Dubai venter å bli verdens travleste innen 2020

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Dubai International Airport  har planene klare for bli verdens travleste flyplass innen 2020. Emirates Airlines planlagte vekst skal sørge for at Beijing og Atlanta blir forbigått i antall reisende.

Flyplassen som tok igjen London Heathrow på statistikken, forventer en passasjertrafikk vekst til 83 millioner reisende i år, opp fra 78 millioner i fjor. Prognosen for 2017 er at 90 millioner reisende passerer gjennom ørkenstatens flyplass.

«Våre forventninger til vekst, som vi ser hvert år, er mer enn det dobbelte av prognosene til Beijing og Atlanta.»  «Allerede i  dette tiåret (2020), bør vi forvente oss selv som den mest travle flyplassen i verden»

Paul Griffiths, CEO, Dubai Airports i intervju med Bloomberg TV.

Dubai er allerede verdens travleste flyplass målt i internasjonal trafikk, som økte med 7,5 millioner passasjerer i fjor. Mens Atlanta Hartfield-Jackson er det viktigste knutepunkt for Delta Air Lines, forblir på topp som den travleste,  men veksten var bare på  5,3 millioner flere passasjerer og endte totalt på 101.500.000. Beijing flyplass økte med 3,8 millioner og endte på 89.900.000 passasjerer i 2015.

Ulykke i august

Dubai flyplass, som sto overfor en mer enn fem timers driftsstans i august etter en krasj-landing av et Emirates fly, sa at hendelsen ikke vil påvirke det årlige trafikkmålet. Landets tilsyns myndighet for sivil luftfart fortsetter  etterforskningen og har publisert en foreløpig rapport. Griffiths sa han ikke kan «spekulere i utfallet.»

Kilde: Bloomberg News

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *