Trinidad & Tobago – Karibiens gladeste nasjon

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Karibiens største karneval, Karibiens kulturhovedstad, prisvinnende øko-attraksjoner og paradisiske strender. Det er ikke merkelig, at Trinidad & Tobago har vært på den karibiske topp 3 i FNs World Happiness Report siden 2013.

Verdens andre største karneval

Den store musikkhitten ‘Happy’ passer perfekt til sinnstilstanden hos den generelle befolkningen på Trinidad & Tobago. – Men nok helst i en canadisk karneval-versjon med minst 100 ståltrommer i forskjellige størrelser. For karneval på Trinidad & Tobago er kjent for å være verdens andre største av den slags etter Rio, og forberedelsene til festlighetene varer flere måneder. Så karnevalet i seg selv gir mange smil på leppene, musikk og dans på gatene og smittende positive vibrasjoner.

Ekte paradisiske tilstander

En annen grunn til at gledesbarometeret er glødende er, at du til den glade soca-og calypsomusikken kan tilsette paradisiske landskaper med asurblått vann, små øde øyer, vandreturer i jungelen, nyklekkede havskilpadder, fargerike kolibrier og et regnbuefarget undervannsliv.

Karibiens kulturhovedstad

Trinidad & Tobago er utover karneval og glade dager også kjent som Karibiens kulturhovedstad. Blant annet fordi nasjonen består av folk med røtter i både Afrika, India og Europa, der alle lever fredfylt side om side. Derfor er der stort sett en festival for hver måned. I september er det internasjonal filmfestival og en ti dager lang matfestival. I oktober er det dragebåtfestival, i mars fargefestivalen kjent som holi-festival og i februar det store karnevalet. For bare å nevne noen av eventene.

FNs lykkelighetsmål

Trinidad & Tobago var ifølge FNs World Happiness Report det gladeste Karibiske land i 2013 og 2015. I 2016 ligger nasjonen stadig i topp som nummer 2 etter Puerto Rico.

FN utregner en nations lykkelighetsgrad ut fra en rekke forskjellige parameter. Blant annet ut fra forskjellen på ulikhet blant befolkningen og på livsstandarden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *