Destination Sør-Amerika

Tråd i 'Reisemål' startet av Helikopter, 31. mars 2016.

 1. Helikopter

  Helikopter Senior Medlem

  Innlegg:
  248
  Likes mottatt:
  261
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg tenker å brenne en CT på å komme meg over til USA. Siden jeg kun hadde premium må CT brukes på SAS osv. Når jeg har kommet frem til USA tenkte jeg å sette nesen sydover. Trenger noen pekere på hvor jeg burde dra!

  Jeg har lyst til å få til Brazil eller noe langs den kystlinjen (les Buenos Aires osv) men ingen særlig preferanser. Har hørt mye bra om Mexico, men føler jeg er litt naturlig skeptisk. Tenker jeg kan dra til Magaluf om jeg ønsker den stemningen jeg tror det er på Playa del Carmen / Cancun.

  Det jeg har preferanser på er:
  Pris. CT brukes da jeg ikke har råd/lyst/kreditt til å betale 8000kr for å fly direkte til f.eks Rio. Så om prisnivået er lavt der er det helt klart en fordel. Har lest at Brazil er billig om dagen pga oljen.
  Annet enn det ønsker jeg sikkelig sommerferie. Ligge på stranden, billige drinker og god mat. At det går ann å f.eks låne bil, eller fly billig over til et naboland for å oppleve litt annet er også en fordel. Har aldri satt mine føtter på dette kontinentet før.

  Datoer er 10 juni til 1 Juli ca.
   
 2. geddi

  geddi EBD, CFAP, BAEC Silver, HHonors Diamond, BWD, CCG

  Innlegg:
  937
  Likes mottatt:
  1,357
  Bonuspoeng:
  93
  Var i Rio under karnevalet i 2002. Flott by med Corcovado, Sukkertoppen. Var også en tur innom den største øyen i Brasil Ihla Grande og Sao Paulo. Alle bra passer, kanskje unntatt siste.

  Men min anbefaling vil nok gå til Venezuela. Mye mindre kjent og turistifisert, folk er mer gjestfrie og vennlige. Vi var i Merida, en studentby i Andesfjellene som har verdens lengste cable car opp til over 5000m. Husker vi kjøpte 3 øl og en drink på et utested og betalte mindre enn 10kr, så billig er det ihvertfall. Og billigere er det sikkert blitt etter kaoset de siste årene. Forferdelig inflasjon, type crazy, har herjet landet de siste årene. Dette er nok usikkerhets momentet med destinasjonen, stabiliteten, tilgang på valuta og mat. Vi var der under Chavez tiden, og selv om det var mye demonstrasjoner og misnøye, var det stabil tilgang på det nødvendige.

  Vel tilbake til Venezuela, her er det mye å se, bl.a Salto Angel, verdens høyeste fossefall i jungelen. Vi fløy inn i jungelen, landet på en jordstripe i Cainama, leide trebåt og mannskap som tok oss innover i jungelen, sov i hengekøye i jungelen, var alene ved Salto Angel, leide et fem seters fly med dobbelt vingespenne, ala Wright brødrene brukte, og fløy ut. Tilslutt var vi på Isla Margarita i Karibien, sol, strand og slaraffenliv.

  Andre severdigheter som kan nevnes er, Roraima, Orinoco, Los llanos, Los Roques, for å nevne noen.

  Også kort avstand til Tobago, som jeg har hørt fantastiske ting om fra reisekjennere.

  Regner med at MIA er aktuell destinasjon å bruke CT til. Ser at det er flere daglige direkte flighter mellom Miami og Caracas.
   
  Helikopter liker dette
 3. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  832
  Likes mottatt:
  691
  Bonuspoeng:
  93
  En ting som er sikkert er at det ikke nødvendigvis er å mye billigere å fly fra USA til Sør Amerika enn direkte fra Europa.

  Men hvis du har nok poeng til å fly business til USA så vil du jo få en litt mer behagelig reise :)
   
 4. anders82

  anders82 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,297
  Likes mottatt:
  1,571
  Bonuspoeng:
  113
  Anbefaler Rio på det varmeste. Ikke spesielt billig, men Ipanema, sukkertoppen og billge Caipirinhas var hvert fall noe for meg. Da kan du også reise videre til Chile eller Argentina.
  Venezuela er sikkert fett det og. Har også hørt mye bra om Ecuador. Der er det faktisk surfesteder og mye bra stand (visstnok)
  Jeg har laget et reisebrev fra Argentina og Brasil. Kanskje det kan være til inspirasjon?
  https://insideflyer.no/forums/threads/sør-amerika-med-star-alliance.1683/
   
  Herlov and Helikopter like this.
 5. RoadKing

  RoadKing Senior Medlem

  Innlegg:
  5,917
  Likes mottatt:
  6,322
  Bonuspoeng:
  113
  Du har helt rett angående Cancun, vi var der ifjor sommer og på selve kysten der, og i byen, så er det som Magaluf ++.
  Reiser du imidlertid litt utenfor det værste turistpresset, så er Mexicanere slett ikke så ille. Det er litt urettferdig at Mexico stemples for det man opplever i f.eks Vera Cruz, Cancun og Tijuana. Utenfor disse er det en helt annen opplevelse, men da er det selvsagt en fordel å beherske språket.

  Har ellers hørt at Colombia og Venezuela begge skal være attraktive, men smått farlige plasser.

  Hva med Costa Rica? Det er en fredfylt plett med mye fint.
   
  Helikopter liker dette
 6. geddi

  geddi EBD, CFAP, BAEC Silver, HHonors Diamond, BWD, CCG

  Innlegg:
  937
  Likes mottatt:
  1,357
  Bonuspoeng:
  93
  Det er klart at man skal gjøre litt research på bra og dårlige områder i Caracas. Vi var 4 nordmenn og det var ingen problemer. Vi opplevde folk som varme, hjelpsomme og ærlige.

  En jente som vi spurte om noe, gikk tilbake samme vei hun kom fra i 10 min for å vise oss veien. En mann som vi spurte om minibank, viste oss og sa samtidig at vi måtte være forsiktige med å spørre. En gang vi ga litt mye i tips, kom de løpende etter oss med vekslepengene.

  Gjør litt research, bruk fornuft, så går det helt fint! :)

  Opplevde egentlig Rio som verre, ble også kredittkort svindlet der.
   
  Herlov, Helikopter and RoadKing like this.
 7. Chrisbgg

  Chrisbgg Senior Medlem

  Innlegg:
  1,088
  Likes mottatt:
  1,789
  Bonuspoeng:
  113
  Colombia, helt klart!

  Cartagena er deilig sommer, nydelige strender, gode fester!
  Medellin er vår hele året! og en helt tversigjennom trivelig by..
  Fantastisk hyggelige mennesker, og et must go sted, ifølge meg og CNN.. :p

  bra med fly mellom MIA og flere byer i Colombia..
   
 8. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  567
  Likes mottatt:
  495
  Bonuspoeng:
  63
  Ville tatt turen ned til Buenos Aires, og videre ned til Patagonia. El Calafate/El Chalten og Ushuaia var helt fantastisk.
   
 9. Helikopter

  Helikopter Senior Medlem

  Innlegg:
  248
  Likes mottatt:
  261
  Bonuspoeng:
  63
  Akkurat nå er er Colombia favoritten, rett bak er Rio og Costa Rica. Buenos Aires mistenker jeg begynner å bli kaldt på denne tiden.

  Vurderer å ta turen til Medellin for så å stikke mot kysten og få litt beach ferie. Har hørt mye bra om Santa Marta og Cartagena
   
  Chrisbgg and anders82 like this.
 10. morradi

  morradi Senior Medlem

  Innlegg:
  221
  Likes mottatt:
  295
  Bonuspoeng:
  63
  Argentina og Chile er bare å droppe med tanke på hva du ønsker.

  Venezuela har mye spektakulært å by på i de fleste kategorier, men krever sine forholdsregler med tanke på sikkerhet, som andre allerede har sagt. Da jeg var der for snart fem år siden hadde vi det aldeles strålende, men hadde da også fordelen av lokalkjente som fant frem til steder vi ellers aldri ville funnet. Grunnet den skakk-kjørte politikken som har blitt drevet i mange år er det mangel på en del, noe som selvsagt ikke reduserer kriminaliteten, men med gode råd, helst fra lokale, så burde det gå greit.

  (Kuriositet: Den nåværende presidenten (Maduro) refererer til stadighet til sine samtaler med Chavez (som jo er død) og bruker dette for å begrunne sine avgjørelser. Er det rart det går fort nedover?)

  Colombia har jeg også hørt mye bra om, uten at jeg har vært der selv. Da kan du dessuten få prøvd strandliv både ved Stillehavet og ved Atlanterhavet/Karibien på samme tur. Colombia krever også sine forholdsregler, men er visst ganske oversiktlig med tanke på hvor man gå og hvilke områder man bør holde seg unna. Innenriksfly i Colombia er forresten ganske rimelig.

  Dersom du liker narrowbodies kan du jo fly med CM (Copa) og ta et stopover i Panama. Det samme kan du vel også gjøre om du flyer med AV. Da kan du jo også komme deg lenger ned på kontinentet, om du vil det.

  En idé kan jo være å lage en open-jaw med CT’ din også, og få til noe slikt:

  CT: Utreise OSL- SFO eller LAX
  Kjøpt: Utreise SFO eller LAX - BOG
  Kjøpt: Hjemreise BAQ – NYC
  CT: Hjemreise EWR – OSL

  Den kjøpte billetten er med CM og jeg fant den med ITA Software for under NOK 4000, ikke altfor galt. Jeg brukte ca 10 sekunder – det kan godt være det finnes billigere og bedre priser. Dette alternativet vil gi deg California, Bogota, Colombias karibiske kyst og New York på én og samme reise, samt en gratis stopover i PTY om du vil...
   
  Edvard and Helikopter like this.
 11. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  8,950
  Likes mottatt:
  9,858
  Bonuspoeng:
  113
  Dette er ikke bare bare lenger. Er i utgangspunktet ikke tillatt, men lar seg visst gjøre om man flyr kun SAS. Finner man seter til LAX/SFO/EWR er man nok heldig :)
   

Del denne siden