Tips og triks: Få bedre plass når to reiser sammen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Dette er et triks som øker sannsynligheten for ledig midtsete mellom to personer som reiser sammen. Forutsetningen her er altså at to personer som flyr sammen ønsker å ha en 3-seter for seg selv. Dette er typisk nyttig på flytyper som Boeing 737 og Airbus A320, som har setekonfigurasjonen 3+3.

Det høres kanskje banalt ut, men det er altså ikke mer komplisert enn at du og din reisepartner ved innsjekk (enten på nett/app eller i skranken) reserverer henholdsvis vindus- og midgangsete på en ledig 3-seter.

WestJet seat
De fleste flyselskaper lar deg velge sete på forhånd. (Bilde: WestJet.com)

«Hvordan skal det forhindre noen fra å sette seg i midtsetet?», tenker du kanskje nå.

Vel, det forhindrer ingen fra å velge det setet, men midtseter er som kjent de minst populære setene. Så dersom det finnes noe annet enn midtsete ledig, er det svært usannsynlig at noen vil aktivt velge å sitte mellom dere. Dersom kun midtseter er ledige, tilsier sannsynlighetsberegning at vedkommende velger et annet midtsete enn mellom dere. Sannsynligheten for ledig midtsete synker selvsagt jo fullere et fly blir.

«Flyet er nesten fullt, og vi vil ikke risikere å ha noen imellom oss», er et sannsynlig argument for å heller bestille seter ved siden av hverandre.

Argumentet er forsåvidt greit nok, men la oss analysere dette nærmere: Hvis du og din reisepartner bestiller for eksempel vindussete og midsete ved siden av hverandre, så vil midtgangsetet på samme rad bli veldig attraktivt for andre passasjerer. Hvis flyet i tillegg er nesten fullt, vil det nesten garantert havne en passasjer i dette setet, og en av dere må tilbringe turen inneklemt i midtsetet.

«Det satt seg en person mellom oss. Hva nå?»

Her kommer grunnen til at det alltid lønner seg å følge trikset: Dere får uansett sitte ved siden av hverandre! Så fort det kommer en person og sier «hei, jeg skal sitte mellom dere», så forklarer du vedkommende at dere reiser sammen, og spør om han er villig til å bytte med en av dere (enten vindu eller midtgang). Vedkommende vil sannsynligvis være sjeleglad for å slippe å sitte i midten, og vil bytte sete uten å mukke. Det er nærmest utenkelig at vedkommende vil insistere på å sitte mellom dere.

Konklusjon

Dere har alt å vinne og ingenting å tape på å bruke dette trikset neste gang dere er to som skal fly sammen.

 

Hovedbildet er fra en Garuda Indonesia Boeing 737-800.

Kommentar

  1. Johannes Dalen Giske sier

    Benyttet dette trikset til stor suksess på et nattfly fra SIN til JNB i fjor høst. For ekstra stor sannsynlighet for suksess kan man velge seter langt bak i flyet, da midtsetene her ofte fylles helt sist.

  2. Trond sier

    Er en av de reisende EBG (på SAS fly) vil jo uansett midsete bli blokkert inntil Flyet blir så fullt at det er en som blir plassert der.

  3. view sier

    Strålende tips, bruker det konsekvent når jeg reiser med fruen. Blir ikke flyet fullt, funker det som regel greit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *