Test: Swiss nye Senator Lounge, Terminal E

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I forbindelse med oppstarten av deres nye Boaing 777-300ER med et nytt ombordprodukt har Swiss også åpnet en ny Senator Lounge ute på Pir E, hvor alle langdistanseflyene avgår fra. Samtidig åpnet Swiss også en ny First Class lounge på Pir E. Denne piren ligger midt ute på flyplassen og man kommer dit ved hjelp av en underjordisk jernbane.

Tidligere var det dårlig med lounger på Pier D. Inntil nå var det kun en Priority Pass lounge der ute, og Swiss sine langdistanse passasjerer med lounge adgang, måtte benytte loungene i hovedterminalen, og måtte da beregne seg god tid for å komme seg via passkontroll og tog ut til Pir E. Nå har dette heldigvis blitt veldig mye bedre.

I forbindelse med en reise fra Zürich til London var det mulig å ta en nærmere titt på den nye Senator-loungen.

Her er noen fakta om den nye loungen:

  • 170 sitteplasser
  • 1 100 kvadratmeter
  • Forbedret Catering & en Whiskeybar med over 120 merker

Swiss Senator Lounge Zürich Pir E kommer man til via heis fra avgangsnivået. Den ligger en etasje opp i forhold. Kommer man med toget, følger man skiltene opp til avgangsnivået og går i retning av Gate E18, og etter ca 100 meter kommer det et skilt med Swiss Business Lounge på, og da følger man dette og tar heisen opp på venstre siden.

Når man kommer opp til loungen, møter man først på et større inngangsområde som deles mellom Swiss Business Class Lounge og Swiss Senator Lounge. Kun dem med Gold status i Star Alliance kan komme inn i Senator loungen. Andre som reiser i Business Class uten gull status, må benytte Business Class loungen. Det er forøvrig en god ide å ha et stort verdenskart som veggdekorasjon.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E Eingangsbereich

Lounge-personalet dirigerte mot høyre til Senator loungen. Vel innenfor kan man ta til høyre eller venstre. Til venstre finner du et sitte-område foran et stort panoramavindu.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Sitzbereich bei der Bar

I det samme området er det også en bar som over tilbyr 120 forskjellige sorter whisky.

Rett etter inngangen finner man et hyllesystem med et bredt utvalg av aviser og tidsskrifter samt en Nespresso kaffe maskin.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Zeitschriften und Nespresso

Hvis man velger å gå til høyre etter inngangen, finner man en lang gang som leder mot resten av Senator Loungen. I denne gangen er der benker foran vinduet som gir god utsikt til resten av flyplassen. Utenfor ligger det en flott terasse.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Gang mit Sitzgelegenheiten

Swiss logoer finner man flere steder i loungen.

SWISS Branding in der SWISS Senator Lounge Zürich Dock E

Man kommer videre inn i området hvor buffeter av mat og drikke er satt opp. Først kom man til en serveringsøy med kaffemaskin og et bredt utvalg av kaffe.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Kaffeemaschine

Deretter finner man en del med et utvalg av drikke. I kjøleskapet finner man i tillegg til vann og mineralvann også musserende vin, hvitvin og ulike juicer.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Getränkeauswahl

Overfor kjøleskapet finner man et bredt utvalg av andre alkoholholdige drikker til selvbetjening.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Getränkeauswahl

Buffeten med mat inneholdt da vi var der yoghurt, fruktsalat, frukt, ost og et utvalg pålegg.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Buffet

På den andre siden fant man et pent utvalg av rundstykker og croissants.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Buffet

Videre var der en Live Cooking Station. Siden vi besøkte loungen om morgenen var det frokosttid, og en kokk lagde eggeretter etter ønske. Her kunne man for eksempel få både omelett og bacon. Virkelig en positiv ting. Det var også plassert ut varme serveringsfat med eggerøre og andre varme frokostretter.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Live Cooking

I tilknytning til buffeten var der satt opp et større sitteområde i restaurant stil, hvor man kunne sitte greit og spise.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Restaurantbereich

Ved vinduet var det lagt opp til barkrakker og høyt bord. Men utsikten var upåklagelig.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - weitere Sitzmöglichkeiten

Som en positiv ting må vi nevne at det var godt med strømuttak overalt i loungen. Ofte er dette et problem i lounger rundt forbi i verden. Ved benkene i restaurantavdelingen var det stikkontakter bak i veggen, slik at man kunne både få tilgang til strøm og samtidig sitte greit og jobbe. Her finnes det både europeiske og internasjonale tilkoblinger, pluss USB.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Steckdosen

Videre inn i loungen finnes ytterligere sittegrupper.SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Sessel

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Sessel

Innerst i loungen finner man et større hvilerom med møbler passende til formålet.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Ruhebereich

Lougne inneholder også et Business Center med små kontorer den enkelte kan bruke. Dessverre er disse nokså mørke, men sitter i det minste for seg selv uten å bli forstyrret eller at andre får innsyn til hva du jobber med. Og for mange kan jo diskresjon være viktig.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Business Center

Om man bare trenger et sted for seg selv til å ta en telefon finnes det små telefonrom hvor man kan snakke i telefonen i fred. I tillegg har disse små rommene flott utsikt mot resten av flyplassen.

SWISS Senator Lounge Zürich Dock E - Telefonkabinen

InsideFlyer | Kommentar

Swiss Senator Lounge Zürich Pir E har absolutt en WOW effekt. Alt i loungen er av høy kvalitet og stil og kvalitet er virkelig i høysetet. Innredningen er i en moderne stil. Det at man har en større wiskybar med 120 sorter og et eget kjøkken med kokk som lager mat etter bestillikng øker det positive inntrykket av denne loungen. I forhold til det tidligere lounge-tilbudet ute på Pir E er dette en forbedring i tilbudet til 100%. Godt gjort, Swiss. Det skal bli enda bedre å besøke loungen når det blir varmere i været og man kan ta utendørsterassen i bruk. Så kan man sitte der ute og nyte solen, en drink og titte på flyene som taxer, lander eller tar av. Det blir garantert veldig bra!

Opprinnelig skrevet for InsideFlyer.de av Steffen.

Oversikt

Design

Atmosfære

Service

Mat

Drikke

Overall Rating

Konklusjon

Swiss har virkelig fått en skikkelig bra ny lounge på Pir E. Vi ser frem til å teste ut tilbudet også på andre tider av døgnet, og ikke minst å få testet terassen når det blir varmere i været.

4.7

Kommentar

  1. KristianR sier

    Hei!

    Helt enig i det du skriver. Jeg ankom med LX65 fra Miami i går (torsdag 31. mars), og lot meg imponere. Det var varmt i været, så vi sto lenge ut og nøt den friske lufta og den fantastiske utsikten. Hadde layover på nesten 6 timer, så sov omtrentlig tre timer inne på hvilerommet. Puter til hodet hadde vært fint, men fikk til å sove uansett. Var dessverre for sliten til å teste ut whiskeybaren og det andre de hadde av flytende godsaker. Men egen kokk var et flott tilbud.

    Loungen sto virkelig i stil til den flotte servicen vi fikk på veien over «dammen» med SWISS. Kommer til å prøve å legge flere ruter via ZRH i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *