Verdens beste hotell?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hørt den før? Det har jeg. Så ofte at jeg har sittet og ruget på opplevelsen i en uke, før jeg ville skrive om The Peninsula i Hong Kong. Jeg har vært på mange av hotellene som er ranket som de beste i verden, men dette er simpelthen i en klasse for seg. Jeg er herved trygt plassert som «Pen Friend». Bli med…

Inngangspartiet er som regel pakket av Rolls Royce biler.
Inngangspartiet er som regel pakket av Rolls Royce biler.

I fjor høst ble jeg introdusert for den Norske teknologisjefen til The Peninsula Hotels, og gjorde et intervju av han her på Bonusfeber. Det han fortalte virket nesten for godt til å være sant. Nå et halvt år sendere, tok jeg derfor på meg løsbarten og parykken og snek meg bort for å teste.

Forrige gang jeg var i Hong Kong testet jeg ut Fours Seasons hotellet i byen (les testen her). Four Seasons er mer normalt rangert som Hong Kong’s beste hotell, og jeg kan på en måte forstå det. Det er lett å velge en kjede man kjenner sitt prestisjehotell. Det er det samme med Ritz Carlton som jo har et utrolig høyt hotell i byen. 400 meter høyt, og veldig tøft. Hadde jeg ikke prøvd ‘The Pen’, som Peninsula kalles, hadde jeg nok også henvist folk til Ritz eller Four Seasons. De er vanvittig bra, men dette er i en helt annen verden.

Det begynner når du lander. Du bor ikke her uten å bestille ‘full arrival service’ med en av hotellets mange Rolls Royce biler. De er eneste hotellet i byen som står og venter på deg ved air bridgen og kjører deg avgårde i «golfbil» – til forbausede blikk fra medpassasjerer. De kan ikke (uten videre ihvertfall) ta deg inn i en VIP passkontroll, men hele resten av prosessen går som en vind. Ikke lenge etter landing er det dette som er utsikten din:

Rolls Royce, den ene gangen rad 1 er helt feil.
Rolls Royce, den ene gangen rad 1 er helt feil.

Rolls’en tar deg inn til hotellet, en tur som tar ca 35 minutter. Det vil si omtrent det samme som toget, men til circa 16 ganger prisen og 19 ganger stilen.

The Peninsula ble etablert for hele 89 år siden, og har en utrolig historie i Hong Kong. Det vises en film på TV’en i rommet som tar deg med igjennom historien, og den er vel verd å se. Det er rett og slett historie bak en hver stolpe og i en hver stol. Hovedbygget er det samme som ved opprinnelsen, mens det har kommet et tilbygget tårn for å få flere rom.

Beliggenheten er på hjørnet av Nathan og Salisbury Road, på Kowloon siden. Du er 100 meter fra museer, 150 meter fra Avenue of the Stars og 300 meter fra Star Ferry terminalen. Shopping? Du er i selve shopping mekkaet. Skal du handle luksus behøver du ikke engang forlate hotellet. Alle de store merkene har butikker on site.

The Peninsula Hong Kong sett fra Avenue og the Stars
The Peninsula Hong Kong sett fra Avenue og the Stars

Straks Rolls Royc’en din ankommer er alt forberedt. Bagen din forsvinner. Likeledes kofferten din. En bråte mennesker tar deg imot og ansatte i de karakteristiske hvite pikkolouniformene åpner dørene for deg. Du behøver ikke gå til en check-in desk, men blir møtt innenfor dørene og vist opp til rommet. Rommet mitt var 2101 og lå i tårnet med Kowloon view. Altså ikke ut mot bukten, noe som er signifikant dyrere (og selvfølgelig bedre).

Det er en nokså stor hall som leder inn i værelset, og en stor seng av fantastisk kvalitet.

Nydelig seng. Inngang til bad og closet er til venstre for sengen.
Nydelig seng. Inngang til bad og closet er til venstre for sengen.

Over alt på rommet finnes det betjeningspaneler. Enten av den store «iPad» typen nedenfor, eller mindre veggmonterte panel på veggene. Om du har teknologiangst berører du bare overflaten for å styre lys, lyd og vekking. Er du tekno-freak som meg tester du alt. Og alt betyr virkelig alt. Introduksjon av alle restaurantene og barene på hotellet, inkludert menyer og priser. Room service menyer og priser, minibar priser. Menyer og guider til SPA. Vekking… Alt!

Et stadig tilbakevennende irritasjonsmoment er jo å finne strømuttak og ladere. Ikke her. Trekk ut skuffen i nattbordet, og du finner det fullt av strømuttak og ferdige ladekabler til det meste av mobiler og devicer.

Betjeningspaneler
Betjeningspaneler

Det er en egen gang med store skaper og plass til kofferter. Min lå allerede klar. Bit deg merke i at nede til høyre for kofferten er det et «valet skap». Hva er det? Joda, om du f.eks vil ha skjorten din vasket, så legger du den i vaskeposen og inn i «valet skapet». Så trykker du på «valet» knappen på en av de mange berøringsskjermene… Og vips så blir skjorten din hentet. Ikke ved at noen ringer på døren din, men ved at noen åpner skapet fra service-access på baksiden og tar ut skjorten. Snedig? Jepsi Pepsi!

Skaper til venstre, badeværelse til høyre og koffert rett frem.
Skaper til venstre, badeværelse til høyre og koffert rett frem.

Du regnet sikkert ikke med et skittent og halvveis bad heller, gjorde du? Badet er ikke enormt. Dette er et standard værelse. Ingen suite eller noe. Men det er en stor walk-in dusj, et eget toalettrom og en vask i hver ende. Amenities er fra Oscar de la Renta og var veldig bra.

Badeværelse i marmor
Badeværelse i marmor

Badekaret du ser i bakgrunnen har selvfølgelig innebygget TV apparat og en SPA-funksjon. Trykker du på SPA-knappen vil lyset dempes, chillout musikk kommer på, «ikke forstyrr» skiltet slås på og du er klar for… å se på TV.

Det er så klart også 4 telefoner på badet. En ved hver vask, en på toalettet og en i badekaret.

Ta deg et bad
Ta deg et bad

Etter badet kan du snike deg ut og slå deg ned i TV-stolen, der de har satt frem litt frukt.

Deilig TV-stol
Deilig TV-stol

Ved fotenden av rommet er det en 42″ flatskjerm med nesten 100 kanaler (dog ingen med OL), en sminkebenk og en arbeidsbenk. Sminkebenken er til høyre, og med en lett berøring kommer det et motorisert og belyst sminkespeil stigende opp. På arbeidsbenken til venstre skjer det samme, men du får strømkontakter frem.

 

Arbeidsbenk og TV
Arbeidsbenk og TV

Under TV’en finner du velfyllt minibar, glass, hårtørkere og tilkoblinger for iPad’s også videre. Du finner også ting du virkelig ikke trodde du trengte… (legg merke til at alle håndtak er i okseskinn).

Negltørker, faktisk.
Negltørker, faktisk.

Kort sagt er det sansen for kvalitet og detaljer som slår meg helt i bakken på dette hotellet. Jeg har aldri opplevd maken. Kort og godt. Både service, teknikk og kvalitet er gjennomført meget bra. Ta leselampene som er trukket i okseskinn som matcher det andre skinnet i værelset.

Leselampe. Peninsula-style
Leselampe. Peninsula-style

Etter å ha minglet litt på rommet måtte jeg prøve ut SPA og bassengområdet. Jeg droppet selve massasjen, men det ser svært bra ut og det finnes også et betydelig treningsanlegg for gjestene. Selv brukte jeg heller den nydelige poolen. Ved poolen er det nok en kafe med småretter og drinker. Selv var jeg der for å trene, så drinkene utgikk.

Peninsula pool
Peninsula pool

Det finnes totalt 6 restauranter og 3 barer på hotellet. Jeg fikk ikke testet alle, men det er alle slag. Det jeg derimot testet var Afternoon Tea i lobbyen. Det er så populært at det står lange køer for å få bord, men som gjest kommer du foran i køen. Prisen på gildet var også helt akseptabel og kvaliteten var svært bra. Det føltes litt som Afternoon Tea på Savoy i London. Det er en nokså grandios lobby, og på dagtid har de et kammerorkester som spiller på balkongene. Riktig kos.

Peninsula lobby og Afternoon Tea
Peninsula lobby og Afternoon Tea

For å runde av dagen ville jeg ta en drink i en av barene. Det er altså tre valg. Det ene er Madam de Ning, som er en klassisk orientalsk bar. Det er Felix American Bar i 27 etage og så er det The Bar, som er en klassisk bar i kollonialsk stil. Det ble sistnevnte på meg. Jeg spurte hva de anbefalte, og svaret kom raskt. Det var Sunny’s vodka laced Screwdriver.

Denne lærte bartenderen vistnok av selveste Clark Gable, bak akkurat denne bardisken. Det utrolige er at bartenderen jobber der fremdeles. Drinken var fenomenal, og særlig gjelder det isbiten som jeg tror er håndlaget og stor som en tennisball.

Sunny's Screwdriver
Sunny’s Screwdriver

Konklusjon

Det er farlig å begi seg ut og kalle noe verdens beste, og journalister vil normalt heller kjølhales fremfor å uttale ordene. Men jeg synes også at det er urettferdig om de som har utviklet noe som er lysår foran de andre beste ikke skal få sin rettmessige kreditt. Hold resorts unna, det er noe annet, og ta for deg hoteller. Du skal stå opp tidlig for å finne noe bedre. Four Seasons Hong Kong er i verdensklasse. The Pen er i en liga for seg selv.

10av10

 

[box style=’info’]Quickfacts
Lokasjon: Kowloon, Hong Kong
Rompris: Fra ca.NOK 4500,- per natt
Bonusprogram: Nei
HjemmesidePeninsula Hong Kong [/box]

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *