Test: Hotel Christiania Teater, Oslo

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nordic Choice Hotels har en hel rekke hoteller i hovedstaden, og alle hotellkjedens brands er representert. I dag bringer vi deg en test av et av deres hoteller som er av typen frittstående. Det vil si ikke tilknyttet et av de faste brands’ene, i likhet med andre hoteller som for eksempel The Thief og Farris Bad. Felles for disse er at de skal fremstå som fullservice-hoteller på et høyt nivå.

Hotel Christiania Teater ligger i Stortingsgata, rett over Spikersuppa. Bygningen huser Oslos første operasal, som fortsatt finnes inne i hotellet. Senere har salen vært brukt som både teater og kinosal, mens det nå er hotellet som disponerer denne til events. Hotellet var tidligere kjent som Doubletree by Hilton, men da Hilton trakk seg ut av sitt daværende eneste hotell i Norge fortsatte hotellet som kjedeuavhenig frem til Nordic Choice Hotels tok over driften.

Hotellets ledelse fremhever at de ønsker at hotellet skal være på nivå med Grand Hotel og Hotel Continental, så forventningene som gjest blir da skrudd opp flere hakk og man forventer seg et hotell i fem stjerners kategorien.

Min booking

For de 2 nettene jeg skulle overnatte i Oslo lå prisen for dette hotellet på linje med flere andre av kjedens hoteller i Oslo. Jeg booket derfor et standard dobbeltrom via kjedens nettsider. Prisen var på ca 1500 kr pr natt.

Første inntrykk

Hotellets inngang er fra den travle Stortingsgata hvor trafikk av biler og trikker går jevnt. Så kommer man med bil, er det ikke noe sted å parkere rett utenfor inngangen. Når man kommer inn befinner man seg i lobbyen som består av noen hyggelige sittegrupper som også er en del av hotellets vinbar. Inn til venstre finner man resepsjonen. Lobbyen er varm og gir et koselig inntrykk. Selve resepsjonen er veldig liten, med 2 arbeidsstasjoner. Trapper og heis opp til rommene finnes videre inn fra resepsjonen.

IMG_7645

Jeg måtte vente litt i resepsjonen da det kun var en person på jobb da jeg ankom, sent på ettermiddagen, og det var 3 personer foran meg i køen. Men da det endelig ble min tur, var innsjekken både hyggelig og effektiv og jeg var snart i heisen på vei til mitt rom i femte etasje.

Rommet

Mitt rom var holdt i fine farger, og tregulvet var av mørkt kirsebærtre. Sengen var pent redd opp og så virkelig innbydende ut.Den var også god å ligge i bortsett fra den var noe «nedligget» på den ene siden, så jeg måtte legge meg over på andre siden for ikke å rulle ut av senga. Men hadde to personer bodd på rommet, ville det nok vært litt mindre komfortabelt.

IMG_7589

I et hjørne sto en lenestol som var plassert fint i forhold til TV’en som var hengt på veggen ved siden av sengen. Denne kunne svinges på slik at man kunne se TV med en grei vinkel både fra seng og stol, men dessverre ikke fra skrivebordet.

IMG_7592

Skrivebordet var plassert langs veggen i inngangspartiet. Skrivebordet var flott det, men det å kun ha en stikkontakt på skrivebordet som igjen er benyttet til telefonen er lite praktisk.

IMG_7593

Det var kun en ledig stikkontakt til venstre for skrivebordet, og det er noe knapt når man gjerne har flere ting man trenger strøm til under et hotellopphold. En annen ting som manglet var at det ikke fantes en mappe med hotellinformasjon på rommet. Ifølge resepsjonen hadde ikke hotellet dette for tiden, noe jeg fant underlig. Trådløst Internett er gratis, og det hadde bra hastighet. Og endelig et hotell som ikke har en håpløs påloggingsfunksjonalitet. Her var nettet åpent, så det var bare å velge hotellets nettverk, så var man pålogget.

Minibaren inneholdt det man forventer og i tillegg til tingene inne i kjøleskapet var det også noe snacks og rødvin som stod i hyllen over. Prislisten, og listen over roomservice og laundry var festet sammen på et lite brett. 48 kr for en liten brus i minibaren er dog noe stivt. Og så kunne man få kjøpt flaskeåpneren for kr 450,-. Akkurat det var vel helst for at folk ikke skulle komme i skade for å ta den med seg når de sjekket ut?

IMG_7604 IMG_7605

Badet greit innredet, og det hadde sågar en slik rainshower-dusj. På et slikt hotell hadde jeg nok forventes noen amenities som balsam, lotion etc. på badet. Men her var ingenting annet enn dispensersåpe ved vasken og i dusjen. Utenfor badet var det en bryter til varmekabler i gulvet på badet. Denne manglet lokk, noe man burde ha fikset i løpet av oppholdet. Men selv med bryteren på fullt, var det bare så vidt det var noe varme i gulvet.

IMG_7597

IMG_7598

Evakueringsplanen som er oppslått på innsiden av hotelldøren angir hotellets navn til «Hilton Hotel». Litt merkelig at de ikke har fått oppdatert denne med riktig navn?

IMG_7596

Første morgen våknet jeg til et iskaldt rom. Det viste seg at hotellrommet ikke har noen aircondition-anlegg. Varmekilden var en radiator under vinduet, bak tykke gardiner. Så da var det bare å trekke fra gardinet, sette radiatoren på fullt og hoppe tilbake under dyna og se morgennyhetene på TV mens man ventet på at varmen skulle bre seg i rommet. Det viste seg også at på det ene vinduet var lukkemekanismen ødelagt, så vinduet sto på gløtt. Og med minusgrader utenfor på natten, var det vel ikke rart at det var blitt kaldt på rommet. Etter at jeg gjorde resepsjonen oppmerksom på dette, var dette fikset da jeg returnerte til rommet samme ettermiddag.

Rommet jeg hadde fått var ut mot Stortingsgata og man hørte godt trikkene som begynte å kjøre tidlig om morgenen. I tillegg var det temmelig lytt så man hørte alle som gikk forbi ute på gangen. Er du var for støy, bør du be om å få et rom inn mot gård

Frokost/Bar/Restaurant

Hotellet har en restaurant og en vinbar som begge går under navnet Teatro. Denne er drevet av samme gruppe som blant annet står bak de kjente restaurantene Eik og Annen Etasje.

Frokosten serveres i restauranten som ligger i etasjen over lobbyen/resepsjonen. Den så virkelig innbydende ut, og spesielt på de kalde rettene var det fine kvalitetsvarer som ble tilbudt. På den varme siden var det litt lite med bare eggerøre, bacon og noen små pølser. Det stod liksom ikke i stil med resten på en måte. Personalet laget hele tiden fersk presskannekaffe, og de hadde en egen maskin for å lage friskpresset appelsinjuice. En annen liten detalj var at det å bare ha to brødsorter er noe knapt. Spesielt når begge er av det grove slaget.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Vinbaren hadde imponerende 50 viner som alle kunne serveres i glass. I tillegg godt utvalg av både øl og brennevin, og bartenderen var både kunnskapsrik og servicevennlig. Et glass av husets champagne gikk for 145 kroner glasset.

IMG_7646

Nå pleier vi ikke å teste restauranter på InsideFlyer, men siden maten på Restaurant Teatro var av den klassen den var, må det bare tas med noen ord om denne. Restauranten spesialiserer seg på italiensk pizza og hjemmelaget is til dessert. Etter at Aftenposten ga restauranten topp-score har det vært fullt hus der hver kveld. Vi var allikevel heldige og fikk et bord. Pizzaene er delt opp i de med tomatsaus og de med hvit saus. Vi bestilte først litt hjemmelaget snacks til forrett og deretter tre pizzaer som vi ba dem skjære dem opp så vi kunne dele. Det var et godt valg, og vi var alle strålende fornøyd med pizzaene. Men vi var nesten enda mer fornøyd med isdesserten. 8 sorter hjemmelaget is på en «planke» var bare himmelsk og vel så det. Bildene nedenfor viser alle herlighetene. Pizzaene kan forøvrig også bestilles som roomservice. Og hvis man ikke vil gå ned i restauranten å hente den selv, kan den bli levert på døren din for et ekstra gebyr på 90 kroner.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Øvrige fakta om hotellet

Hotellet ligger i en fredet bygning fra 1917. Det inneholder 102 rom i 6 forskjellige kategorier. Bygget ble bygget som teater- og kontorbygning, så derfor ingen av rommene er like. Hotellet fremstiller seg selv slik: «Med den nyeste oppussingen og restaureringen har vi transformert hotellet til et tidløst moderne og autentisk botiquehotell, som virkelig skiller seg ut. Perfekt når du vil ha noe helt annerledes.»

Oversikt

Fordeler

+ Sentral beliggenhet
+ Hyggelig betjening
+ Meget bra bar og restaurant

Ulemper

- Manglende aircondition på rommet
- Manglende hotellinfo på rommet
- Ingen amenities på badet
- For få stikkontakter på skrivebord

Rommet komfort

Fasiliteter

Service

Frokost/restaurant

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Jeg hadde alt i alt et greit opphold, men jeg sitter igjen med inntrykket av at hotellet ikke klarer å leve opp til sine ambisjoner på om å være i klasse med Grand Hotel og Hotel Continental. Når man blir gitt det inntrykket på forhånd er det vanskelig å ikke bedømme hotellet opp mot disse standardene.

3.7

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *