Vi tester The Capital Mirage i Cape Town

The Capital Mirage

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når man skal bo i det mange påstår er verdens vakreste by må man nesten ha et hotell som matcher også. Valget falt på The Capital Mirage siden hotellet hadde fått gode tilbakemeldinger både på Google og flere reisenettsteder.

The Capital Mirage er nok ikke det billigste hotellet i Cape Town, men på ingen måte det dyreste heller. Beliggenhet, fasiliteter og standard tatt i betraktning kom det svært godt da jeg valgte hotell for turen.

Praktisk beliggenhet

Beliggenhet er alltid en subjektiv vurdering, men etter min mening ligger The Capital Mirage veldig praktisk til i forhold til det meste. Hotellet ligger i området De Waterkant med gangavstand til populære områder som Green Point, Waterfront, Long Street og Bo-Kaap. Dersom du vil se soloppgang eller solnedgang og ikke orker turen helt til Lions Head, er Signal Hill en forholdsvis kort spasertur fra hotellet.

Attraksjoner og severdigheter andre steder i sentrale Cape Town er lett tilgjengelig via Uber eller Taxi.

Innsjekking og førsteinntrykk

Man kanskje si at The Capital Mirage ligger i skjæringspunktet mellom hotell og leilighetshotell. Hotellet har alle funksjoner man kan forvente av et vanlig hotell, men alle rom er også utstyrt med kjøkken, vaskemaskin og tørketrommel. Hotellet har totalt 72 rom fordelt på Luxury Studio, Superior Studio og leiligheter med 1, 2 eller 3 soverom. Hotellrommene ligger 2. til 6. etasje i den seksten etasjer høye bygningen, mens 7. – 15. etasje er vanlige leiligheter for fastboende.

The Capital Mirage åpnet i 2014, og både interiør og fasader oppleves som nytt og moderne.

Det var ingen innsjekkingskø da vi ankom og ble raskt sjekket inn og tildelt vårt rom av typen Superior Studio.

Store og godt utstyrte rom

Superior Studio-rommene er 50 kvadratmeter store med flott og moderne innredning. Siden hotellet er såpass nytt er det ingen tegn til elde eller slitasje. Rommet er innredet med en stor hjørnesofa og bord, et skrivebord og en stor dobbeltseng. Det er også en åpen garderobe for å henge fra seg tøy, samt skuffer og skap for oppbevaring.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Rommene har alt man kan forvente av et hvilket som helst hotellrom, som safe, kaffemaskin, strykejern og strykebrett. I tillegg har rommet et godt utstyrt kjøkken med stekeovn, koketopp, mikrobølgeovn og vannkoker, samt vaskemaskin og tørketrommel. Personlig setter jeg stor pris på hoteller som har mulighet for å gjøre klesvask selv når jeg har lengre hotellopphold. Enten i form av selvbetjent vaskeri eller med vaskemaskin og tørketrommel på rommet. Det er også en stor balkong med utsikt mot Green Point og Waterfront.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Badet er ikke akkurat trangt det heller og har både et romslig dusjavlukke med takdusj og badekar. Det er imidlertid ingen propp i badekaret og et lite skilt ber oss om å avstå fra å bruke badekaret på grunn av den akutte vannmangelen i området.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Med et hotellrom som er utstyrt som en leilighet var vi forberedt på å kunne hjelpe oss selv med klesvask og lignende. Det visste seg imidlertid å ikke være nødvendig. Da vi kom tilbake på ettermiddagen den første dagen under oppholdet var klærne våre vasket, tørket og brettet pent sammen. Kopper og kar var også vasket, og rommet så ellers ut som det gjorde da vi sjekket inn.

WiFi fungerte utmerket både på rommet og i øvrige arealer. Inntil fem enheter kan kobles til med samme brukernavn og passord.

Mat og drikke

The Capital Mirage har tre restauranter. I første etasje ved resepsjonen ligger Sushi-restauranten Active Sushi og biffrestauranten Cattle Baron. På taket finnes vi The Vue Skybar and Lounge som også står for frokostserveringen. The Vue var den eneste restauranten vi testet under oppholdet og vurderingen av mat og drikke-tilbudet er derfor gjort på denne restauranten alene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

For å starte med det positive er utsikten fra The Vue verdt et besøk i seg selv. Siden Cape Town ikke har veldig mange høye bygninger har du utsikt over hele byen fra Green Point og Waterfront i den ene retningen, til Lions Head og Table Mountain. Frokostbuffeten er ikke veldig omfattende, men absolutt godkjent. Etter frokostserveringen er ferdig har restauranten en omfattende meny av mat, vin og cocktails. Prisnivået er det heller ikke noe å si på, i alle fall til hotellrestaurant å være.

The Vue svikter imidlertid totalt på service, som varierte fra dårlig til middels på det beste. Spesielt ille var det under frokostserveringen hvor vi nærmest måte rope og veive med armene for å få betjeningens oppmerksomhet. Dette på tross av at det nesten ikke var mennesker i restauranten og den var godt bemannet.

Andre fasiliteter

Om du ankommer The Capital Mirage med bil tilbyr hotellet gratis parkering i parkeringskjeller. Det er også gratis Shuttle to ganger i timen til V&A Waterfront og konferansesenteret CTICC. Gangene i hver av etasjene i hotelldelen er innredet med sittegrupper og bord. På bygget finnes spa, frisør og en gin og snooker-lounge.

Loungeområde i gangen
Loungeområde i gangen i femte etasje

Takbaren The Vue har også et lite svømmebasseng, men dette var som de fleste andre svømmebasseng i byen ikke i drift på grunn av vannkrisen i landet. Det er imidlertid ikke noe hotellet kan lastes for. Hotellet har også et treningsrom som fungerer greit og er godt utstyrt til hotell å være.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lojalitetsprogram

The Capital Hotel Group er en liten hotellkjede og har ikke noe eget lojalitetsprogram. Du kan imidlertid benytte av deg bonusprogrammer hos tredjeparts bookingbyråer. For vår del ble det en kombinasjon av Expedia Rewards og ViaTrumf.

Priser og booking

For oppholdet vårt betalte vi en pris 1916 kroner per natt for romtypen Superior Studio inkludert frokost. Etter diverse rabatter endte vi på en nettpris på 1723,- per natt. Bookingen ble gjort gjennom Expedia.com, og ga 3923 Expedia Rewards-poeng og 1172 Trumf-poeng. Du kan også booke direkte fra hotellets hjemmeside noe som skal gi 12% rabatt, uten at vi har sjekket dette nærmere.

Konklusjon

Vi er i all hovedsak svært fornøyd med oppholdet på The Capital Mirage. Rommene er store og flott innredet som resten av hotellet. Beliggenheten er svært god, i alle fall hvis du er i Cape Town som turist. Det generelle servicenivået er svært bra, sett bort fra vår opplevelse av restauranten The Vue, som egentlig er det eneste negative jeg har å bemerke. Hotellrommene er også konkurransedyktig priset sammenlignet med andre hoteller av samme klasse i området.

Vi kan trygt anbefale The Capital Mirage og vi bor gjerne her igjen ved senere besøk i Cape Town.

Forsidefoto: The Capital Hotel Group

Andre foto: Martin Damm Laupstad

Oversikt

Fordeler

+ Flott og moderne hotell
+ God service
+ Konkurransedyktig pris
+ God beliggenhet

Ulemper

- Dårlig service i hotellrestauranten

Service

Beliggenhet4.5

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Vi er i all hovedsak svært fornøyd med oppholdet på The Capital Mirage. Rommene er store og flott innredet som resten av hotellet. Beliggenheten er svært god, i alle fall hvis du er i Cape Town som turist. Det generelle servicenivået er svært bra, sett bort fra vår opplevelse av restauranten The Vue, som egentlig er det eneste negative jeg har å bemerke. Hotellrommene er også konkurransedyktig priset sammenlignet med andre hoteller av samme klasse i området.

Vi kan trygt anbefale The Capital Mirage og vi bor gjerne her igjen ved senere besøk i Cape Town.

4.4

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *