Verdens travleste flyplass er ….

atlanta

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Atlanta er fortsatt verdens travleste flyplass målt i antall passasjerer. Mer enn 101 millioner passasjerer passerte gjennom Hartsfield-Jackson, Atlanta International Airport i 2015. Det er en økning på 5,5% mot 2014, ifølge Airports Council International (ACI) 2015 World Airport Traffic Report.

Rapporten som ble utgitt fredag, kreditterer Atlantas posisjon som en viktig forbindelses hub og port for innreise til Nord-Amerika for sin fortsatte dominans. Atlanta er innenfor en to-timers flytur på 80% av USAs befolkning på mer enn 300 millioner mennesker, rapporten bemerket.

Mens Beijing lenge har vært i hælene på Atlanta flyplass, som har holdt ligget på tet-plassen i 18 år. Den kinesiske hovedstadens flyplass kom på andre plass igjen med 89,9 millioner passasjerer (en 4,4% økning).
Den samlede nyheten er også bra for verdens flyplasser. Worldwide økte passasjertrafikken på 6,4% i 2015 til nesten 7,2 milliarder, med økning i alle verdens seks regioner: Asia-Pacific, Europa, Nord-Amerika, Latin-Amerika-Karibien, Midtøsten og Afrika.

Vekst også i cargo

Worldwide cargo og last, inkludert postforsendelser steg med 2,6%. Verdens største flyfrakt hub forblir Hong Kong, Kina. Den amerikanske byen Memphis, Tennessee, tok andreplass, fulgt av Shanghai, Kina.

Mens geopolitisk uro, terrorisme og fysisk kapasitet kan bli utfordringer for fremtidig vekst, «Historien støtter det lange løp av elastisitet i industrien hvor mennesker, steder, kulturer og handel er avgjørende i en felles oppgave i luftfartsmiljøet,» sier Angela Gittens , direktør for ACI World.

ACIs tall og prosenter fra den årlige rapporten er basert på data fra mer enn 2300 flyplasser i 160 land over hele verden.

Airports Council International (ACI) er den eneste globale representanten for verdens flyplass myndigheter. Etablert i 1991, representerer ACI flyplassenes interesser med regjeringer og internasjonale organisasjoner. De utvikler standarder, retningslinjer og anbefalt praksis for flyplasser, og det gir informasjon og opplæring for å heve standarden over hele verden. Formålet er å gi publikum en trygg, sikker, effektiv og miljømessig  lufttransport system.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *