Qatar Airways utvider til mer enn 40 destinasjoner

Qatar Airways Airbus A350-1000

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den siste uken har Qatar Airways gjenopptatt flere av sine ruter til Europa og Asia. Selv om disse reisemålene fortsatt ikke er innen rekkevidde for folk flest, er det et godt tegn at også interkontinental flytrafikk er i ferd med å ta seg opp igjen.

Qatar Airways er i gang med å gradvis bygge opp sitt internasjonale rutenettverk igjen. Bare den siste uken har selskapet gjenopptatt flygninger til Bangkok, Islamabad, Karachi, Lahore, Peshawar og Singapore. I tillegg betjenes nå enda flere europeiske destinasjoner og flere europeiske flyplasser nå også daglig.

Singapore
Fra og med denne uken flyr Qatar Airways til Singapore med tre ukentlige avganger. Foto: Grahham-H / Pixabay

I løpet av juni vil også trafikken til Dar Es Salam, Tunisia og New York komme i gang igjen.

Oslo-ruten ser foreløpig ikke ut til å være blant rutene som gjenopptas i juni, noe som ikke er rart med tanke på restriksjonene som foreligger. Slik det ser ut nå er ruten planlagt med fire ukentlige avganger fra 1. juli, men dette er foreløpig ikke bekreftet av selskapet.

Hamad International Airport Doha, Qatar

Har blitt verdens største flyselskap

Koronakrisen har fått mange av de største flyselskapene til å innstille så godt som all passasjervirksomhet. Qatar Airways har også måttet gjøre store kutt i sitt rutenettverk, men har aldri bikket under 30 operative destinasjoner. Dette har gjort Qatar Airways til verdens største flyselskap målt i setekapasitet og passasjerkilometer. Selskapet har i denne perioden gjennomført 15 000 flygninger og hjulpet nesten to millioner passasjerer med å komme seg hjem.

– Under denne krisen har flere passasjerer valgt å fly med Qatar Airways enn med noe annet flyselskap. Vi setter pris på den tilliten kundene har gitt oss. Som verdens største transportør har vi tilbakelagt over 50 millioner kilometer for å repatriere mer enn 1,8 millioner flygninger på over 15 000 flygninger, sier konsernsjef i Qatar Airways Group, Akbar Al Baker.

For å kunne opprettholde disse rutene har flyselskapet måttet innføre noen av bransjen strengeste retningslinjer for sikkerhet og smittevern. Selskapet har også innført det som sannsynligvis er bransjens mest fleksible regler for ombooking og avbestilling. Disse reglene gir passasjerene nesten ubegrenset mulighet til å endre reisedato eller destinasjon for alle reiser booket før 31. desember 2020.

Qatar Airways har innført PPE-drakter. munnbind, hansker og beskyttelsesbriller som smittevernstiltak for kabinpersonalet.
Qatar Airways har innført PPE-drakter. munnbind, hansker og beskyttelsesbriller som smittevernstiltak for kabinpersonalet.

Vernedrakter og beskyttelsesbriller

Munnbind om bord i fly blant både passasjerer og kabinpersonale har blitt den nye normalen. Qatar Airways har imidlertid tatt sine sikkerhetstiltak enda lenger. Kabinpersonalet må blant annet benytte personlig verneutstyr i form av PPE-drakter, vernebriller, munnbind og hansker om bord, for sin egen og passasjerenes sikkerhet.

– Qatar Airways har iverksatt disse ekstra sikkerhetstiltakene for å ivareta helse og velvære for passasjerer og kabinbesetning, og for å begrense spredningen av koronaviruset.

Foto: Qatar Airways

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *