Fly Første klasse til USA for 13.000,- tur retur?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Avianca Life Miles – den nye gutten i bonusklassen

For dem som har fulgt med på bonusvarp har US Airways sine milsalg vært den store snakkisen. Folk har kjøpt bonuspoeng med «begge hender» og har reist verden over i Første klasse. Ofte til svært gunstige priser. Ulempen med US Airways poengene har vært at man ikke kan booke reisene online. Man må finne tilgjengelighet med andre verktøy, som f.eks KVS-tool, og deretter håpe på at agenten i andre enden av telefonlinjen finner det samme. En annen ting som har irritert flere er at for eksempel Lufthansa har blokkert sine Første klasse kabiner for US Airways (les: I-landsproblem).

lifemiles0

Noen regneeksempler

LifeMiles bonuspoeng kjøpes i pakker på 1.000 poeng. 1.000 poeng koster USD30 (ca NOK 177,- ). En tur retur i Business Class til USA koster 100.000 poeng. En rask hoderegning skulle dermed tilsi at den billetten koster deg NOK 17.700,-. Ikke så gunstig, ettersom du ikke tjener opp status eller nye bonuspoeng på reisen. Men så kommer det spennende:

Om du av en årsak trenger En-veis billett koster det halvparten + en enveisavgift på 5.000 poeng. Altså ca NOK 9.735,-. Det er vesentlig rimeligere enn en vanlig billett. Men fortsatt er det jo ikke revolusjonerende.

Vel… Ikkje nå lenger. Etter at Colombianske Avianca ble medlem av Star Alliance har man fått en ny mulighet – nemlig LifeMiles. Med LifeMiles kan du booke reiser med samtlige Star Alliance selskaper, og du kan gjøre hele transaksjonen online. Kjøpe og booke. Det er fortsatt noen unntak, slik som at Singapore Airlines blokkerer sine Første klasse kabiner, men unntakene er riktig få.

Nå er jo ikke det å kunne kjøpe bonuspoeng noe revolusjonerende. Problemet er at det ikke pleier å være særlig lønnsomt. Ei heller pleier det å være mulig å kjøpe mange. SAS har maksgrense på 40.000 poeng pr. år. British Airways har maks 24.000 poeng pr.år for salg etc.

LifeMiles har på sin side 150.000 poeng pr. år

lifemiles1

Vel… 3-4 ganger i året har LifeMiles i tillegg kjørt kampanjer der du får poengene for halv pris – «2-for-2». Da kan du dele prisene over på 2, og får en tur retur til USA i business for NOK 8.850,-. Da begynner det å smake fugl.

Eller kanskje du er av dem som foretrekker å reise i Første klasse? Tur retur USA i Første klasse koster 145.000 poeng. Har du kjøpt poengene på tilbud ender du opp med å betale ca NOK 12.800,- for turen  (I tillegg kommer skatter og avgifter, men ikke fuel surcharge).

Det er billig! Er du i tillegg villig til å booke i siste liten er også tilgjengeligheten svært god. I neste uke er det for eksempel ledig Frankfurt – Seattle på hele 5 av 7 dager i Første klasse.

lifemiles3

Har du ikke helt nok poeng, kan du velge å delbetale med kontanter. Dette reduserer faktisk prisen ytterligere iblant. Prøv deg frem.

Konklusjon

Jeg har brukt LifeMiles ved et par tilfeller og det har fungert aldeles strålende. Nettsiden og søkemotoren deres er ikke den raskeste, så en god kopp kaffe er ok å ha for hånden. Enkelte har også rapportert problemer med å betale med American Express. Jeg har ikke opplevd dette.

Når bookingen er gjort blir billetten utstedt etter ca 30 minutter (erfaring). Ved å søke den opp på Check my Trip har jeg så funnet operatørselskapets (selskapet som faktisk flyr) sin bookingreferanse og har kunnet reservere seter hos dette.

Så lenge du ikke trenger å gjøre endringer i bookingene eller avbestille er systemet altså helt strålende. Behøver du å gjøre endringer må du ringe til Colombia og da blir det noe mer komplisert, men jeg har ikke hørt om noen som ikke har fått problemene løst.

Linker:
www.lifemiles.com
www.checkmytrip.com

Happy booking!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *