Traders Hotel – Yangon

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den siste tiden har Burma (Myanmar) blitt et populært reisemål. Dette landet, som i lang tid har vært lukket, har vært skjermet for mye av turistifiseringen som har skjedd i nabolandene og er således et ganske «urørt» land. Jeg hadde lest en del reisebrev fra Yangon og det virket som et eksotisk og spennende sted. Jeg bestemte meg derfor for å ta en liten tur dit mens jeg var på ferie i Thailand. Nærmest som en liten «ferie» fra ferien.

På grunn av økende turisme og få hoteller har prisene blitt relativt høye i Yangon. I motsetning til Bangkok, hvor det er flust av «luksushoteller» til helt overkommelige priser, må man regne med hvertfall 1200-1500NOK per natt for et brukbart hotell i Yangon. Etter litt research fant jeg ut at Traders Hotel ville være det beste valget. Jeg booket to netter via deres hjemmeside og betalte 230USD per natt som inkluderte frokost og internett.

Traders tilbyr airport pick-up for 35USD for de som ikke vil styre med taxi fra flyplassen. Jeg valgte derimot å være litt crazy og tok sjansen på taxi. Dette gikk heldigvis bra (var ikke på langt nær så ille som flere rapporterer om på diverse reiseforumer) og jeg kom helskinnet frem til hotellet.

SAM_3407
Hotellet er godt synlig i Yangon

Innsjekkingen ble gjort av en trivelig kar i resepsonen. Opprinnelig hadde jeg bestilt det billigste rommet, men siden jeg er medlem av Golden Circle (Shangri-La og Traders sitt fordelsprogram) ble jeg oppgradert til et Traders Club rom i 19. etasje. En av bellboysa tok hånd om bagasjen og viste vei opp til rommet. Inne på rommet var det satt frem litt frukt og en flaske vin. Rommet var forøvrig nyoppusset og hadde helt ok størrelse. Fra rommet hadde jeg utsikt mot byen og togstasjonen, som kun lå et steinkast unna. Noe av det aller viktigste med et hotellrom er at det er nok plass til å oppbevare kofferter og bagger. Utrolig irriterende hvis man hele tiden må stue de bort fordi det er så liten plass. Dette var heldigvis ikke tilfellet her. Det var masser av plass til å sette fra seg kofferten og under tven var det en stor kommode til oppbevaring. Det var selvfølgelig også skap og safe på rommet. Minibaren rørte jeg ikke i løpet av oppholdet, så jeg kan ikke kommentere hvordan innholdet var. Vannkoker til å lage te og kaffe fantes også på rommet. Det eneste jeg har å utsette er at det kun var badekar og ikke noen separat dusj på badet.

IMG_4389
Panoramabilde av rommet
IMG_4605
Veggpynt over sengen
IMG_4390
Panoramabilde av utsikten
SAM_3374
Yangon Railway Station
IMG_4410
Hyggelig overraskelse (selv om jeg ikke drikker vin)
IMG_4424
Turn down service
IMG_4591
God seng
IMG_4414
Hotellet sett fra bakken

Selv om det er ferie så slipper man ikke unna trening. Hotellet kan skryte av et stort treningsrom. Faktisk det største jeg har vært borti på et hotell noen gang. I tilknytning til dette er det et spa, men dette prøvde jeg dessverre ikke. Rett utenfor treningsstudioet ligger svømmebassenget. Selv om dette var litt gammelt. var det i god stand og funket mer enn nok til en liten dukkert. Rundt bassenget var det også en del solsenger. Disse ble «redd opp» av betjeningen når man kom. Merkelig nok så stengte svømmebassenget allerede kl 20, noe jeg syns var i tidligste laget. Treningsrommet var heller ikke åpent hele døgnet, men stengte 23.

IMG_4608
Beina mine og litt av svømmebassenget

Frokosten valgte jeg å ta i Traders Café. Den første morgenen ble jeg litt sen pga treningen, så da jeg kom ned var allerede forkosten over. Heldigvis fikset de vennlige servitørene slik at jeg fikk litt å spise fordet. Faktisk så endte jeg opp med å spise her hvert måltid på grunn av den gode servicen jeg mottok. Kort og godt: det var en ordentlig hyggelig gjeng. Jeg ble som nevnt i starten oppgradert og fikk dermed tilgang til loungen. Med det korte oppholdet så ble det aldri til at jeg besøkte loungen.

IMG_4413
Cujun Chicken Burger fra hotellets restaurant. Digg!
IMG_4607
«The World of Shangri-La»

Ved utsjekking spurte jeg om det var mulig å bruke bassenget og garderobene. Dette var ikke noe problem og de siste timene før jeg reise tilbake til Bangkok ble brukt til litt avslapping ved bassenget.

Konklusjon

Hvis man har tenkt seg til Yangon vil jeg absolutt anbefale et opphold på Traders Hotel. Rommene holder bra standard og personalet er behjelpelig og vennlig, noe som gjelder befolkningen generelt også. Dette er nok litt klisjéaktig sagt, men i alt kaoset fremstår Traders som en liten oase. Yangon er dessuten et spennende reisemål og et fint utgangspunkt for en rundreise i Burma. I årene fremover vil flere hoteller åpne dørene i Yangon (blant annet Hilton og Novotel), og man kan jo håpe på at dette vil hjelpe litt på prisene.

Terningkast: 5

NB! Norske statsborgere må søke visum for å komme inn i Burma. Hvis man er i Bangkok kan dette ordnes på den burmesiske ambasaden der. Dette koster fra 810-1200THB avhengig av hvor raskt du må ha det. Ellers så er den nærmeste burmesiske ambassaden å finne i London.