American Airlines AAdvantage miles til 35% rabatt

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

American Airlines lar nå sine medlemmer kjøpe miles til 35% rabatt gjennom deres bonusprogram AAdvantage. Tilbudet varer kun til og med i morgen, 11. mai.

Det kan ofte være mange penger å spare på å kjøpe bonuspoeng på tilbud, og deretter bruke disse til å fly for. Dette er spesielt lønnsomt hvis man ønsker å fly Business Class eller First Class, hvor man vanligvis må ut med ganske høye pengebeløp. La oss se om dette tilbudet er verd å slå til på.

Les også: Gratis American Airlines miles!

Rabatten i dette tilfellet øker gradvis, og ender på 35% når man kjøper maksbeløpet på 100 000 miles.

AA buy promo 2

Hvor mye koster så dette?

AA buy promo

Ved neste skritt legges skatter og avgifter til, og da blir beløpet som følger:

AA promo 3

Dette utgjør omtrent 15 650 kroner med dagens kurs. Og hva får man så for disse pengene?

For 100 000 AAdvantage miles kan man for eksempel fly mellom Europa og USA tur/retur i Business Class. Det man bør spørre seg om da, er om 15 650 kroner er en god pris for en slik reise. La oss se hva en reise koster med SAS i Business Class til San Francisco på vilkårlige datoer:

SASSFO

Her ser vi at den billigste billetten i Business Class med SAS koster hele 7 293 kroner mer enn man må betale for AAdvantage miles. Man opptjener riktignok en del bonuspoeng med SAS, men langt i fra nok til å rettferdiggjøre prisdifferansen. Nå er riktignok SAS i Star Alliance, mens American Airlines er i Oneworld, så la oss se hva samme tur vil koste med British Airways, som er i Oneworld:

BASFO

Her ser vi at SAS og BA tar omtrent samme pris, og kjøp av miles gjennom AAdvantage-promoen er fremdeles billigste alternativ.

Før vi konkluderer med at dette er et godt tilbud, vil vi minne om at det jevnt og trutt dukker opp tilbud i Business Class over Atlanteren. Et meget bra tilbud som kun gjelder til og med i dag er Stavanger – Houston tur/retur i Business Class med SAS til kun 9 999 kroner!

Så da velger vi å konkludere på følgende måte: Hvis du allikevel skal til USA i Business Class og hadde tenkt å betale full pris, vil det absolutt lønne seg å slå til på dette tilbudet til AAdvantage i stedet. Hvis du derimot ikke har planlagt noen reiser i overskuelig fremtid, kan det heller lønne seg å vente på nye tilbud fra flyselskapene.

Les også: Test av American Airlines Buisness Class fra Los Angeles til New York

Bli gjerne med og diskutere denne saken i vårt forum, eller i kommentarfeltet nedenfor.

 

 

 

Kommentar

  1. Magnus sier

    Hvis man også regner med skatter/avgifter/fuel surcharge på bonusuttak, begynner ikke da totalprisen å nærme seg 20k NOK for en tur i biz over atlanteren?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *