Test: Radisson Blu Sky City – Arlanda, Stockholm

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Ankommer man sent, eller skal reise tidlig fra Stockholm Arlanda flyplass kan det være en fordel å overnatte på eller i nærheten av flyplassen. På Arlanda er Radisson Blu SkyCity hotel et alternativ vi har testet for deg.

Midt i mellom terminal 4 (innenriks) og terminal 5 (utenriks – SAS og partnere) ligger SkyCity. Et shoppingsenter som inneholder Arlanda centralstation, flere shoppingmuligheter og mange restauranter. Man går innendørs mellom terminalene midt i SkyCity ligger rulletrappen opp til resepsjonen til Radisson Blu SkyCity.

Hotellet har en fin åpen resepsjon med hyggelige sittegrupper og en lang arbeidsbenk hvor man kan sitte med sin pc, eller låne en av de pc’ene som hotellet har stilt opp der til gjestenes benyttelse.

Resepsjonen
Resepsjonen

Ved mitt besøk sjekket jeg inn ved 16 tiden på ettermiddagen, og da var det ingen andre i resepsjonen. Jeg ble derfor raskt sjekket inn, og mitt ønske om et rom som hadde utsikt ut mot flyplassen ble raskt imøtekommet.

Rommet lå en etasje opp og selv om jeg synes jeg vanligvis pleier å få rom som ligger lengst borte fra heisen, var det faktisk ikke særlig langt å gå til mitt rom.

Rommene på hotellet har forskjellig stil. Mitt var i såkalt «Ocean» stil. Andre rom hadde stiler som skandinavisk eller asiatisk. Rommet er på ca 19 m2 og inneholder en dobbeltseng, god stol med bord, skrivebord, minibar, garderobe og bad. Utsikten fra rommet var rett ut i hovedhallen i SkyCity. Derfra var det sikt gjennom ut på flyoppstillingsplassen og en del av rullebanen. Skrivebordet var greit å sitte ved, og stolen var god. Det var grei fart på internettet så det var greit å jobbe med. Hvilestolen var også behagelig å sitte i for å se TV etc.

Det viktigste er sengen, og denne var romslig og behagelig for en person. Sovekvaliteten var tilfredsstillende.

IMG_5454

Badet var ikke større enn det måtte være, og jeg misliker egentlig å måtte dusje i et badekar. Det blir alltid trangt og lite behagelig. Dessuten er badekar laget for pygmeer…. Men man kunne dog sitte på toalettet og snakke i telefonen samtidig.

IMG_5457

Rommets minibar hadde de nødvendige drikkevarene, men var typen som registrerer alt når du løfter det ut av minibaren. Dette medførte at det ikke var mulig å kjøle ned egne drikkevarer. Og prisene for varene i minibaren var jo ikke akkurat tilbudspriser. Alt som det pleier å være i minibarer altså.

Jeg var ute i annet selskap på kvelden og returnerte til hotellet kl 2330, egentlig klar for en nightcap, men baren var da stengt. Hotellets bar og restaurant ligger på en avsats over hovedhallen i SkyCity, og følger tydeligvis åpningstidene til de andre aktørene der inne.

Etter en god natt søvn var det tidlig opp da jeg måtte sjekke inn på flyet senest kl 0800. Frokost var inkludert i prisen og selv om jeg hadde dårlig tid rakk jeg en rask frokost. Da jeg prioriterte frokosten, ble det desverre ikke tid til bilder, men frokosten hadde alt man kunne trenge av kalde og varme retter. Så jeg hadde en god frokost som la et godt grunnlag for noe som skulle bli en lang dag. Eneste minuset var at det var veldig trangt mellom bordene i restauranten.

Hotellets barområde. Restauranten bak der igjen. Fra hotellets egne fotos.
Hotellets barområde. Restauranten bak der igjen. Fra hotellets egne fotos.

Utsjekk gikk like raskt som innsjekk og få minutter senere sto jeg foran innsjekksskranken i terminal 5. Meget praktisk når tingene passer slik at å overnatte på flyplassen er det eneste rette.

Hotellfakta:

Navn: Radisson Blu Hotel Sky City

Adresse: Pelargangen 1 Sky City, Arlanda – Stockholm

Antall rom: 260, fordelt på standard-, familie-, businessclassrom og one-bedroom-suite.

Restaurant/bar: 1/1 Dog kun åpen til kl 2300

Roomservice: 24 timer, dog meget redusert tilbud mellom kl 2300 og 0500

Andre fasiliteter: Treningssenter (drevet av SATS), gratis internett (oppe i 13,5 mbit/sek)

Møterom: 36 – stor egen konferanseavdeling.

Bonusprogram: Club Carlson

Min status: Red (laveste)

Opptjening: 20 Gold points per USDollar brukt på hotelrom eller mat/drikke belastet rommet.

Priser: Standardrom fra 1395 SEK i helgene, og fra 1890 SEK i ukedagene. Businessclass rom fra 350 kr i tillegg.

Oversikt

Fordeler

• Sentral beliggenhet på Arlanda
• Lyst og fint rom
• God seng
• Bra gratis internett
• God frokost, allerede fra kl 0430

Ulemper

• Flere rom har kjedelig utsikt
• Personlig liker jeg ikke å måtte dusje i et badekar
• Ingen plass til egne varer i minibar som hadde automatisk belastning
• Litt tidlig å stenge bar og restaurant kl 2300 når folk kan ankomme temmelig sent
• Ikke mulig å åpne vindu ut, men kanskje like greit på en flyplass?
• At jeg ikke var flinkere til å ta bilder under mitt opphold…..

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Value For Money

Overall Rating

Konklusjon

Et praktisk hotel å bo på om man skal bo på eller ved flyplassen. God seng, raskt internett og en god frokost. Da er vel det meste greit. Dog er prisen litt i overkant i ukedagene.

3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *