Verdens korteste internasjonale fly-rute?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det Østerrikske  flyselskapet Peoples Viennaline har annonsert at de vil lansere hva de mener er verdens korteste internasjonale flyrute. Turen som tar omtrent åtte minutter, vil  flys mellom St. Gallen i Sveits til Friedrichshafen helt sør i Tyskland, ved bredden av Bodensjøen.

Selve avstanden mellom de to byene er bare 21 kilometer. The Daily Mail rapporterer at billetter til denne ruten, som vil operere to ganger om dagen, fem dager i uken, vil koste EUR€ 40 (NOK 360).

st-gallen rute

Ruten vil først starte opp den 2. november, så frem til den dagen må de som ønsker å reise strekningen mellom de to byene fortsatt stole på regionale veiforbindelser og fergesamband. Under gode kjøreforhold, kan den 76-kilometer lange bilturen mellom de to byene kjøres på ca en time.

Konkurranse rute

Katamaran tjenesten konkurrer med veitransport i form av fart og frakter passasjerer fra havn til havn på 45 minutter. Ordinær passasjer- og bilferge kan ta alt fra litt over en time til nesten tre timer å fullføre den samme reisen.

Men i november  begynner flyruten, og med selskapets 50 seters Embraer jet tar turen rundt 10 minutter.

Det kan virke som en merkelig valg for en ny internasjonal rute, men drivkraften bak denne tjenesten er strategisk. Ideen er å bruke det som en mater rute for å tilby passasjerene en solid forbindelse med flyselskapets Friedrichshafen-Köln rute.

Tysklands, Cologne Bonn Airport (CGN) er et finansielt sentra og et av landets viktigste transport knutepunkt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *