Etihad First Class (Airbus A330-300)

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Når man flyr med Etihad Diamond First Class starter reisen allerede der du bor. Etihad tilbyr nemlig gratis transport til og fra flyplassen for sine Business og First Class-passasjerer, som man kan bestille gjennom Etihad Chauffeur Service. I mitt tilfelle ble jeg hentet på hotellet i Abu Dhabi, og fraktet til avgangsterminalen på flyplassen. Innsjekk var raskt unnagjort, og pass- og sikkerhetskontroll like så. Deretter bar det videre til Etihad Diamond First Class Lounge. Jeg ankom i god tid, så jeg skulle få tid til å nyte tilværelsen i loungen en stund før avreise. Loungen var fresh og innbydende, med egne seksjoner for bespisning, avslapning og underholdning.

Loungen

TV-rom
TV-rom

 

Restauranten
Restauranten
Restauranten
Restauranten
TV-stoler
TV-stoler
Internett
Internett
Bar
Bar
Godstoler
Godstoler

Jeg fant meg til rette i en av godstolene, og det tok ikke lang tid før jeg satt med et glass herlig, forfriskende champagne.

Billecart-Salmon 1999
Billecart-Salmon 1999
Massasje-meny
Massasje-meny

Jeg fikk også en meny med mat og drikke. Jeg ville spare meg til flyturen, så jeg bestilte ikke noe annet enn champagne. Loungen har også et eget spa-område, hvor man kan bestille 15 minutters valgfri massasje fra en massasje-meny. Jeg bestilte 15 minutters «back support» som var helt fantastisk. 15 minutter høres ut som kort tid for en massasje, men dette var intense greier som gjorde underverker.

Det er også anledning til å ta seg en dusj i loungen dersom det skulle være behov for slikt. Selv var jeg relativt nydusjet rett fra hotellet, så jeg nøyde meg med å drikke champagne i godstolen.

Her er menyen for mat og drikke. (Klikk på bildene for å se dem i full størrelse.)

Wagyu-biff og hummer vitner om at man ikke befinner seg i en «vanlig» flyplasslounge.

EY F (2) EY F (3) EY F (4) EY F (5) EY F (6) EY F (7)

 

 

 

 

Spa
Spa
Innbydende toalett og bad
Innbydende toalett og bad
Fancy dusj
Fancy dusj

Om bord

Etter noen glass med champagne i loungen, var det omsider klart for boarding. Reisen skulle gå fra Abu Dhabi til Frankfurt, som etter planen var en flight på 7 timer og 15 minutter. Jeg ble eskortert til sete 1A, og fikk raskt et glass champagne i hånda.

Sete 1A
Sete 1A. Pysjamas og toalettmappe nederst i bildet
Grei boltreplass
Grei boltreplass
Billecart-Salmon 1999
Billecart-Salmon 1999

Champagnen var av typen Billecart-Salmon 1999, som de også serverte i loungen. Jeg kunne også velge en Jaquart Rosé, men jeg holdt meg altså til den blanke. Jeg ble servert av Chef Alejandro fra Mexico, min egen dedikerte kokk om bord. Det er mulig han skjønte hvem han hadde med å gjøre, for han satte like godt hele flaska ved setet mitt! En god start på reisen altså.

Champagne før take-off
Champagne før takeoff
Det ble også servert mandler
Det ble også servert mandler

 

Meny og velkomstgave (sjokolade)
Meny og velkomstgave (sjokolade)

Så var det på tide å gjøre seg kjent med setefunksjoner og kabinen for øvrig. Under TVen var det en liten minibar med vann og snacks.

Minibar
Minibar

Under armlenet var det fjernkontroll til underholdningssystemet, samt rikelig med plugger og stikkontakter for diverse duppeditter.

Fjernkontroll m.m.
Fjernkontroll m.m.

Setefunksjonene ble kontrollert fra et touch-panel med diverse menyer.

Setejustering
Massasjemeny
Setejustering
Setejustering
Lysmeny
Lysmeny

 

Styring av skillevegg, dersom man har midtsete
Styring av skillevegg, dersom man har midtsete

Etter takeoff var det et lite lysshow i kabinen. Legg merke til stjernehimmelen i taket.

IMG_5504

IMG_5508

IMG_5497

IMG_5509

Når man lukker dørene til «suiten» får man absolutt privatliv.

IMG_5519

IMG_5521

Det skulle vise seg at jeg var eneste passasjer i First Class på denne flyvningen, og det pleier å love godt. I dette tilfellet betydde det at jeg hadde en purser, en kokk og en flyvertinne til å ta seg av bare meg de neste drøyt syv timene. Jeg følte meg litt sulten, så jeg begynte å studere menyen:

 

 

EY F (21)

EY F (22)

EY F (20)

EY F (19)

EY F (18)

EY F (17)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg fortalte Chef Alejandro hva jeg ville ha, hvorpå han spurte om han heller kunne lage noe annet til meg. Han forklarte at siden dette var en nattflyvning, så var menyen deretter, og han kunne lage noe mer passende. Jeg ble litt overrasket over dette, men jeg lot ham få frie tøyler. Først fikk jeg denne suppen til forrett, som smakte nydelig.

Suppe
Suppe

Deretter kom Chef Alejandros egenkomponerte steak sandwich med indrefilét, som er noe av det beste jeg har smakt på et fly.

Steak sandwich
Steak sandwich

Avslutningen besto av en ostetallerken og frisk frukt.

Ost og frukt
Ost og frukt

Etter dette herremåltidet var det på tide å få seg en høneblund. Jeg gikk på toalettet for å skifte til pysjamas, mens flyvertinna redde opp seng for meg i nabosetet.

På toalettet hadde de såper og slikt av typen Bergamote 22, som jeg kjente igjen fra enkelte Park Hyatt-hoteller.

Bergamote 22
Bergamote 22

Etter å ha iført seg pysjamas, var det på tide å flytte seg vekk fra dette setet:

IMG_5513

Og over i denne senga:

IMG_5518

IMG_5511

IMG_5512

Jeg ble spurt om jeg ville bli vekket til frokost, hvilket jeg bekreftet. Jeg sov meget godt i denne senga.

En liten stund før ankomst kom lysene på, og det var klart for frokost.

Snart fremme
Snart fremme

Jeg gikk på toalettet for å skifte ut av pysjamasen, og der hang allerede klærne mine.

EY F (31)

Så var det først en kaffekopp…

IMG_5522

…før jeg innså at det var på sin plass med champagnefrokost:

IMG_5523

Så kom det yogurt, müsli, omelett og bær:

IMG_5524

Før det hele ble avsluttet med en episk god toast med noe omelett-greier, à la Chef Alejandro.

IMG_5525

Vel fremme i Frankfurt bar det gjennom immigration og til bagasjebåndet. Min bag var den første bagen på beltet, takket være denne lappen:

Priority tag
Priority tag

I ankomsthallen sto det en sjåfør med mitt navn på et skilt. Han hjalp meg med bagasjen, og kjørte meg til hotellet. Det var et stykke å gå til der bilen sto i garasjeanlegget, men utover det var det en smooth prosess.

Quickfacts:
Rute: EY 1 AUH-FRA
Flytype: 
Airbus A330-300
Sete: 
1A
Klasse: 
First Class
Internett ombord: 
Nei
Hjemmeside: 
Etihad Airways

 

Hovedfoto: Etihad.com

 

 

Oversikt

Fordeler

- Fantastisk service
- Nydelig mat
- Privat atmosfære

Ulemper

- Mindre eksklusiv drikke enn hos flere av konkurrentene
- Ingen russisk kaviar

Sete

Mat/drikke

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Dette er nok en av de aller beste flyvningene jeg har hatt. Det er klart det hjelper å bli bortskjemt som et enebarn, som eneste passasjer i First Class, men jeg tror turen ville vært nesten like bra selv om det hadde vært andre passasjerer der. Hvis man skal sette fingeren på noe, må det være at de ikke serverer like eksklusive viner som enkelte konkurrerende selskaper, og at de heller ikke hadde russisk kaviar på menyen. Det gjør allikevel ikke så mye når det som serveres smaker utmerket. Setene er blant bransjens beste, og underholdningssystemet er tipp topp med diger skjerm.

4.9

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *