Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.
Den artikkelen om Curve-kortet er opprinnelig skrevet av Ian Perry for insideflyer.co.uk.
Det skrives mye om American Express her på InsideFlyer. Kanskje ikke så rart, siden kortet for mange av oss er nøkkelen til å kunne reise verden rundt på den måten vi gjør. Det er fortsatt ikke sånn at man kan betale med American Express overalt, de fleste av oss må derfor ha minst ett ekstra kort for hånden. For meg har dette blitt Curve-kortet (og Curve-appen på telefonen min).
Som de fleste andre har jeg lite arsenal av reiserelaterte Visa- og MasterCard-kort, som nå om dagen ikke lenger opptar den samme plassen i lommeboken min. Dette er nemlig en av de virkelige styrkene i Curve-kortet – det er ikke et betalingskort i seg selv, men samler alle dine kreditt- og debetkort i ett og samme betalingskort.
Også American Express-kortet ditt kan knyttes opp mot Curve-kortet. Etter å en tids fravær annonserte Curve nylig at støtte for American Express vil være på plass igjen innen en måneds tid. Dette burde være grunn nok alene til å komme i gang med Curve.
Velkomstbonus
Bruker du kampanjekoden INFLY når du registrerer deg mottar du i tillegg 5 britiske pund (~53 kroner) i velkomstbonus etter din første transaksjon. Dette gjelder også for gratisversjonen av kortet!
Slik fungerer Curve
Curve-kortet fungerer ved at du legger til betalingskortene du vil bruke i Curve-appen, som finnes for Android og iOs. Deretter velger du hvilket kort som skal belastes når du bruker Curve. Du betaler med Curve-kortet på vanlig måte og i bakgrunnen håndteres transaksjonen mot betalingskortet du har valgt.
Det tilkommer ingen gebyrer for norske kjøp (forutsatt at du knyttet Curve opp mot et norsk betalingskort). Transaksjonene gir grunnlag for opptjening av bonuspoeng på vanlig måte. Curve-kortet er også et av svært få kort av denne typen du ikke behøver å fylle opp, siden det er knyttet direkte til betalingskortene dine.
Curve gjorde nylig en oppdatering av sine systemer som gjør at flere detaljer rundt transaksjonen sendes over til kortutsteder. Dette gjør at du også kan dra nytte av bransjespesifikke fordeler betalingskortet dit gir.
Curve-appen identifiserer betalingskortene dine automatisk basert på kortnummeret. Du kan også gi kortene dine egne navn så du lettere kan holde styr på dem.
Bonuspoeng!
Ja, du får fortsatt poeng fra det underliggende betalingskortet. Betalingene teller også mot for eksempel Companion Ticket fra American Express.
Curve-kortet har i tillegg sitt eget cashback-program som gir 1% tilbake de første 90 dagene hos inntil tre utsalgssteder for det vanlige kortet, eller inntil seks utsalgssteder for Curve Black. Du kan selv angi hvilke utsalgssteder som gir cashback i Curve-appen.
Det finnes noen reiserelaterte utsalgssteder på listen, som for eksempel Booking.com, Tfl og easyJet. Du finner fullstendig oversikt over hvilke utsalgssteder som tilbyr cashback på Curve sitt kundesenter. Du kan bare velge én gang, så det lønner seg å velge steder hvor du vet du kommer til å bruke kortet.
Cashback utbetales til Curve Rewards-kortet ditt og du kan se saldo på Rewards-kortet i appen. Dersom du vil bruke Cashback-saldoen din til nye kjøp velger du Rewards-kortet som betalingskort i appen.
Bruk i utlandet
En annen stor fordel med Curve-kortet er at det ikke har påslag når du handler i utenlandsk valuta. I helger og helligdager når bankene holder stengt tilkommer et påslag på 0,5% for Euro og amerikanske dollar, og 1% for annen valuta. Fra og med November øker dette til 0,5% for Euro og Dollar, og 1,5% for annen valuta.
En annen nyttig fordel med Curve-kortet er muligheten til å stenge kortet fra appen. Du slipper å ta med mer enn ett kort og du kan ha kortet sperret fram til du skal bruke det. Skulle du miste kortet vil det være ubrukelig så lenge det er låst. Bare husk å åpne kortet før du skal bruke det.
Curve Blue eller Curve Black?
Som nevnt tidligere kan du velge mellom to forskjellige kort, det blå kortet eller det sorte kortet. Forskjellen mellom kortene ligger i kostnad, farge, utsalgssteder som gir cashback og gratis bruk i utlandet.
Det blå kortet er gratis, mens det sorte kortet koster 50 GBP (ca 530 kroner). Det sorte kortet leveres for øyeblikket med en gratis lommebok fra Tumi til en verdi 650 kroner.
Det blå kortet lar deg velge tre forhandlere som gir cashback og inntil £300 i opptjening. Det sorte kortet lar deg velge inntil seks forhandlere med inntil £600 i opptjening. Du kan også velge blant flere forhandlere som eksklusivt for det sorte kortet.
Det blå kortet gir deg inntil £500 i utenlandstransaksjoner uten valutapåslag. Det sorte kortet gir i utgangspunktet ubegrenset bruk, men har egne vilkår for «fair use» med en begrensning på £15 000 (160 000 kroner) per år.
Curve Black leveres i en stilig, om noe overkomplisert, «boks i boksen».
Andre fordeler
Kan man ønske seg noe mer av et kort som erstatter alle de andre kortene dine, gir deg cashback og gratis utenlandstransasksjoner? Mulighet for å reise i tid for eksempel? For det kan du faktisk, i alle fall nesten…
For med Curve-kortet kan du faktisk endre transaksjoner 14 dager tilbake i tid. Dette kan være svært nyttig. La oss for eksempel si at du har belastet en transaksjon på ditt SAS MasterCard Premium og du i ettertid oppdager at Choice MasterCard hadde kampanje med triple poeng akkurat denne dagen. Da kan du ganske enkelt velge den aktuelle transaksjonen, velge «Go back in time» og endre transaksjonen til Choice-kortet i stedet.
Du finner fullstendig oversikt over vilkår og betingelser på Curve sine hjemmesider.
Konklusjon
Jeg har bare god erfaring med Curve-kortet så langt og Curve lanserer stadig nye funksjoner og fordeler til kortet sitt. Test kortet selv og gjør opp din egen mening. Det er ikke bare gratis, du tjener faktisk femti kroner på det.
pikarioh sier
Noen som vil hjelpe meg med å komme raskere? 🙂
Referral link: https://curve.vip/VZDDR
Ronny sier
Er det noen som har klar å betale på Kolonial eller i NSB-appen? Curve-kortet feiler der.