Thai Airways mottar sin første Dreamliner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I slutten av juni mottar Thai Airways sin første Boeing 787-8 Dreamliner. Frem til juni 2015 skal Thai Airways totalt ta i mot 6 fly av denne typen. Deres første fly vil få navnet ONGKHARAK og få registreringen HS-TQA. Thai Airways Boeing 787-8 Dreamlinere vil være utstyrt med neste generasjons flymotorer av typen Rolls-Royce Trent 1000-A. Som kjent gir denne flytypen en besparelse i drivstoff på opp til 20% samtidig som den gir en stor besparelse i CO2-utslipp.

Thai Airways vil utstyre kabinen med en to-delt kabin. Det blir 24 seter i Royal Silk Class (Business Class) og 240 seter i Economy Class. Setene i Royal Silk Class vil ha 60 tommers avstand mellom seg og være 21 tommer brede. De kan legges helt flatt til 180 grader. De vil stå i konfigurasjonen 2-2-2. Det vil også være eget moderne underholdningssystem i hvert sete og skjermen vil være 16 tommer stor.

Thai Airways Businessclass kabin i Boeing 787-8. Foto: Australian Businesstraveller
Thai Airways Business Class-kabin i Boeing 787-8. Foto: Australian Businesstraveller

I economy class vil setene være i lilla farge, og være i konfigurasjonen 3-3-3. Det vil være 32 tommer mellom setene, og de vil være 18 tommer brede. TV skjermen til underholdningssystemet vil være 11 tommer stor.

Economyclass på Thai Airways Boeing 787-8
Economy Class på Thai Airways Boeing 787-8

I følge Australian Businesstraveller vil Thai Airways første Dreamliner ankomme Bangkok den 29. juni, og vil nokså raskt bli satt i drift, først på innenriksruter i Thailand. Første flight vil gå 8. juli på ruten mellom Bangkok og Chiang Mai. Her vil den få opp til 3 daglige rundturer, så skal du fly innenriks i Thailand i løpet av juli og august har du god mulighet for å få prøvd å fly med denne maskinen.

Fra 8. til 31. august vil maskinen operere mellom Bangkok og Manila. Dette er en rute mange skandinaver og utflyttede Filippinere bruker, så også her blir det en god mulighet til å få prøve den nye maskinen.

Fra den 1. september settes flyet i rute mellom Bangkok og Perth i Australia.

Disse rutene er nå lastet opp i Thai sitt bookingsystem. Thai regner med å ha 4 Dreamlinere i operasjon i løpet av 2014, mens de siste 2 vil bli levert i første halvdel av 2015. Thai har ytterligere 2 Dreamlinere i bestilling. Disse er av den større typen, Boeing 787-9. Disse vil dog ikke bli levert før i 2017. Alle Dreamlinerne vil Thai lease fra ILF, et internasjonalt leasingfirma.

Les flere saker om Thai Airways her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *