Champagne Ticket v2: Rekker jeg DP-ekspressen?

Tråd i 'Reisebrev' startet av Upsaker, 15. nov 2019.

 1. drsyk

  drsyk Dr. Bonusnisse

  Innlegg:
  5,444
  Likes mottatt:
  13,128
  Bonuspoeng:
  293
  For en utmerket rapport:) Det var trist lesning om TG og DP, dog CC leverte og TG F er og blir første jomfru tur i F. A380 og TG F er forsatt en herlig drøm, som enkelte av oss får oppleve.

  Biffen, tror jeg var litt hit & miss :(

  PS:Korreksjon @Upsaker det er uteblitt et dedikert,særpreget og spektakulært bilde:rolleyes: Kommer kanskje senere?
   
  Upsaker liker dette
 2. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Må ha et forbehold om at Champagne-informasjonen min ikke stemmer 100%. @maarstad fløy nemlig samme rute i går og der kunne purser fortelle at det Piper skal serveres i business, mens first fortsatt skal ha DP. Den som flyr får se.

  Tjaa, det mest spektakulære bildet på denne turen havnet vel i en god morgen-tråd her om dagen, men det er fortsatt noen dager igjen ;)
   
 3. furlong

  furlong Senior Medlem

  Innlegg:
  675
  Likes mottatt:
  485
  Bonuspoeng:
  63
  Vet man når den byttes ut? Har TG F i B747 i slutten av desember:oops:

  Edit: Er trøtt, og ser jo egentlig at svaret ligger i det du skriver:D
   
  Upsaker liker dette
 4. artanis

  artanis Senior Medlem

  Innlegg:
  633
  Likes mottatt:
  1,889
  Bonuspoeng:
  93
  Om du flyr inn til BKK med F, blir du hentet i golfbil og kjørt rett til F loungen. Selv med C videre. Vi hadde F fra SYD og C videre. Fikk også 2x30 min massasje selv om du egentlig bare skal få 1.
   
 5. trygveat

  trygveat Senior Medlem

  Innlegg:
  1,097
  Likes mottatt:
  1,512
  Bonuspoeng:
  113
  Man blir alltid hentet i golfbil på BKK ved ankomst i F, men adgang til F-lounge når man reiser videre i C krever at man flyr TG til en internasjonal destinasjon. Ved innenlands videreforbindelse sendes man direkte til immigration, og slipper ikke gjennom transfer security til den internasjonale delen hvor man finner F-lounge.
   
 6. EndreD

  EndreD Senior Medlem

  Innlegg:
  1,263
  Likes mottatt:
  4,423
  Bonuspoeng:
  113
  Som jeg trodde. Vi har tre timer på flyplassen, kan vi insistere på massage før vi går gjennom immigrasjon, tror du?
   
 7. trygveat

  trygveat Senior Medlem

  Innlegg:
  1,097
  Likes mottatt:
  1,512
  Bonuspoeng:
  113
  Mellom ankomstområdet og den internasjonale avgangshallen er det transfer security hvor det kreves boarding pass for videre internasjonal reise for å slippe gjennom. Dette er nok det største hinderet. Man kan selvsagt prøve å stille seg i "feil" kø, men det kan nok være utfordrende med assistenten fra TG på slep.
   
  Last edited: 24. nov 2019
 8. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Det kunne jo virke som hele turen stoppet i Bangkok og at jeg verken kom meg videre eller hjem. Det hadde forsåvidt vært behagelig, men jeg må dessverre bare beklage de manglende oppdateringene. Først av alt skulle jeg videre til Kuala Lumpur og det er ikke noe tvil om at førsteklasseoppvartingen sluttet da massasjen var over.

  BKK-KUL
  TG415
  08:45-11:55, i underkant av 2 timers flytur.
  Business, 5K

  APC_6747.jpg

  Da jeg endelig kom til enden av D-piren var det final call og blinkende røde lys, 34 minutter før avgang.

  APC_6754-hdr.jpg

  Men ingen skade skjedd, barnefamiliene og jeg rakk morgenbussen. På grunn av labbingen til gate føltes det hele som priority boarding der bussen kjørte nesten tom.

  APC_6766.jpg

  Etter noen minutter busstur fant vi 20 år gamle HS-TKD, en 777-300 som flyr mellomdistanse i Asia.

  APC_6776.jpg

  Lite knuffing på vei opp til 1L.

  APC_6782.jpg

  Bakerst i kabinen hadde jeg fått meg et vindussete som absolutt ikke kunne legges i noe tilsvarer flatt. Rad 5 i hvert fall.

  APC_6784.jpg

  Utsikten fremover til en relativt full business-kabin med 2-3-2-konfigurasjon. Note to self: vær enda mer kritisk til flyselskap og flytyper intra-asia.

  APC_6786.jpg

  Husker ikke i farten om jeg ble tilbudt champagne på denne 08:45-flighten til Kuala Lumpur, men det tror jeg ærlig talt at jeg ikke hadde hatt godt av uansett. Pluss for kalde kluter!

  Etter take-off fant jeg en øyemaske og la meg så langt ned i horisontalen det var mulig å komme, som noen kanskje husker hadde jeg nemlig "glemt" å sove på den forrige. Jeg fikk stir-fried nudler med kylling jeg pirket litt i og sov til jeg landet.

  APC_6790.jpg

  Plutselig var jeg på KUL hvor de har fast track immigration for business-passasjerer. Uten bagasje var det rett til flytoget som går omtrent like ofte som på OSL, men koster ca halvparten hvis jeg ikke husker helt feil. KUL ligger ganske langt fra sentrum, så det er den billigste og raskeste måten å komme seg frem og tilbake på.

  APC_6791.jpg

  Ved ankomst KL Sentral (ja, med S), fikk jeg endelig lagt inn mitt utenlandske kredittkort i Grab og bestilt en bil som tok meg til hotellet. Pris: ca 25 NOK.

  APC_6798.jpg

  Litt sightseeing på veien. Ikke første gang i byen, så prioriterte avslapning i de ~24 timene jeg hadde.

  APC_6809-hdr.jpg

  Og plutselig var jeg fremme på Mandarin Oriental Kuala Lumpur, et av de billigste MO-hotellene man kan bo på sett bort i fra Kina.
   
 9. drsyk

  drsyk Dr. Bonusnisse

  Innlegg:
  5,444
  Likes mottatt:
  13,128
  Bonuspoeng:
  293
  Godt du endelig kom trygd fram @Upsaker og kan nyte den deilige tilværelsen :) Regional C var ikke mye å skryte av, men det er vel å forvente, blir tilnærmet lik SK+ intra europiske ruter
   
  Upsaker liker dette
 10. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Hehe, det var hakket over SK+, tro det eller ei ;)
   
  drsyk liker dette
 11. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Kuala Lumpur ble valgt som stopp på veien av et par grunner: Bangkok skulle jeg uansett tilbake til, det er fornuftige hotellpriser, et ønske om å besøke KL Heli Lounge Bar og det var et godt utgangspunkt for å komme til Kambodsja tidsnok til å rekke fergen ut til Koh Rong.

  Valget av Mandarin Oriental som bopel gikk raskt. Stilmessig er det ikke min favoritt, men det er et trygt valg. Servicen pleier å være veldig god, de har bra lokasjoner, fine basseng og god frokost (der jeg har vært). Tips: hvis du melder deg inn i Fans av M.O. og booker på nett kan du velge to fordeler gratis. Blant annet frokost, early check-in, late check-out, spa/dining-credit, wi-fi osv.

  APC_6799.jpg
  God størrelse på rommet, liten sittegruppe og skrivebord.

  APC_6800.jpg
  APC_6802.jpg
  Både dusj og badekar, samt eget toalettrom.

  APC_6806.jpg

  Rommet ble et Deluxe Park View og endte opp på 640 MYR, 1413kr med dagens kurs. Ikke noe særlig å spare hos OTA, i tillegg kunne jeg velge tidlig innsjekk og frokost som er verdt noen hundrelapper.

  APC_6814.jpg

  Like før jeg skulle ut på ekspedisjon åpnet himmelen seg såpass mye at jeg nesten ikke så byggene på andre siden av parken. Til stor kontrast for ved soloppgang dagen etter (til høyre).

  APC_7111lex.jpg

  Planen var å sitte på Heli Lounge Bar ved solnedgang, men litt forsinket av en regnbyge og mye trafikk hadde sola gått ned lenge før jeg var der. Inngang til denne turistfellen med valgfri drink koster 50 MYR, ca 110kr, og jeg vil anbefale å gå for en øl. Mojitoen jeg bestilte unner jeg ingen og oppleve. Utsikten er derimot fin, og kom gjerne i god tid før solnedgang så er det mulig å få sett byen i dagslys også.

  I gangavstand finner du Bukit Bintang, et område med restauranter og barer for enhver smak. Etter en liten befaring endte jeg på Pinchos Tapas Bar.

  APC_7450.jpg

  Der ble det iberico, patatas brava, lamb chops og en øl. Veldig gode smaker, og alt dette endte på 148MYR, 336kr, alt inkludert. Og etter en meget lang dag med minimalt med søvn var kvelden over for min del.

  APC_7457.jpg

  Opp tidlig for å få noe ut av dagen før avreise og her er et lite utvalgt av frokostbuffeten. Skulle være mulig å finne noe for de fleste med alt fra eggekokk til indisk curry.

  APC_7474-hdr.jpg

  Det var vesentlig bedre vær denne dagen, så etter frokost ble det litt mer sol ved bassengkanten. En deilig luksusfølelse når håndklærne som legges på solsengen er oppvarmet og glasset alltid fylles på med isvann.

  APC_7482.jpg

  Men alle gode ting tar en gang slutt og jeg måtte kaste meg tilbake på flytoget for å komme meg videre og krysse av nok et land på lista. Neste stopp KLIA 2 og deretter Air Asia X til Sihanoukville, Kambodsja.
   
  Lnbre, funkenstein, SAJblue and 21 others like this.
 12. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Flytoget fra KL Sentral til KLIA stopper først på terminal 1, som de fleste store nettverksselskaper bruker, deretter terminal 2 hvor du finner lavprisselskapene.

  APC_7483.jpg

  Søndag morgen formiddag er tydeligvis en stor utreisedag, for i tillegg til mye mennesker var det også danseshow rett foran innsjekkingsskrankene.

  APC_7487.jpg

  Siden jeg ikke ville sjanse på at AirAsia godtok både håndbagasje og sekk spanderte jeg på meg Value Pack tilsvarende LowFare+ hos Norwegian. Det skulle inneholde setereservasjon, innsjekket bagasje og mat. Ved hjelp av en automat fikk jeg printet bagasjelapp og levert bagen i løpet av kort tid. Omtrent like effektivt som på OSL.

  APC_7491.jpg

  Så var det gjennom immigration (aldri skjønt hvorfor det er immigration ut av landet) og siden danseforestillingen nå var ferdig møtte jeg resten av Kambodsja. Det sneglet seg fremover, men her var det ingen lounge jeg skulle rekke uansett.

  APC_7493.jpg

  Ingen tvil om at AirAsia er store på Kuala Lumpurs svar på B-terminalen til OSL.

  KUL-KOS
  AK264
  A320
  12:20-13:05, 1t og 45m
  Økonomi, vindu
  Pris: 285 MYR

  APC_7494.jpg

  Etter et par mer eller mindre sikre sikkerhetskontroller fant jeg riktig gate og jeg var tidlig ombord.

  APC_7496.jpg

  I likhet med et annet "rødt" flyselskap er det også her gratis internett. Hele 3MB til hver passasjer. Etter det koster det ca 20, 40 og 80 kr for henholdsvis 10, 20 og 50MB. Ikke et kupp, så jeg testet ikke hastigheten på disse relativt korte turene.

  APC_7497.jpg

  Hele kabinen består av 6 seter på hver rad hvor de fleste rader er like. For en ekstra slant kan du booke seter med rød nakkestøtte som er rad 1 og nødutganger. Anbefales!

  APC_7500.jpg

  På denne turen hadde jeg et vanlig sete og ingen seatblock. For en relativt liten fyr på 174cm så gikk dette akkurat, men det frister ikke til gjentakelse.

  APC_7507.jpg

  Måltidet som er inkludert er vegetar, men denne Kung Pao Chicken with Rice betalte jeg noe sånt som et par tiere for. Ikke for mye mat, men veldig god smak til flymat å være.

  APC_7506.jpg

  APC_7511.jpg

  APC_7513.jpg

  Vi både tok av og landet på rute på Sihanouk International Airport et lite stykke utenfor Sihanoukville. Siden e-visumet jeg plutselig trodde jeg måtte kjøpe på forhånd enda ikke var godkjent endte jeg opp med å kjøpe et for $20 før immigration. Det funket helt fint og er også mulig på de andre internasjonale flyplassene i Kambodsja. Alt i alt en helt fin tur til for ca 630kr alt inkludert og kvier meg ikke for å fly AirAsia igjen, men bruk penger på et bedre sete.
   
 13. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  I Sihanoukville er det visst innført fastpris for taxi til og fra flyplassen, $20 for en ~30+ minutters kjøretur samme hvem og hva du kjører med. Ikke helt uventet kastet sjåførene seg over en hvit fyr med krøller og Rimowa som løver på savannen. Heldigvis så fastboende innflytter sitt snitt til å ta meg under sin vinge og spørre om jeg ville dele hennes forhåndsbestilte taxi. Halv pris og jeg fikk guide og hyggelig selskap på veien. Vinn-vinn.

  APC_7523.jpg

  APC_7518.jpg

  Jeg ble sluppet av på en Smart-sjappe jeg fikk tak i eSim og en datapakke. $1 for 5GB eller noe sånt. Det finnes også større pakker til ingen penger.

  APC_7526.jpg

  Jeg praiet en tuk-tuk videre, denne gang med heftig pruting først. Betalte sikkert fortsatt dobbel pris, men jeg hadde dårlige kort på hånden ref bildet over.

  APC_7530.jpg

  Jeg ble sluppet av på fergekaia hvor de hadde laget et salig kaos av båtselskaper og turistinformasjon. Litt avhengig av hvor du skal får de fleste selskap deg avgårde, men GTVC skal være de raskeste.

  APC_7531.jpg

  Siden ferjekaia hadde en bar med kald øl var det ikke til å unngå at jeg måtte sjekke porselensbeholdningen på et tidspunkt. Hvis ikke bildet sa mer enn 1000 ord var det god utsikt, litt innsikt og vann i ei bøtte på utsiden. Terningkast backpacker?.

  APC_7540.jpg

  Jeg skulle til Koh Rong, nærmere bestemt Long Set Beach. GTVC hadde slike båter. Kun økonomi, 3-3 konfigurasjon og ca 40 plasser. Ganske kjedelig båttur, ikke mer bølger enn at det gikk fint og et par stopp før vi var fremme. Turen tar ca 45 minutter og koster $25 t/r.

  APC_7545-hdr.jpg

  Til tross for kronglete reisevei var jeg endelig på riktig sted og WOW for et sted.
   
  Last edited: 08. mars 2020
  kjeeli, Lnbre, funkenstein and 24 others like this.
 14. Darkcho

  Darkcho Veteran

  Innlegg:
  2,158
  Likes mottatt:
  2,974
  Bonuspoeng:
  113
  Topp rapport som vanlig @Upsaker. Tar du bilder med mobil eller annet kamera?
   
  Upsaker liker dette
 15. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Takk for det! Kun iPhone XS på denne turen. Det hender det er med et GoPro eller insta360 på veien, men ikke i dette tilfellet.
   
  Eddie47 and Darkcho like this.
 16. Frink

  Frink Nytt Medlem

  Innlegg:
  43
  Likes mottatt:
  91
  Bonuspoeng:
  18
  Herlig! Som en slags avleggs backpacker blir jeg varm i nostalgihjertet av å se fancy trillekofferter på stranda, noe jeg tror kalles glampacking? :D
   
  Jonkebassen and Upsaker like this.
 17. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  På Koh Rong skulle jeg besøke noen venner. De hadde booket på Koh Rong Hill Beach Resort og siden det så ut til å være et greit alternativ gikk jeg for det samme. Øya er frodig og vakker og enn så lenge lite turistifisert.

  APC_7559.jpg

  Her er et bilde av fellesarealene sett fra vannet. I etterpåklokskapens navn hadde jeg nok sett etter et bedre alternativ, men alt i alt var det et fint opphold.

  APC_7548.jpg

  Jeg fikk rom i denne firemannsboligen, nede til venstre. Rommet enkelt, det var både innlagt vann og strøm, et kjøleskap med gratis vann og billig øl, men harde senger og middels rengjøring. Pris: ca 700,- per natt inkludert frokost.

  APC_7593-hdr.jpg

  Frokosten var veldig enkel, men utsikten veide opp. Lunsjrettene man spiste samme sted var derimot helt innafor. Middag prøvde jeg ikke.

  IMG_2067.jpg

  180 graders utsikt fra restauranten. Med litt overtaling er det også mulig å spise lunsjen på stranden til høyre i bildet.

  APC_7785-hdr.jpg

  Hvis du som karen på bildet er på jakt etter total avslapning langt unna av tjas og mas kan Koh Rong anbefales på det sterkeste. Blir du lei av å ligge alene i vannkanten med en kald øl finnes det allikevel muligheter. Langs stranden ligger mange små restauranter og resorts fulle av backpackers. Vil du på lengre ekspedisjon finnes det også taxibåter.
   
  kjeeli, jtmath, Lnbre and 30 others like this.
 18. drsyk

  drsyk Dr. Bonusnisse

  Innlegg:
  5,444
  Likes mottatt:
  13,128
  Bonuspoeng:
  293
  Dette var bare helt vidunderlig å se på @Upsaker , fantastiske bilder, for en utsikt, får en genuin behagelig følelse, av å se på deg flyte i det blågrønne vannet og drømme meg bort:)
   
  Upsaker liker dette
 19. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,695
  Likes mottatt:
  12,622
  Bonuspoeng:
  293
  Alle gode ting kommer til en ende. Eller, jeg vet ikke hvor bra det er når benene ser sånn ut et par dager senere. De myggstikkene klødde noe j#[email protected]/$.

  APC_8556.jpg

  Uansett, jeg skulle videre. Og det er en historie i seg selv. Jeg hadde fått vite at båten skulle plukke meg opp kl 9, men da jeg dukket opp i resepsjonen 5 på 9 hadde båten allerede vært der. Jeg hadde lagt inn godt med sikkerhetsmargin, men ferien passerte allikevel i revy noen minutter der.

  APC_8092.jpg

  Siden det var hotellet som hadde bestilt opphentingen var det også de som måtte rydde opp. Mens jeg fikk i meg en bitteliten frokost var det heftig telefonaktivitet i resepsjonen.

  APC_8101.jpg

  Ikke så veldig mye senere dukket det opp en båt med halvnaken mann som skulle ta meg til fergeterminalen hvor neste ferge skulle gå 3 timer senere.

  APC_8103.jpg

  Vel fremme ved Koh Rong Community Pier fikk jeg kalde føtter så jeg snakket meg til ny billett hos et konkurrerende selskap som skulle gå et par timer tidligere Koh Rong-tid (hakuna matata).

  APC_8108.jpg

  På magisk vis hadde halvbrukte min GTVC-billett blitt krysset over og ustedt hos Speedferries istedet. Og ikke nok med det. For bare $10 ekstra fikk jeg også en taxi til flyplassen.
   
 20. Kristian

  Kristian 'Bittelitt' bonussamledilla

  Innlegg:
  4,744
  Likes mottatt:
  21,981
  Bonuspoeng:
  183
  Det der må jo komme fra et vesen som får finnmarksmyggen til å se ut som små nusselige amøber.. Det klør på leggene mine bare av synet!
   
  Eddie47 liker dette

Del denne siden