American Airlines risikerer massekanselleringer i julen

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Verdens største flyselskap American Airlines risikerer nå å måtte kansellere tusenvis av flyvninger i julen.

Problemet ligger i det som beskrives som en datasvikt hos selskapet, som skal ha ført til at selskapet ikke har nok piloter tilgjengelig for å fly selskapets ruter i julen. Datasvikten innebærte nemlig at for mange av selskapets piloter fikk innvilget fri i julen.

Som resultat står nå hele 15.000 flyvninger plutselig uten piloter, i følge Wall Street Journal.

«Vi jobber hardt med å løse problemet og forventer å unngå kanselleringer i ferien», sier American Airlines i en uttalelse.

Får inn piloter på overtid

Som en konsekvens prøver American Airlines å hente inn piloter til å dekke flyvningene ved friste med overtidsbetaling. I en uttalelse sier selskapet at de lokker piloter med 50% ekstra overtidsbetalt om de flyr enkelte av de berørte avgangene.

Fagforeningen Allied Pilots Association sier i en pressemelding at de er dypt bekymret over de potensielt store forstyrrelsene i flyrutene for passasjerer, piloter og deres ansatte i denne høytiden for reise.

American Airlines

American Airlines er målt i antall passasjerer verdens største flyselskap, tett fulgt av Delta Airlines.

Med et omfattende rutenettverk både innenriks i USA og internasjonalt, står selskapet nå ovenfor en potensielt svært omfattende omdømmekrise. Dette om selskapet ikke klarer å unngå massekanselleringene de nå potensielt står ovenfor.

Forhåpentligvis er det nok tid igjen for at American Airlines rekker å få på plass nok piloter, slik at ruter i julen går som normalt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *