, pålegg, salat og en enkelt middagsrett.

Loungen hvor aftensbuffet serveres.
Loungen hvor aftensbuffet serveres.

Frokosten neste morgen var høydepunktet ved oppholdet. Den ble servert i restauranten Grilleriet og kommer høyt opp på min liste over de beste frokostbuffeter. Utvalget var supert. Sjeldent man ser både roastbeef og serrano skinke på en frokost buffet. Det var godt utvalg av frokostblandinger, og varmmaten hadde også det viktigste. Her var både kokte egg, eggerøre, omelett, poteter, pølse av god kvalitet, sprøstekt bacon, tomatbønner og grøt. Brødbuffeten var også rikelig utstyrt med forskjellige typer brød som var både ferskt og godt.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Deretter var det utsjekk og ut i hverdagen. Også dette gikk smertefritt. Er man medlem av Nordic Choice Club får man 1 poeng per krone brukt på rom. I etterkant ser jeg at jeg kun har fått poeng for det jeg betalte for enkeltrommet og ikke for den ekstra hundrelappen jeg måtte betale for å få et dobbeltrom.

Du kan lese vår guide til Nordic Choice Club ved å klikke på denne linken.

Hvis du vil lese flere av våre hotelltester, kan du finne dem ved å klikke på denne linken.

Oversikt

Fordeler

+ Sentral plassering
+ Fantastisk bra frokost
+ Praktisk veggseksjon

Ulemper

- Enkeltrommene er veldig små
- Madrassen hellet mot siden
- Dårlig løsning for bad/toalett

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Dette er et helt greit hotell på det jevne. Mulig jeg var uheldig med det standard dobbeltrommet jeg til slutt fikk, men jeg synes ikke det forsvarer en pris som ligger på ca 1 400 kroner. Hotellet har i tillegg romkategoriene Superior, Deluxe og Suite som sikkert er mer komfortable. Men det finnes en grense for hva som er greit å betale for et hotellrom. Da finnes det andre hoteller man kan velge som løser basic behovene på en like grei måte til en lavere pris. Men frokosten var absolutt høydepunktet ved oppholdet.

2.8

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *