Aeroflot bestiller ytterliggere 100 Superjet 100-regionalfly

Sukhoi Superjet 100

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Det russiske flyselskapet Aeroflot bestiller ytterligere 100 regionaljetfly av typen Sukhoi Superjet 100 fra United Aircraft Corporation. Aeroflot har allerede 49 fly av denne typen i drift og er verdens største SSJ100-operatør.

Avtalen mellom Aeroflot og United Aircraft Corporation omfatter levering av 100 Superjet 100 mellom 2019 og 2026. Flyene skal leveres med en total kapasitet på 87 seter, fordelt på 12 seter i business class og 75 seter i økonomiklasse. Avtalen ble undertegnet av administrerende direktør i Aeroflot Vitaly Savliev og administrerende direktør i UAC Yury Slyusar under Eastern Economic Forum i Vladivostok. Russlands president Vladimir Putin var også tilstede under signeringen.

Avtalen undertegnes av Vitaly Savliev og Yury Slyusar
Avtalen ble undertegnet under Eastern Economic Forum i Vladivostok hvor også Russlands president Vladimir Putin var tilstede. Foto: UAC

– Avtalen om levering av 100 moderne russiskbygde SSJ100-fly som vi når har undertegnet er den største leveransen i Aeroflots historie. Sammen med leveringen av 50 MC-21 vil Aeroflot ha 200 russiskbygde fly innen 2026, sier administrerende direktør i Aeroflot Vitaly Saveliev. – Aeroflot har gjennom historien vært den største operatøren av russiske fly og har bidratt til å forbedre alle flytypene som brukes i dag.

Verdens største SSJ100-operatør

Aeroflot har per i dag 49 Superjet 100 i flåten av en bestilling på totalt 50 fly som skal ferdigstilles i nær framtid. Aeroflots første kommersielle SSJ100-flygning fant sted 16. juni 2011 mellom Moskva og St. Petersburg.

Flytypen brukes i dag på ruter til Belgorod, Nizjnij Novgorod, Orenburg, Perm, Saratov, Sochi, Syktyvkar, Tyumen, Chelyabinsk og andre russiske byer. SSJ100 brukes også på en del internasjonale ruter, inkludert Dresden, Vilnius, Göteborg, Bucharest, Zagreb, Ljubljana, Riga, Sofia og Tivat.

– Vi har jobbet med Aeroflot i mange år. Som lanseringspartner og største operatør av SSJ100 har Aeroflots bidrag vært viktig for russisk luftfartsindustri, sier Yury Slyusar, administrerende direktør i UAC. – Den nye avtalen markerer begynnelsen på et nytt kapittel for samarbeid og gjensidig utvikling av luftfartsindustrien, og utvidelsen av regionale og internasjonale flyruter. Vi er glade for å fortsette samarbeidet med Russlands ledende flyselskap.

Sukhoi Superjet 100

Sukhoj Superjet 100 (SSJ100) er et moderne regionaljetfly med fly-by-wire-system og inntil 108 sitteplasser. Flytypen er utviklet av flyprodusenten Sukhoi, som er underavdeling United Aircraft Corporation. Utviklingen av flyet startet i 2000 og hadde sin aller første flytur 19. mai 2008.

Aeroflot Sukhoi Superjet 100
Foto: Sukhoi Civil Aircraft

Flyet er designet for å konkurrere med andre regionaljetfly som Embraer E-Jet og Airbus A220. I følge flyprodusenten være rimeligere enn sine konkurrenter både i drift og anskaffelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *