Idyll på Bali, Kayumanis Private villa & spa, Ubud

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Kayumanis Private Villa & Spa i Ubud er et intim og idyllisk gjemmested i hjertet av Balis mystiske Ubud. Ressorten ligger vakkert og usjenert til i en lund av kanel trær og duftende blomster.
Her er
 utsikt over den tropiske skogen hvor den sakteflytende Ayung elven har gravd ut en liten dal.

For enkelthetens skyld hadde vi forhåndsbestilt transport fra flyplassen til hotellet, en transport hotellet stod for.
Det siste stykket fram til hotellet var veien til tider veldig smal og vi passerte små og idylliske tettsteder hvor det Balinesiske livet går sin vante gang. Langs ved veien kjørte vi forbi en steintavle med hotellets navn på, endelig framme tenkte vi.

Kayumanis, Ubud
Kayumanis, Ubud

 

Resepsjonen er ikke noe prangende syn, men den er skikkelig intim og koselig. Bare et skrivebord og en liten salong under et stråtak.
Vi ble henvist til salongen hvor vi nøt hver vår velkomstdrink mens vi frisket oss opp med kalde kluter.
Allerede her kunne vi høre noen av lydene som tropisk skog gir fra seg, lyder som er vanskelig å beskrive, de må bare oppleves. Det høres både fugler og innsekter, sildrende vann samt lyden fra de store bladene på de nærmeste trærne som rolig beveger seg i den lette brisen.
Vi kom raskt til oss selv da resepsjonisten var ferdig med sine formaliteter. Your Villa is ready, Sir.

Resepsjon
Resepsjon

 

Villa, ja tenk, en hel villa bare for oss to. Jeg hadde nemlig kommet over et særdeles godt tilbud på Hotels.com hvor vi hadde bestilt en Deluxe Villa med privat svømmebasseng. Villaen/området er på 350kvadratmeter så der er godt med boltreplass.
Vi spaserte på steinbelagte gangveier mellom høye murer. På murene vokste det planter og innenfor lå villaene. Bortsett fra lyden, den avslappende lyden fra den tropiske skogen, fra fuglene og innsektene, hørte vi bare våre egne skritt når vi gikk.

Gangveier til og fra rommene
Gangveier til og fra rommene

 

Alle villaene ligger usjenert til uten innsyn. Inngangen er en portal med doble tre dører. Fargerike planter og belysing som tennes om kvelden, gir en veldig romantisk atmosfære.

Inngang
Inngang

 

Innenfor murene er det første en legger merke til et stort privat basseng. I enden av bassenget er der et lite fossefall. Murene som viste godt fra utsiden, synes nesten ikke fra innsiden. De er beplantet og dekket med store grønne planter. Vi ble henvist til stuen som var plassert uten under stråtaket til venstre i bildet under. Her ble vi gitt masse praktisk informasjon mens bagasjen ble bragt inn.

Privat basseng
Privat basseng

 

Til vår overraskelse var det mye inkludert i den lave prisen vi hadde betalt. Alt som tilbys på bookinger gjort via hotellets nettsider var inkludert, uten tillegg i prisen.

Services:

 • Welcome drink and chilled towel upon arrival
 • A 30-minutes back & shoulder massage
 • Daily breakfast at Dining Corner restaurant OR in the villa
 • Daily re-stocked minibar (soft drink, beer and mineral water) with homemade cookies
 • Daily complimentary high tea arrangement from 14.30 – 17.30 in the villa OR restaurant
 • Daily seasonal fruit basket in the villa
 • Complimentary Wi-Fi
 • Shuttle service within Ubud area
 • Complimentary return airport transfer
 • 24-hour Butler service
 • 24-hour Front Desk

Hotellet lånte også ut sykler, med disse og god stedsans kommer du deg enkelt inn til sentrum av Ubud.

Les også artikkelen: Sykkeltur på vakre Bali 

Salongområdet besto av en stor sofa, stol og et bord som stod på et teppe. På bordet sto et fat med friske frukter samt informasjons om hotellet. Fjernsynet var innfelt i en murblokk, dette ble lite benyttet men jeg kan si at kanalutvalget var bra.
Et godt utrustet kjøkken var lokalisert under samme tak.

Utendørs salongområde
Utendørs salongområde

 

På bilde under ser du inngangspartiet. Salongområdet er til venstre mens soveavdeling og bad er til høyre. Eiendommen er velstelt og innbydende.

Mot inngangsparti
Mot inngangsparti

 

I soveavdelingen lå soverommet innendørs, mens badet var utendørs under et stråtak. En stor himmelseng med myggnetting rundt var det første som møtte oss da vi gikk inn. Sengen var av den litt harde sorten uten noe sprett, men deilig å sove i. På den ene siden var der en innebygget sofa mens i et hjørne sto en kommode med et fjernsyn på toppen. I kommoden fantes minibaren som var til fridisposisjon. Utvalget var litt beskjedent, bare brus og øl.

Hver ettermiddag var der turndown service, da ble sengen gjort klar, vann etterfylt, håndklær skiftet, lys og myggspiraler tent opp rundt på eiendommen. Sistnevnte var effektiv, jeg fikk ikke ett eneste myggstikk under oppholdet.

Herlig seng
Herlig seng

 

En skyvedør fra soverommet førte ut til badet. Dette lå utendørs og det føltes litt underlig og rart, men en venner seg til slikt. Området godt var avskjermet og det fantes jo heller ikke innsyn til eiendommen. Her var rikelig med gode håndklær og såper som føltes behagelig å bruke. Her fantes også et badekar og en fossefallsdusj.

Utendørs bad
Utendørs bad
Badekar
Badekar
Fossefalls dusj
Fossefalls dusj

 

Ressorten har et bra Spa anlegg men prisene var i øvre sjikt. Dette ligger ned ved elven. I nærheten finner du også fellesbassenget som lå med speilblank overflate mellom grønn, frodig og tropisk skog. Ved vårt besøk traff vi aldri på andre gjester her nede.

Fellesbassenget
Fellesbassenget

 

Restauranten ligger ute på en liten avsats over elven som hadde gravd ut en liten kløft. Alle måltid kunne imidlertid inntas i din egen villa, dersom du ønsket dette. Vi valgte imidlertid å spise alle våre måltider i restauranten. Utsikten herfra var helt fantastisk. Du kunne skue utover tretoppene på den tropiske skogen, noe som var like vidunderlig å gjøre til frokost som til middag. Om kvelden var området opplyst med en nydelig lyssetting. Himmelen bidro på sin måte, noe vakrere en tropisk solnedgang skal en lete lenge etter.

Idyllisk restaurantområde
Idyllisk restaurantområde

 

Restauranten må sies å være veldig bra, utvalget i menyen er litt begrenset, men her bør være noe for en hver smak. Med tanke på at dette er et kvalitetshotell med få konkurrerende restauranter utenfor dørene, er prisnivået faktisk ganske greit.

Under kan du se forskjellige bilder fra noen av måltidene vi spiste her.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

 

Besøk gjerne hotellets hjemmeside.

 

Vi har også testet andre hoteller på Bali, les disse testene:

The Stones Hotel – Legian, Bali

Alaya Spa & Resort, Ubud – Bali

Nusa Dua Beach Hotel & Spa Bali

Hotellbesøk på Bali

 

Oversikt

Fordeler

- Idyllisk
- Stille
- God restaurant
- Kjempegod service

Ulemper

- Mye trapper

KOMFORT/ROM

FASILITETER

SERVICE

VALUTA FOR PENGENE

Overall Rating

Konklusjon

Kayumanis Private Villa & Spa er en fantastisk ressort som gir individuell service. Standard og kvalitet er høy samtidig som du føler nærhet til det enkle og ikke minst naturen. Vi hadde et fantastisk opphold og jeg ønsker virkelig å reise tilbake hit engang.

4.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *