Test: Comfort Hotel Børsparken, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tidligere denne uken testet vi Clarion Collection Hotel Folketeateret og ga den en karakter på 2,5 av 5. Nå byr vi på en test av Comfort Hotel Børsparken, som i forhold til førstnevnte skal være et noe enklere konsept og derav også lavere pris for et hotellrom.

Så hvordan kommer Comfort Hotel Børsparken ut i forhold til overnevnte? Les videre og se vår bedømmelse av saken.

Comfort Hotel Børsparken ligger sentralt plassert like ved Oslo S med Oslo Børs som nærmeste nabo. Hotellet har blitt pusset opp i løpet av de siste årene, og fremstår i Comfort-konseptet som Choice kjeden har spisset. Det vil si et enklere konsept uten minibar på rommet, men med en resepsjon med en kiosk funksjon hvor du kan kjøpe både drikke og småsnacks som du kan nyte på rommet eller i lobbyen. Rommene er nok også noe enklere enn på Clarion Collection hotellene, men inneholder fortsatt det mest nødvendige du trenger for en overnatting.

Ja, hva trenger man egentlig for en overnatting? Spørsmålet avhenger vel av hvor lang tid du har tenkt å oppholde deg på selve hotellet. For de fleste vil en god seng være basisbehovet samt et bad med dusj og toalett, tv og et skrivebord. Og en god frokost neste morgen. Hotell som også har treningsrom, svømmebasseng, spa, bar og restaurant vil kanskje være ekstra behov noen kan tenke seg å betale ekstra for.

Men tilbake til testen av akkurat dette hotellet.

Jeg ankom hotellet på ettermiddagen, og hadde bare en knapp time før jeg skulle videre. Jeg hadde valgt hotellet på grunn av beliggenhet og pris, og dessuten skulle jeg betale hotellet av egen lomme. Prisen for en overnatting var på ca 700 kroner. Det vil si halvparten av prisen for et rom på Clarion Collection Folketeateret.

Det var ingen kø i resepsjonen da jeg ankom, og jeg ble raskt sjekket inn. Bak resepsjonen er der både kjøler og hyller med diverse drikkevarer og snacks man kan kjøpe. Hotellet har verken bar eller restaurant, men det finnes jo masser av tilbud innenfor få hundre meters radius. Så for dette hotellet er det kanskje ikke så viktig at de ikke har disse fasilitetene inne på hotellet. I lobbyen finner man mange sitteplasser og et buffet-område hvor frokosten blir servert. Det er også 3 arbeidsstasjoner for dem som ikke har med, eller tilgang til egen PC og som vil på internett.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vel oppe i heisen og på vei mot rommet, konstaterte jeg at det var ganske så fancy dører hotellet hadde fått etter oppussingen.

IMG_7021

 

Dette minner jo om at hotellet ønsker å fremstå i en litt rocka stil. Og rommet ga vel også litt preg av det.

Mitt rom var tydeligvis i øverste etasje i den delen jeg bodde i. Så rommet hadde vindu i skrå-taket og en stolpe som var noe i veien om man skulle ligge på innerste side i senga. Badet var stort og fint og hadde varmekabler i gulvet, noe jeg alltid setter pris på. TV’en var 42″ stor og hadde mood-ligtning, noe jeg aldri har sett på et hotell før, men absolutt en fancy detalj. Skrivebordet var mellom TV og senga og helt greit å jobbe på. Det var også plass for å legge ned kofferten, mens stativet for å henge opp tøy på virket noe snålt. Det var også en stige på rommet, uten at jeg forstod helt meningen med den. Den stangen som også var der var for å regulere gardinet foran skråvinduet i taket. Sengen var helt utmerket å sove i, og internettet var gratis.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Som nevnt var jeg innom hotellerommet i under en time før jeg skulle ut på mitt kveldsarrangement. Jeg kom tilbake rundt midnatt og skulle nå et fly midt på dagen. Da jeg våknet om morgenen kom jeg til å ta feil av tiden for frokost (som var inkludert i prisen). Det viste seg at denne sluttet allerede kl 0930. Så da jeg var nede 0945 var all maten ryddet bort. Så frokosten kan jeg dessverre ikke si noe om. Men det er da i tidligste laget å slutte med frokost 0930? 1000 burde være minimum. Så da var det bare å sjekke ut og begi seg over til Oslo S og snuppe en bagett på veien.

Siden hotellet er en del av Choice Hotels, opptjener man bonuspoeng hos Nordic Choice Club. Man får 1 poeng per krone brukt. En bonusovernatting koster fra 10 000 poeng i helgene. Du kan lese mer om Nordic Choice Club i vår guide til dette bonusprogrammet. Du finner den ved å klikke på denne linken.

Hvis du vil lese flere av våre hotelltester, kan du finne dem ved å klikke på denne linken.

 

Oversikt

Fordeler

+ Beliggenhet
+ Dekker basisbehovene
+ Nyoppusset

Ulemper

- Frokosten burde minst vare til kl 1000

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Value for money

Overall Rating

Konklusjon

Comfort Hotel Børsparken dekke alle de basisbehov man må ha når man ikke skal være spesielt lenge på hotellet utenom den tiden man sover. For 700 kroner er det vel verd pengene, og man føler at andre hoteller som tar det dobbelt ikke kan forsvare sin pris ut fra det nevnte behov. Det er vanskelig å finne noe negativt å si om dette hotellet. Alt virket som det skulle under mitt opphold.

3.4

Kommentar

  1. Frank sier

    Greit å nevne at dette hotellet også gir deg mulighet til å trene på dine ferdigheter som fakir, da mitt hotellrom hadde hele tre spikere som stakk ut av dørstokken til badet. Jeg forsøkte naturligvis dette, med den bivirkning at foten fikk et hull i seg. Det var kanskje ikke dette de planla da de plasserte disse spikrene der, men det burde kanskje være grunn til å revurdere fakirfasilitetene sine. Jeg kommer helt klart ikke til å prøve dette igjen. Verken å tråkke på spiker eller hotellet.

    • Erling sier

      I slike tilfeller ville jeg tatt kontakt med resepsjonen og bedt om et nytt rom. Hvis de ikke har nytt rom, hadde jeg forlangt at de fikset feilen. Men det høres jo ikke ut som en god opplevelse du har hatt nei.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *