Uber: Spar penger på transport fra flyplassen til hotellet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Uber er et alternativ til taxi som utelukkende fungerer gjennom en app på iPhone eller Android. Uber ble startet i 2009, og er nå tilgjengelig i en rekke land. Hvis du følger våre tips får du en startkreditt på 20 USD* når du laster ned appen, som trekkes fra summen på din første tur.

bonusfeber-Uber-App-View

Hvordan fungerer det?

Registrer deg som bruker gjennom denne linken, så får du automatisk $20 kreditt mot din første tur. (Overskytende beløp trekkes fra kredittkortet som du legger inn.) Deretter kan du laste ned appen på din telefon og bestille din første tur. Når du åpner appen får du opp et kart med en blå prikk som viser hvor du er, samt en markør med teksten «set pickup location», og hvor langt unna nærmeste bil befinner seg. Beveg kartet så markøren havner der du ønsker å bli plukket opp, og trykk på «set pickup location». På neste skjermbilde har du mulighet til å spesifisere i klartekst hvor du vil plukkes opp, ved å trykke på «Pin location». Til høyre for «Pin location» er det en +. Her kan du legge inn dropoff location. Ikke akkurat intuitivt, men nå vet du det. Så kan du legge inn et annet betalingskort hvis du ønsker det, du kan få en omtrentlig vurdering av prisen ved å trykke på «fare quote», og du kan legge inn en promo code hvis du har. Når du er klar er det bare å trykke på «request black car», og du får informasjon om hvilken sjåfør som er på vei, samt biltype og hvor lenge det er til bilen kommer. Du kan også se bilen nærme seg på kartet.

Screenshot Uber1

Du kan velge mellom fire forskjellige biltyper når du bestiller: UberX, Taxi, Black car og SUV. (Enkelte biltyper er ikke tilgjengelige i enkelte byer.) I Paris finnes også kategorien Moto, som faktisk er en motorsykkel. UberX er den minste og billigste typen og tar 4 personer. Taxi er en vanlig taxi som bruker Uber i tillegg. Black er en større sedan som er litt dyrere (max 4 personer) mens SUV kan ta inntil 6 personer og er det dyreste alternativet. Bestiller man Black eller SUV, får man alltid gratis vann i bilen.

Noen ganger vil sjåføren ringe deg opp for å koordinere nøyaktig sted for henting. Når du omsider er fremme ved reisemålet trykker sjåføren på «end trip», og prisen kommer opp på hans skjerm. (Pass på at sjåføren gjør dette, så han ikke fortsetter på turen etter at du har forlatt bilen.) Deretter får sjåføren mulighet til å vurdere deg som passasjer ved å gi deg fra 1 til 5 stjerner. Du får mulighet til å vurdere sjåføren på samme vis neste gang du åpner appen. Umiddelbart etter turen vil du få tilsendt en detaljert kvittering på epost, som ser slik ut:

Receipt Uber

Som bruker av Uber får du en egen vervekode. Det vil si at dersom en venn registrerer seg med din vervekode, får din venn automatisk 120 kr (20$) i kreditt. Ikke nok med det, men etter at din venn har kjørt sin første tur, vil du også få 120 kr i kreditt som takk for henvisningen. Dersom dere er en vennegjeng på storbyferie kan dere altså kjøre ganske mye gratis. Fire personer kan faktisk kjøre gratis for 600 kr! Her er hvordan:

Person A får 120 kr i kreditt gjennom å registrere seg gjennom linken i denne artikkelen. Gruppen har da 120 kr å kjøre for. Når disse er brukt opp kan Person A verve Person B, og Person B får 120 kr å kjøre for. Etter Person Bs første tur, får Person A nye 120 kr i kreditt. Person B kan så verve Person C, og begge får 120 kr hver, og Person C og D får 120 kr hver på samme vis. Samlet har gruppen altså 600 kr å kjøre for!

bonusfeber-Uber-Referral

Uber finnes dessverre ikke i Norge enda, men du kan benytte tjenesten hvis du befinner deg i en av disse byene:

Uber cities

Du kan utveksle erfaringer med Uber i vårt forum her.

*OBS: Kreditten du får kommer i valutaen til det landet hvor du har oppgitt din adresse. Har du norsk adresse, kommer kreditten i form av 120 NOK. Uber finnes ikke i Norge, så det er lurt å velge et land hvor du vet du kommer til å bruke Uber. Hvis din kreditt er i Euro, kan du kun bruke kreditten i Euro-land. GBP kan kun brukes i Storbritannia, og USD kan kun brukes i USA. I øvrige land brukes kreditten uansett hvilken valuta den er i.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *