Lufthansa reduserer antall ruter med First Class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Tysklands største flyselskap, Lufthansa melder at de vil redusere antall ruter hvor First Class blir tilbudt. Det er ikke lenge siden forrige gang at Lufthansa reduserte antall ruter med First Class, og nå kommer det nok en runde. Ser vi snart slutten på First Class-tilbudet hos Lufthansa?

Forrige gang var det i forbindelse med innføring av deres nye Premium Economy Class, at selskapet valgte å fjerne First Class-setene fra deres Boeing 747-400 og Airbus A340-300. Denne gangen er det deres München baserte Airbus A330-300 som skal få fjernet First Class-setene. Med det står Lufthansa tilbake med First Class kun i deres Airbus A380, A340-600 og Boeing 747-8 maskiner.

Spesielt for avgangene fra München vil det bli en usedvanlig sterk reduksjon i destinasjoner med First Class-kabin. Ettersom alle Lufthansa sine Airbus A380 og Boeing 747-8 flyr ut av Frankfurt, er det kun Airbus A340-600 maskiner som vil tilby First Class ut av München.

I forrige uke skrev vi om den nye satellitt-terminalen som ble åpnet i München. I den artikkelen kan du blant annet lese at Lufthansa sin andre First Class Lounge på denne flyplassen ble åpnet i samme forbindelse. Så Lufthansa har dermed to First Class-lounger i München, og med denne beslutningen vil vi anta at det vil bli temmelig god plass der fremover. Lufthansa tilbyr som kjent kun sine egne First Class-passasjerer og medlemmer av deres topp-nivå i deres bonusprogram Miles&More adgang til First Class-loungene.

I følge Airlineroute.net vil følgende ruter i fremtiden fly uten First Class-kabin:

  • Fra 21SEP16 Munich – Delhi
  • Fra 01DES16 Munich – Charlotte
  • Fra 01DES16 Munich – Montreal
  • Fra 01DES16 Munich – Mumbai
  • Fra 01DES16 Munich – Tehran Imam Khomeini
  • Fra 03JAN17 Munich – Boston
  • Fra 03JAN17 Munich – Chicago O’Hare
  • Fra 02FEB17 Munich – New York JFK
  • Fra 02FEB17 Munich – Washington Dulles
  • Fra 04FEB17 Munich – Miami

For de av oss som er opptatt å fly Lufthansa First Class for bonuspoeng, vil nok dette bety enda dårligere tilgang til slike billetter. Det er jo som kjent ikke spesielt enkelt å finne fra før av. Og Lufthansa legger bare ut slike bonusbilletter 14 dager før avreise. Så har du planer og poeng nok til en Lufthansa First Class reise som en av de tingene du har på din bucket-list, er det nok snart på tide å prøve å få krysset denne av listen.

Og til slutt for å friste litt:

Lufthansa First Class Cabin 2010, A380 // Lufthansa First Class Kabine 2010, A380 CGI, Computer generated imagery
Lufthansa First Class Cabin

Og til aller sist: Joda, vi er klar over at denne artikkelen kommer i kategorien «first world problems» 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *