Destinasjonsguide – Bangkok

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bangkok, Thailands hovedstad er en pulserende storby med et fantastisk tilbud av fornøyelser, kultur, rekreasjon og selvsagt shopping. Dette er en av Asias aller største byer og her smelter det gamle sammen med det nye og moderne, noe som er med på å gjøre byen magisk. På lokalt folkemunne kalles byen for Krung Thep – Englenes by.
I denne byen kan du finne store hypermoderne shoppingsentre, luksushoteller, fantastiske restauranter, hvor det meste overgår hva du finner her i Europa. Er du litt eventyrlysten og ønsker nærkontakt med det lokale så byr Bangkok på mange rimelige og lokale hoteller, billige markeder, flotte parker og flerfoldige kulturelle innslag i form av templer og enkel, gammel bebyggelse.
Chao Phraya-elven deler byen i to hvor du på østsiden finner det mer moderne, mens vestsiden har rike innslag av det gamle. Elven spiller mange roller i thaienes liv og faktisk er den ansett som en lunge for nasjonen. Mye av Thailands historie kan spores tilbake langs breddene av Chao Phraya-elven.

Bangkok er en by med mange muligheter og vi vil her forsøke å gi noen enkle tips angående transport, overnatting og attraksjoner.

 

Bangkok
Bangkok

 

Noen faktaopplysninger

Norske borgere kan være i Thailand i opptil 30 dager uten visum.

Myntenheten er Bath – 1 THB = 100 Satang.

Elektrisitet er 220 Volt

I Bangkok er temperaturen relativt jevn hele året, med unntak av desember og januar. Minimumtemperaturen ligger på ca. 20-25 grader, og maksimumtemperatur er 30 til 35 grader. September og oktober har mest nedbør, men det regner oftest bare kraftige skurer ettermiddag og kveld.

Tips forventes ofte på restauranter, men dersom det er lagt på serviceavgift på 10-15 % skal dette dekke tips.

 

Reise til Bangkok

Fra Norge har du flere muligheter, men Norwegian og Thai Airways  flyr som de eneste selskapene direkte fra Oslo til Bangkok.

Qatar Airways har seilt opp som et rimelig og godt alternativ. Qatar flyr også fra Oslo men du må mellomlande i Doha før turen fortsetter mot Bangkok. I september starter også Emitates opp med flygninger fra Oslo, og etter en liten mellomlanding i Dubai flyr de deg videre til Bangkok.
British Airways via London,  KLM via Amsterdam, Lufthansa via Frankfurt og Turkish Airways via Istanbul er andre alternativer.

Transport fra flyplass til sentrum

Når du har ankommet flyplassen Suvarnabhumi i Bangkok finnes det flere muligheter for å komme deg til sentrum.
Allerede i ankomsthallen blir du oftest møtt av ivrige selgere som skal selge deg transporttjenester, hold deg langt borte fra disse.

Drosje er et enkelt, grei og rimelig transportmiddel. Drosjeholdeplassen er lokalisert på plan 1. Etter at du har hentet bagasjen, passert tollkontrollen og er kommet ut i ankomsthallen på plan 2, tar du rulletrapp eller heis en etasje ned og går ut av bygningen. Her finner du skilt hvor det står «Public Taxi». Dette fungerer slik at du ved en skranke sier hvor du skal, de skriver dette ned på en blankett som du tar med til drosjesjåføren, så er du på vei. Drosjene kjører på taksameter men tar 50THB i flyplassavgift + bompenger for motorveien. Turen til Bangkok koster rundt 400THB.

Airport link er tog. Stasjonen finner du i midten på plan B som er helt nederst i terminalbygget. Annethvert tog kjører deg direkte til Makkasan. Toget til Phaia Thai har også funksjon som lokaltog og stopper på alle stopp. Dette bruker omkring 35 minutter til siste stopp.

Billett løses på automat, denne koster deg 45THB til endestasjonen Phaia Thai, hvor du enkelt veksler til BTS Skytrain.
Skal du videre med drosje eller MRT – undergrunnsbanen, er stasjonen Makkasan den greieste å gå av på.

AOT Limousine har et variert utvalg av kjøretøyer. Du kan bestille ved å kontakte dem på nett eller henvende deg i en av salgsbodene de har i ankomsthallen – plan 2.

Hotel Limousine pick up tilbys av mange hoteller, selv om de ikke alltid reklamerer for dette på sine hjemmesider. Kontakt hotellet og undersøk. Prisene vil være i området 1200THB og oppover avhengig av kjøretøytype.

Mercedes Limousine
Mercedes Limousine

 

Overnatting

Flotte hoteller finnes i hopetall i Bangkok og de holder meget lave priser sammenlignet med Norge og Europa. Også kvaliteten er høy og spesielt servicen vil ofte oppleves som mye bedre enn i vesten. Fra 250 kroner og oppover vil vi påstå at du får greie 3-stjerners hoteller. 4-stjerners hoteller vil du kunne finne fra 300 kroner og oppover, og lokasjon har ofte betydning for prisen.
Er du på jakt etter virkelig rimelige hoteller, kan du uten bekymring velge 2-stjerners hoteller. Sammenlignet med rimelige hoteller i for eksempel London, holder disse hotellene i Bangkok en mye bedre kvalitet, og prisen kan gjerne være helt ned mot 100 kroner natten, inkludert frokost. Service, vennlighet og imøtekommenhet er en selvfølge på de fleste hoteller i Bangkok, uavhengig av stjernerangeringer.

Vi vil imidlertid understreke at Bangkok er en av få byer som også har svært rimelige luksushoteller og for under 1000-lappen kan du få deg et meget bra 5-stjerners hotell.

Bonusfeber har besøkt en rekke hoteller i Bangkok som du kan lese gjennom disse artiklene her:

Sofitel So, The Continent Hotel, Tower Club at Lebua, Conrad Hotel, Landmark Hotel

 

Tower Club at Lebua
Tower Club at Lebua

 

Komme deg rundt i Bangkok

BTS Skytrain og MRT er de greiseste fremkomstmidlene i byen, de har aircondition og er behagelig å reise med, de har også meget hyppig frekvens, men dekningsområdet kan oppleves som litt dårlig. For 120THB løser du inn dagskort og kan i løpet av dagen reise så mye du vil. BTS Skytrain er et togsystem som er opphevet over gateplan. MRT er undergrunnsbane.

Tuk Tuk – vær på vakt, du risikerer at disse lurer deg innom alle mulige steder, noe som kan bli en kostbar affære.

Taxi er et greit fremkomstmiddel dersom det ikke går MRT eller Skytrain til der du skal. Det kan tidvis være en utfordring å få dem til å kjøre på taksameter, spesielt om du er i nærheten av store attraksjoner.
Å kjøre på taksameter vil ALLTID være det rimeligste.

 

Skytrain stasjon
Skytrain stasjon

Attraksjoner

Bangkok har så mange attraksjoner at du vil måtte bruke mange ferier på å komme gjennom alle. Nedenfor har vi listet opp noen forslag som bør vurderes ved et besøk:

Grand Palace/Wat Phra Keow, det kongelige palass og tempelområde som består av over 100 fargerike bygninger med gylne spir og glitrende mosaikk som kan dateres tilbake til omkring 1782, da Bangkok ble grunnlagt.

Wat Pho, her finner du den liggende Buddha.

Wat Arun ligger ved bredden av elven og er et av de mest praktfulle templer i Bangkok. Utforming er ganske ulik andre templer, det består av bygninger med høye spir og er fargerikt dekorert.

Royal Barges Museum stiller ut gamle Kongelige fartøyer.

Lumphini Park er en av mange flotte parker i Bangkok

Damnoen Saduak flytende marked drøyt 10 mil sørvest for byen.

Taling Chan Floating Market vest for elven, kun lørdag og søndag, her er det i hovedsak bare thaiene som går. Du vil her oppleve et «ekte» flytende marked.

Siam Ocean World er Bangkoks moderne og flotte akvarium.

Chatuchak helgemarked med 10 000 stands, husk å prute kraftig.

 

Liggende Buddha i Wat Pho
Liggende Buddha i Wat Pho

 

Andre steder du anbefales å avlegge et besøk er China Town og Khaosan Road, sistnevnte er en backpackers gate hvor det finnes utallige billige gjestehus og midt på treet hoteller, internettkafeer, barer og nattklubber, restauranter, massasjesalonger, reisebyråer, tatoveringsbutikker og masse mer. En annen opplevelse som kan anbefales er sykkeltur i Bangkok , her får du virkelig nærkontakt og innsikt i hvordan det lokale livet kan fortone seg for befolkningen som bor på østsiden av Chao Phraya-elven.

Matopplevelser kan være ganske variert i Bangkok, du finner alt fra flotte prisbelønte spisesteder og ned til  lokale rullende kjøkken som er bygget på en moped. Typiske thailandske retter har sterke smaker og kraftige smakssammensetninger som stammer fra krydder og ingredienser som sitrongress, chili, ingefær, kaffirlimeblader, hvitløk, palmesukker og fiskesaus. All thaimat er godt stekt eller kokt og det er ikke noe fare forbundet med å prøve ut ulike matretter, ei heller de som serveres fra rullende kjøkken.

Sunday Brunch tilbys av flere hoteller og dette kan være verdt å få med seg, les om Sunday Brunch  på Hotel Four Season.

 

 

Utelivsfronten byr selvsagt på det meste i denne byen. Et besøk på en av de mange Rooftop-barene er et must, og som eksempler kan vi dra fram:

Sky Bar at Lebua.
Vertigo at Banyan Tree.
Zoom Sky at Antara.
Three-sixty Bar at Millenium Hilton.

Dersom nattklubb er det du vil forsøke deg på så finnes det hundrevis av slike. Noen gode er disse:

Mixx på Intercontinantal
Levels på Sukhumvit er en stor og flott klubb med blant annet to dansegulv som spiller forskjellig musikk.
Q Bar på Sukhumvit er en litt mer eksklusivt nattklubb
Route 66 Nightclub har oppnådd en legendestatus for sine ville fester.

Domen på toppen, bildet er tatt fra Sky bar
Bildet er tatt fra Sky bar at Lebua

 

Shoppingmuligheter

Bangkok er et shopping-mekka, her finnes store kjøpesentre i hopetall. Bonusfeber har tidligere publisert en artikkel om shopping i Bangkok.
Skreddersydde klær og dresser kan være veldig rimelige, men du bør ha litt kjennskap til stoff samt beherske pruting. Fra rundt 800 kroner bør du kunne få deg en dress. Når det kommer til kjoler må du huske at motene er ulike i Thailand og Norge, og et slikt kjøp betinger at du vet hva du skal ha og klarer å overbringe budskapet.

Turistfeller

Tuk Tuk kan raskt bli en felle som kan koste deg både penger og verdifull tid. Disse vil ofte forsøke å få deg med innom alle mulige og umulige steder hvor de har bekjente som selger noe som de mener du trenger.
Tusenlappene kan raskt rulle ukontrollert av sted dersom du ikke er på vakt, og du rådes til å avtale pris og eksakt hvor du skal «før» du setter deg i farkosten. Det er også viktig å gi klar beskjed når de forsøker å legge turen innom steder du ikke har bedt dem kjøre til.

 

I vårt forum kan du lese og dele dine erfaringer fra Bangkok.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *