Første besøk hos Clarion The Hub Oslo

Clarion The Hub fasade

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Clarion The Hub er et av Nordic Choice Hotels’ nyeste hoteller i Oslo. Jeg har hatt lyst til å teste dette hotellet en stund og på min siste tur til hovedstaden fikk jeg endelig mulighet til det.

Clarion The Hub åpnet offisielt 20. mars i år. Hotellet, som tidligere het Hotel Royal Christiania, ble egentlig bygget til Vinter-OL i 1952, men har vært under totalrenovering siden 2017. Hotellet er med sine 810 rom Norges største hotell målt i antall rom.

Beliggenhet

Clarion The Hub ligger midt i Oslo sentrum, med Oslo Sentralstasjon og Oslo City som nærmeste naboer. Mange av Oslos attraksjoner og severdigheter finnes bare noen få minutters gangavstand fra hotellet.

Innsjekking og førsteinntrykket

Det var lite kø da jeg ankom hotellet søndag kveld, så jeg valgte å benytte meg av innsjekking i skranke heller enn automatisk innsjekking. Innsjekkingen gikk raskt og smertefritt, og siden dette var mitt første opphold på Clarion The Hub fikk jeg en rask innføring i hotellets fasiliteter. Lobbyen er moderne innredet, romslig og med god takhøyde.

Jeg har vært ganske lojal mot Nordic Choice Hotels det siste året. Dette var mitt første opphold etter at jeg fikk gullstatus og jeg var spent på hvordan fordelene ville fungere i praksis. Jeg hadde i utgangspunktet booket et moderat dobbeltrom, men ble oppgradert til et standard dobbeltrom i syvende etasje. En helt grei oppgradering med andre ord.

Standard dobbeltrom

Rommet er flott og moderne innredet, med en stor dobbeltseng med store puter. Rommet er imidlertid ikke spesielt stort og føles litt overmøblert. Sengen blir veldig dominerende i det lille rommet. Det er såpass lite plass mellom senga og minibaren man må gå sidelengs for å komme til den andre enden av rommet. Rommet er tillegg innredet med en lenestol og et lite bord.

Ifølge beskrivelsen har noen av rommene skrivebord. Mitt rom er dessverre ikke av disse, noe som er stort minus når man er på jobbreise. Rommet har i tillegg utstyr for å lage kaffe og en 55’’ smart-TV som blant annet skal ha Chromecast-støtte. Jeg fikk imidlertid aldri dette til å fungere.

Jeg hadde litt problemer med å få temperaturen i rommet noe særlig under 23 grader, selv om det ikke er spesielt varmt ute. Etter min smak er dette litt for varmt for å sove behagelig. Det var i tillegg noe støy fra et elektrisk relé i taket som holdt meg våken den siste natten. Det var ikke voldsomt støyende, men når man er først er våken blir det raskt et irritasjonsmoment. Jeg klarte aldri å identifisere hvor lyden kom fra.

Skittent servise

Både rommet og bade rent. På hylla over kaffemaskinen står det imidlertid et skittent tefat, med en skitten, klissete skje. Dette er ikke verdens undergang, men ikke spesielt trivelig heller.

Badet er romslig og behagelig, med en ganske stor dusjnisje. Som andre Clarion-hoteller har badet kroppspleieprodukter fra Rituals. Det er imidlertid ikke alltid man får hele spekteret av produkter, men her finnes både håndsåpe, bodylotion, dusjsåpe, hårsjampo og balsam.

Mat og drikke

Frokostbuffeten på Clarion The Hub er fantastisk. Ingen av Choice-hotellene gikk til topps i Twinigs Best Breakfast i år, men jeg mangler likevel ingenting. Her er det et godt utvalg av alt fra søte bakeverk til sjømat og varme frokostretter. Frokostrestauranten har også en behagelig atmosfære og rikelig med sitteplasser.

I tillegg til frokostrestauranten finnes også restauranten Norda i hotellets øverste etasje. Jeg fikk dessverre ikke prøvd denne, men fikk derimot besøkt baren Calmeyers Hage, som ligger like ved restauranten. Baren har et godt utvalg øl, vin og cocktails.

Calmeyers Hage
Baren Calmeyers Hage ligger ved restauranten Norda i hotellets øverste etasje

I lobbyetasjen ligger også Hub Bar som i tillegg til øl, vin og cocktails, også serverer enkle matretter.

Fasiliteter

I kjelleren på Clarion The Hub ligger et av de beste treningsrommene jeg har sett på et norsk hotell. Treningsutstyret er moderne og av høy standard, og jeg mangler egentlig ikke noe av det jeg vanligvis finner på mitt faste treningssenter.

Kjelleren har også et stort relaxområde med oppvarmet basseng, badstu og steambad.

Relaxområde

Priser og booking

Rommet mitt ble booket cirka en uke før oppholdet. En gjennomsnittlig rompris på 1 542 kroner vil jeg si er helt ok. Jeg har betalt mer for dårligere hoteller i Oslo tidligre. Rommet ble booket gjennom ViaTrumf og direkte fra Nordic Choice Hotels hjemmeside, og betalt med Nordic Choice Club MasterCard for maksimal poengopptjening.

Konklusjon

Clarion The Hub leverer stort sett et solid produkt. Det er imidlertid noen småting som trekker ned, først og fremst når det gjelder rommet. Standardrommene er rett og slett for små i forhold til hvordan de er innredet. I tillegg førte støy fra elektronikk og høy temperatur på rommet til redusert søvnkvalitet. Dette er småting, men bør likevel være på plass på et moderne topphotell.

God beliggenhet, flotte fasiliteter og fantastisk frokost retter likevel opp noe av inntrykket. Nordic Choice Club er et bra lojalitetsprogram om du reiser mye i Norden.

Du vil kanskje også like

Foto: Martin Damm Laupstad

Oversikt

Fordeler

+ Topp moderne hotellet med flott innredning
+ Flott innredede rom
+ Svært bra treningssenter og relaxområde
+ Fantastisk frokost

Ulemper

- Rommet er litt lite i forhold til innredningen
- Temperaturen på rommet er litt høy
- Servicen er noe ujevn. Skittent servise på rommet

Service

Beliggenhet

Rom

Funksjoner

Verdi

Overall Rating

Konklusjon

Clarion The Hub leverer stort sett et solid produkt. Det er imidlertid noen småting som trekker ned, først og fremst når det gjelder rommet. Standardrommene er rett og slett for små i forhold til hvordan de er innredet. I tillegg førte støy fra elektronikk og høy temperatur på rommet til redusert søvnkvalitet. Dette er småting, men bør likevel være på plass på et moderne topphotell.

God beliggenhet, flotte fasiliteter og fantastisk frokost retter likevel opp noe av inntrykket. Nordic Choice Club er et bra lojalitetsprogram om du reiser mye i Norden.

4.1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *