Drømmen om de fem stjernene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Under planlegging av hver eneste ferie og reise, er det flere og flere som ser og drømmer om å kunne bo på et sted klassifisert med fem stjerner. Tenk: FEM stjerner da gitt, det må være drømmen.
Hva da med fem stjerner når man skal ut å fly?

Illustrasjonsfoto

De fleste, med en del flyturer på baken, har hørt om Skytrax og deres årlige kåringer av all verdens flyselskaper. Den årlige ratingen baserer seg på direkte og grundig analyse av kvalitetsstandarder. Ut i fra hvordan de enkelte selskaper presterer i forhold til den gitte standarden avgjøres det så om vedkommende selskap blir 3-4- eller 5- stjerner.
Tre stjerner betyr at man leverer godkjent i henhold til bransjenes standarder. På godt norsk kan vel si at det er greit nok, men ikke noe å rope høyt hurra for.
I denne gruppen finner vi både SAS, Norwegian, Brussels Airlines og American Airlines. Dette indikerer med andre ord at trestjernes selskaper ikke er dårlig å fly med. De leverer det man forventer, men ikke særlig utover det.

Blandt de firestjernes selkapene finner vi mange kjente selskaper for oss europeere:
KLM, Lufthansa, BA, Emirates, Swiss og Thai er i denne gruppen sammen med mange andre. De fleste som har flydd med disse kan bekrefte at man kan oppleve å få service som er litt over det man kanskje hadde forventet. De strekker seg gjerne litt lenger for å gjøre passasjerene enda litt mer tilfreds.

InsideFlyer vil i tiden fremover se litt nærmere på selskapene som har fått fem stjerner. Hva skiller disse fra alle de andre, og er de virkelig så mye bedre?
Og viktigst av alt: Er det mulig å fly med disse, og oppleve «fem-stjerners service» uten å måtte betale et halvt statsbudsjett?

Listen over selskaper med fem stjerner er som følger:

  • ANA All Nippon Airways
  • Asiana Airlines
  • Cathay Pacific
  • Etihad Airways
  • EVA Air
  • Garuda Indonesia
  • Hainan Airlines
  • Qatar Airways
  • Singapore Airlines

Som man kan se, er det ingen europeiske selskaper på listen. Alle er basert i Asia og Midt-Østen.
Hva er det disse ni selskapene leverer, som alle andre ikke gjør?
Skytrax sier selv på sin nettside:

The ultimate Quality Approval, the 5-Star Airline Rating is awarded to airlines achieving the highest, overall Quality performance. It recognises high standards of Airport and Onboard Product together with consistent and excellent standards of Staff Service delivery across the Airport and Cabin service environments. There are presently nine airlines ranked in the 5-Star Airline category.

Følg med videre på InsideFlyer, og vi vil gå nærmere inn på hva de forskjellige selskapene leverer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *