Clarion Collection Hotel Savoy, Oslo

Clarion Collection Hotel Savoy Oslo fasade

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Selv om jeg er godt fornøyd med Nordic Choice Hotels og Nordic Choice Club, skal det litt til for at lengre opphold kan betegnes som fryktelig spennende. Under et 14 dager langt opphold i hovedstaden benyttet jeg muligheten til å teste ut en flere av kjedens hoteller i Oslo. Blant annet hadde jeg fire netter på Clarion Collection Hotel Savoy.

Clarion Collection Hotel Savoy ble valgt på bakgrunn av beliggenhet og pris. Dette var en jobbreise og kunden jeg jobber for i Oslo har kontorer bare fem minutters gangavstand fra hotellet.

Beliggenhet

Clarion Collection Hotel Savoy ligger i Universitetsgata, rett ovenfor Nasjonalmuseet. Karl Johans gate ligger bare 2 kvartaler unna. Kommer du med tog fra flyplassen ligger Nasjonalteateret stasjon rundt fem minutter unna til fots.

Innsjekking og førsteinntrykk

Jeg hadde nettopp gjennomført et opphold på Clarion Collection Hotel Folketeateret og benyttet anledningen til å gjennomføre hotellbyttet på vei til jobb. Jeg hadde ingen forventning om at rommet skulle være klart, men hadde et håp om at jeg i alle fall skulle få satt fra meg bagasjen.

Clarion Collection Hotel Savoy Oslo resepsjon
Bildet er tatt i forbindelse med et tidligere opphold. Foto: Erling

Resepsjonsområdet er ganske lite, men det er moderne innredet og stort nok med tanke på at det er et relativt lite hotell. Da jeg ankom hotellet klokken 8 om morgenen var rommet mitt allerede klart og jeg fikk sjekke inn med en gang. Med gull-status i Nordic Choice Club var jeg også oppgradert fra moderat enkeltrom til standard dobbeltrom. So far, so good!

Rommet

Jeg hadde ikke voldsomme forventninger til rommet mitt, noe det skulle vise seg at det ikke var grunn til å ha heller. Rommet er slitent med sprekker i overflatene og maling som flasser av på tak og vegger. Jeg har sett bilder av noen av de høyere romkategoriene og det kan se ut som de er noe bedre ivaretatt enn standardrommene er.

Rommet er enkelt innredet med dobbeltseng, garderobeskap og et skrivebord. Innredningen er av enkleste sort, men rommet har i alle fall et skrivebord som for min del tross alt er det viktigste.

Den største nedturen er imidlertid badet. Dette må være det minste badet jeg noen gang har sett. Badet er så lite at det nesten føles som noe jeg kler på meg når jeg går inn i det. Det er heller ingen steder å sette fra seg toalettsaker og lignende, så badet suppleres med en flik av skrivebordet for å i det hele tatt være brukbart. Rommet er på ingen måte overdådig stort, men jeg hadde gladelig avsett et par kvadratmeter gulvareal for å gjøre bade større.

Clarion Collection Hotel Savoy Oslo Utsikt mot bakgården

Rommet har ellers utsikt mot en trist bakgård og WiFi som fungerer som det skal.

Mat og drikke

Noe av det jeg liker best med Clarion Collection er kveldsmåltidet som er inkludert når man bor her. Hotellet serverer god, variert og sunn mat, og holder som regel i massevis som middag når jeg på jobbreise. Jeg prøvde ut kveldsmaten ved litt forskjellige tidspunkter og det var aldri noe problem å finne plass i den hyggelige loungen i 2. etasje.

Frokosten som serveres i Restaurant Eik holder absolutt et godkjent nivå, om ikke helt på høyde med Clarion Collection Hotel Folketeateret og Clarion The Hub.

Er du tørst finner du også Savoy Bar ved resepsjonen i første etasje.

Priser og booking

Rommet mitt ble booket cirka en uke før oppholdet. En gjennomsnittlig rompris på 1 098 kroner vil jeg si er helt innafor. Rommet ble booket gjennom ViaTrumf og direkte fra Nordic Choice Hotels hjemmeside, og betalt med Nordic Choice Club MasterCard for maksimal poengopptjening.

Fasiliteter

Utover mat og drikke har ikke Clarion Collection Hotel Savoy så veldig mye å by på. Hotellet har ikke eget treningssenter, noe de aller fleste hoteller tilbyr i dag, og har heller ikke egen parkering. Det skal sies at hotellet samarbeider med et treningssenter i området, men på grunn av begrensede åpningstider fikk jeg ikke testet tilbudet.

Foto: Martin Damm Laupstad

Oversikt

Fordeler

+ Lav pris
+ God beliggenhet
+ God frokost
+ Kveldsmat inkludert i prisen
+ Hyggelig og serviceinnstilt personale

Ulemper

- Slitne rom
- Innredningen er i overkant minimalistisk
- Små bad
- Mangler treningsrom

Service

Beliggenhet

Mat og drikke

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Clarion Collection Hotel Savoy tilbyr tak over hodet og en seng å sove i, med en god frokost og et godt kveldsmåltid. Slitne og i overkant minimalistiske rom trekker definitivt ned, og det samme gjør mangel på treningsrom.

Med tanke på at hotellet var det billigste av alle Choice-hotellene i Oslo, inkludert Comfort Express-hotellene, vil jeg likevel si jeg fikk mye for pengene. Jeg kan nok bo her igjen, men hvis prisforskjellen til et av alternativene ikke er for stor kommer jeg nok til å velge noe annet.

Hotellet har en fantastisk beliggenhet i en flott bygning. Med renoverte rom og bedre romløsninger har hotellet stort potensiale, men per i dag synes jeg egentlig ikke det er Clarion Collection-navnet verdig.

Nordic Choice Club er etter min mening fortsatt en av de beste lojalitetsprogrammene om du bor mye på hotell i Norden.

3.5

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *