Destination Sør-Amerika

Tråd i 'Reisemål' startet av Helikopter, 31. mars 2016.

 1. Helikopter

  Helikopter Medlem

  Innlegg:
  245
  Likes mottatt:
  271
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg tenker å brenne en CT på å komme meg over til USA. Siden jeg kun hadde premium må CT brukes på SAS osv. Når jeg har kommet frem til USA tenkte jeg å sette nesen sydover. Trenger noen pekere på hvor jeg burde dra!

  Jeg har lyst til å få til Brazil eller noe langs den kystlinjen (les Buenos Aires osv) men ingen særlig preferanser. Har hørt mye bra om Mexico, men føler jeg er litt naturlig skeptisk. Tenker jeg kan dra til Magaluf om jeg ønsker den stemningen jeg tror det er på Playa del Carmen / Cancun.

  Det jeg har preferanser på er:
  Pris. CT brukes da jeg ikke har råd/lyst/kreditt til å betale 8000kr for å fly direkte til f.eks Rio. Så om prisnivået er lavt der er det helt klart en fordel. Har lest at Brazil er billig om dagen pga oljen.
  Annet enn det ønsker jeg sikkelig sommerferie. Ligge på stranden, billige drinker og god mat. At det går ann å f.eks låne bil, eller fly billig over til et naboland for å oppleve litt annet er også en fordel. Har aldri satt mine føtter på dette kontinentet før.

  Datoer er 10 juni til 1 Juli ca.
   
 2. geddi

  geddi Senior Medlem

  Innlegg:
  1,293
  Likes mottatt:
  3,241
  Bonuspoeng:
  113
  Var i Rio under karnevalet i 2002. Flott by med Corcovado, Sukkertoppen. Var også en tur innom den største øyen i Brasil Ihla Grande og Sao Paulo. Alle bra passer, kanskje unntatt siste.

  Men min anbefaling vil nok gå til Venezuela. Mye mindre kjent og turistifisert, folk er mer gjestfrie og vennlige. Vi var i Merida, en studentby i Andesfjellene som har verdens lengste cable car opp til over 5000m. Husker vi kjøpte 3 øl og en drink på et utested og betalte mindre enn 10kr, så billig er det ihvertfall. Og billigere er det sikkert blitt etter kaoset de siste årene. Forferdelig inflasjon, type crazy, har herjet landet de siste årene. Dette er nok usikkerhets momentet med destinasjonen, stabiliteten, tilgang på valuta og mat. Vi var der under Chavez tiden, og selv om det var mye demonstrasjoner og misnøye, var det stabil tilgang på det nødvendige.

  Vel tilbake til Venezuela, her er det mye å se, bl.a Salto Angel, verdens høyeste fossefall i jungelen. Vi fløy inn i jungelen, landet på en jordstripe i Cainama, leide trebåt og mannskap som tok oss innover i jungelen, sov i hengekøye i jungelen, var alene ved Salto Angel, leide et fem seters fly med dobbelt vingespenne, ala Wright brødrene brukte, og fløy ut. Tilslutt var vi på Isla Margarita i Karibien, sol, strand og slaraffenliv.

  Andre severdigheter som kan nevnes er, Roraima, Orinoco, Los llanos, Los Roques, for å nevne noen.

  Også kort avstand til Tobago, som jeg har hørt fantastiske ting om fra reisekjennere.

  Regner med at MIA er aktuell destinasjon å bruke CT til. Ser at det er flere daglige direkte flighter mellom Miami og Caracas.
   
 3. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  877
  Likes mottatt:
  755
  Bonuspoeng:
  93
  En ting som er sikkert er at det ikke nødvendigvis er å mye billigere å fly fra USA til Sør Amerika enn direkte fra Europa.

  Men hvis du har nok poeng til å fly business til USA så vil du jo få en litt mer behagelig reise :)
   
  tobeornot999 and Shyneno like this.
 4. anders82

  anders82 Veteran

  Innlegg:
  2,870
  Likes mottatt:
  9,153
  Bonuspoeng:
  183
  Anbefaler Rio på det varmeste. Ikke spesielt billig, men Ipanema, sukkertoppen og billge Caipirinhas var hvert fall noe for meg. Da kan du også reise videre til Chile eller Argentina.
  Venezuela er sikkert fett det og. Har også hørt mye bra om Ecuador. Der er det faktisk surfesteder og mye bra stand (visstnok)
  Jeg har laget et reisebrev fra Argentina og Brasil. Kanskje det kan være til inspirasjon?
  https://insideflyer.no/forums/threads/sør-amerika-med-star-alliance.1683/
   
  tobeornot999, Herlov and Helikopter like this.
 5. RoadKing

  RoadKing Helt hekta

  Innlegg:
  15,655
  Likes mottatt:
  32,505
  Bonuspoeng:
  293
  Du har helt rett angående Cancun, vi var der ifjor sommer og på selve kysten der, og i byen, så er det som Magaluf ++.
  Reiser du imidlertid litt utenfor det værste turistpresset, så er Mexicanere slett ikke så ille. Det er litt urettferdig at Mexico stemples for det man opplever i f.eks Vera Cruz, Cancun og Tijuana. Utenfor disse er det en helt annen opplevelse, men da er det selvsagt en fordel å beherske språket.

  Har ellers hørt at Colombia og Venezuela begge skal være attraktive, men smått farlige plasser.

  Hva med Costa Rica? Det er en fredfylt plett med mye fint.
   
  Helikopter liker dette
 6. geddi

  geddi Senior Medlem

  Innlegg:
  1,293
  Likes mottatt:
  3,241
  Bonuspoeng:
  113
  Det er klart at man skal gjøre litt research på bra og dårlige områder i Caracas. Vi var 4 nordmenn og det var ingen problemer. Vi opplevde folk som varme, hjelpsomme og ærlige.

  En jente som vi spurte om noe, gikk tilbake samme vei hun kom fra i 10 min for å vise oss veien. En mann som vi spurte om minibank, viste oss og sa samtidig at vi måtte være forsiktige med å spørre. En gang vi ga litt mye i tips, kom de løpende etter oss med vekslepengene.

  Gjør litt research, bruk fornuft, så går det helt fint! :)

  Opplevde egentlig Rio som verre, ble også kredittkort svindlet der.
   
  Herlov, Helikopter and RoadKing like this.
 7. Chrisbgg

  Chrisbgg Veteran

  Innlegg:
  1,611
  Likes mottatt:
  2,657
  Bonuspoeng:
  113
  Colombia, helt klart!

  Cartagena er deilig sommer, nydelige strender, gode fester!
  Medellin er vår hele året! og en helt tversigjennom trivelig by..
  Fantastisk hyggelige mennesker, og et must go sted, ifølge meg og CNN.. :p

  bra med fly mellom MIA og flere byer i Colombia..
   
 8. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  564
  Likes mottatt:
  498
  Bonuspoeng:
  63
  Ville tatt turen ned til Buenos Aires, og videre ned til Patagonia. El Calafate/El Chalten og Ushuaia var helt fantastisk.
   
 9. Helikopter

  Helikopter Medlem

  Innlegg:
  245
  Likes mottatt:
  271
  Bonuspoeng:
  63
  Akkurat nå er er Colombia favoritten, rett bak er Rio og Costa Rica. Buenos Aires mistenker jeg begynner å bli kaldt på denne tiden.

  Vurderer å ta turen til Medellin for så å stikke mot kysten og få litt beach ferie. Har hørt mye bra om Santa Marta og Cartagena
   
  Edvard, Chrisbgg and anders82 like this.
 10. morradi

  morradi Senior Medlem

  Innlegg:
  510
  Likes mottatt:
  660
  Bonuspoeng:
  93
  Argentina og Chile er bare å droppe med tanke på hva du ønsker.

  Venezuela har mye spektakulært å by på i de fleste kategorier, men krever sine forholdsregler med tanke på sikkerhet, som andre allerede har sagt. Da jeg var der for snart fem år siden hadde vi det aldeles strålende, men hadde da også fordelen av lokalkjente som fant frem til steder vi ellers aldri ville funnet. Grunnet den skakk-kjørte politikken som har blitt drevet i mange år er det mangel på en del, noe som selvsagt ikke reduserer kriminaliteten, men med gode råd, helst fra lokale, så burde det gå greit.

  (Kuriositet: Den nåværende presidenten (Maduro) refererer til stadighet til sine samtaler med Chavez (som jo er død) og bruker dette for å begrunne sine avgjørelser. Er det rart det går fort nedover?)

  Colombia har jeg også hørt mye bra om, uten at jeg har vært der selv. Da kan du dessuten få prøvd strandliv både ved Stillehavet og ved Atlanterhavet/Karibien på samme tur. Colombia krever også sine forholdsregler, men er visst ganske oversiktlig med tanke på hvor man gå og hvilke områder man bør holde seg unna. Innenriksfly i Colombia er forresten ganske rimelig.

  Dersom du liker narrowbodies kan du jo fly med CM (Copa) og ta et stopover i Panama. Det samme kan du vel også gjøre om du flyer med AV. Da kan du jo også komme deg lenger ned på kontinentet, om du vil det.

  En idé kan jo være å lage en open-jaw med CT’ din også, og få til noe slikt:

  CT: Utreise OSL- SFO eller LAX
  Kjøpt: Utreise SFO eller LAX - BOG
  Kjøpt: Hjemreise BAQ – NYC
  CT: Hjemreise EWR – OSL

  Den kjøpte billetten er med CM og jeg fant den med ITA Software for under NOK 4000, ikke altfor galt. Jeg brukte ca 10 sekunder – det kan godt være det finnes billigere og bedre priser. Dette alternativet vil gi deg California, Bogota, Colombias karibiske kyst og New York på én og samme reise, samt en gratis stopover i PTY om du vil...
   
  Edvard and Helikopter like this.
 11. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  13,339
  Likes mottatt:
  19,547
  Bonuspoeng:
  293
  Dette er ikke bare bare lenger. Er i utgangspunktet ikke tillatt, men lar seg visst gjøre om man flyr kun SAS. Finner man seter til LAX/SFO/EWR er man nok heldig :)
   
 12. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  4,174
  Likes mottatt:
  11,213
  Bonuspoeng:
  183
  Venezuela – her smeller det snart.

  "What happens when the country with the world’s largest oil reserves becomes its latest failed state? As Venezuela’s government grows increasingly despotic, a crack-up is accelerating — and despite plenty of warning, the world remains unprepared for the consequences."

  Landet innfører valutareform på mandag 20AUG:

  "In a set of sweeping announcements that shocked many Venezuelans, Maduro on Friday ordered a 96 percent currency devaluation, pegged the bolivar currency to the government’s Petro cryptocurrency and boosted taxes as part of a plan aimed at pulling the OPEC member out of its economic tailspin."

  De setter offisiell kurs lik svartebørsen, ca. 6 millioner bolivars per dollar.

  https://www.theguardian.com/world/venezuela

  https://en.wikipedia.org/wiki/Petro_(cryptocurrency)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Venezuelan_bolívar
  [​IMG]
   
  Last edited: 20. aug 2018
  geddi, Shyneno and jgroneng like this.
 13. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  4,174
  Likes mottatt:
  11,213
  Bonuspoeng:
  183
  Har flydd LATAM en del i Sør-Amerika, sist Chile/Argentina i mars. Det er solide på høyde med Lufthansa Group. Mange regionale datterselskap, så on-board service og alder på flyene kan variere. De fleste long-haul ruter går med B787. Et godt valg for Sør-Amerika.

  https://en.wikipedia.org/wiki/LATAM_Airlines_Group
  https://www.latam.com/en_ue/
   
  Lnbre and Upsaker like this.
 14. Upsaker

  Upsaker Fastboende

  Innlegg:
  7,730
  Likes mottatt:
  21,915
  Bonuspoeng:
  293
  Skal fly A359 CDG-GRU og 773 GRU-FRA. Ser ikke så halvgærent ut.
   
  Edvard liker dette
 15. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  4,174
  Likes mottatt:
  11,213
  Bonuspoeng:
  183
  Chile (SCL) åpner for turister fra alle land primo desember 2020. PCR-test og app-rapportering. Landet har vore stengt siden 17. mars. Chile har omvendt sesong av Norge.

  https://chile.travel/en

  https://www.flightradar24.com/data/airports/scl/routes

  https://www.flightsfrom.com/SCL  Kilder:
  https://www.infobae.com/chile-reabrira-sus-fronteras-al-turismo
  https://twitter.com/pdazan
  https://www.sernatur.cl/ingreso-de-turistas-extranjeros/
  https://www.facebook.com/NoruegaEnChile
  http://www.pasosfronterizos.gov.cl

   
  Last edited: 12. nov 2020
  Kristian and kfly like this.
 16. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  4,174
  Likes mottatt:
  11,213
  Bonuspoeng:
  183
 17. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  4,174
  Likes mottatt:
  11,213
  Bonuspoeng:
  183
  Like interessant som å følge med på hvordan luftfarten starter opp etter en stille periode er å se hvordan de ulike landene drar igang plan og markedsføring for turisme.

  Jeg har en liste på 10-15 land utenfor Europa jeg følger med på, som allerede er åpent for innreise uten karantene. Mye bra på gang.

   
  Upsaker liker dette
 18. SInn

  SInn Medlem

  Innlegg:
  113
  Likes mottatt:
  98
  Bonuspoeng:
  28
  Er det noen som har et forslag til hotell i Rio som passer til en småbarnsfamilie (2 år)? pris rundt 1000lappen natta.
   
 19. Storbaba

  Storbaba Bitt av bonusbasiller..

  Innlegg:
  1,827
  Likes mottatt:
  2,063
  Bonuspoeng:
  113
  CT fra Premium-kortet gjelder på hele Star alliance. Det er kun Classic-kortet som er begrenset til SAS. Har du nok poeng kan du reise biz t/r Norge - Sør-Amerika...
  Bare å planlegge og drømme...
   
 20. Eddie47

  Eddie47 1D

  Innlegg:
  14,142
  Likes mottatt:
  869,587
  Bonuspoeng:
  293
  Psst.: spørsmålet om CT-Premium kom i 2016
   

Del denne siden