Guide: Emirates Skywards

Tråd i 'Øvrige flyselskap' startet av GinTonic, 28. jan 2014.

 1. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  833
  Likes mottatt:
  699
  Bonuspoeng:
  93
  Denne tråden er en oversikt over hva du trenger å vite om bonusprogrammet Skywards. Tråden vil bli oppdatert jevnlig for å sørge for at informasjonen er så korrekt som mulig.

  Har du et innspill, et spørsmål eller et forslag til forbedring? Fyr løs og post i denne tråden.

  Artikkelen på hovedsiden finner du her.
   
  Last edited: 28. jan 2014
 2. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  833
  Likes mottatt:
  699
  Bonuspoeng:
  93
  Introduksjon
  Emirates annonserte nylig at de starter virksomhet mellom Dubai og Oslo fra og med 2. september 2014. Emirates er Midtøstens største flyselskap og tilbyr fra sin base i Dubai et omfattende nettverk på over 150 destinasjoner over hele verden. Dette gjør flyselskapet til et godt alternativ for reisende fra Norge til Midtøsten, Asia og Australia. Ruten skal i første omgang flys syv dager i uken med en Boeing 777-300ER med en årlig kapasitet på 220 000 passasjerer. Dette gjør Emirates’ bonusprogram Skywards aktuelt for flere nordmenn.

  Poeng for bruk
  Emirates sitt bonusprogram heter Skywards og bonuspoengene heter Skywards Miles. Dette er poeng som kan brukes til å kjøpe bonusreiser, oppgradere bestillinger og mer. Mengden Skywards Miles du tjener på en flight avhenger av fire ulike parameter: Distanse flydd, billettype, klasse og medlemsnivå.

  Skywards opererer med to ulike billettyper som avgjør hvor mange bonuspoeng du opptjener av flydd distanse:

  • Skyward Saver Fare: Rabatterte billetter med restriksjoner som gir en opptjening på 50% av flydd distanse. Minimum 1000 Skywards Miles for tur/retur.
  • Skywards Flex Fare: Fullpris billetter uten restriksjoner som gir en opptjening på 100% av flydd distanse. Minimum 2000 Skywards Miles for tur/retur.
  I tillegg tjener du ekstra bonuspoeng etter hvilken klasse du reiser i:

  • Emirates Economy Class: 0% ekstra Skywards Miles
  • Emirates Business Class: 75% ekstra Skywards Miles
  • Emirates First Class: 150% ekstra Skywards Miles
  Siste parameter for opptjening er hvilket medlemsnivå du har i Skywards (medlemsnivåene beskrives nærmere senere i guiden):

  • Blue: 0% ekstra Skywards Miles
  • Silver: 25% ekstra Skywards Miles
  • Gold: 50% ekstra Skywards Miles
  • Platinum: 75% ekstra Skywards Miles
  Med utgangspunkt i overnevnte vil en tur/retur reise fra København til Dubai i Economy Class på Skyward Saver Fare gi 3000 opptjente poeng. Men la oss si at du reiser i Business Class på Skyward Flex Fare og har Gold status, da vil du tjene 6000 Skywards Miles + 75% ekstra poeng for Business Class + 50% ekstra poeng for Gold status, noe som totalt gir 13500 opptjente bonuspoeng. Skywards har et veldig bra verktøy som heter Miles Calculator som viser hvor mange bonuspoeng du både tjener og trenger på en oversiktelig måte. Miles Calculator finner du her.

  [​IMG]

  Bruk av poeng
  Skywards Miles kan brukes til å booke flighter, oppgradere bestillinger eller som valuta i nettbutikken The Emirates High Street . En fordel med Skywards er at du kan oppgradere fra Economy Class til Business Class eller fra Business Class til First Class uavhengig av billettype. I tillegg er oppgraderinger meget overkommelige, for eksempel koster det kun 32500 Skywards Miles å oppgradere fra Economy Saver Fare til Business Class fra København til Dubai. Har du Silver, Gold eller Platinum status kan du oppgradere både ved innsjekk og ombord. Når det gjelder kjøp av reiser koster for eksempel tur/retur fra København til Dubai i Economy Class 45 000 Skywards Miles, noe som også gir god valuta for bruk av bonuspoeng. Bruk Miles Calculator for å se hvor mange poeng du trenger for å booke eller oppgradere en bestilling.

  Utløp
  Skywards Miles er gyldige i tre år fra og med datoen for siste transaksjon på kontoen, en liten twist er at poengene utløper først i utgangen av måneden du er født i. Dersom siste transaksjon var 12. september 2011 og du har bursdag 09. desember, forfaller poengene fra konto 31. desember 2014.

  Poeng for status
  Som de fleste bonusprogrammer har også Skywards opptjening av poeng som teller mot medlemsnivå, disse kalles Tier Miles. I likhet med Skywards Miles tjener du ekstra Tier Miles for billettype og klasse, men ikke for medlemsnivå. Billettype gir:
  • Skyward Saver Fare: 50% Tier Miles
  • Skywards Flex Fare: 100% Tier Miles
  I tillegg tjener du ekstra Tier Miles etter hvilken klasse du reiser i:
  • Emirates Economy Class: 0% ekstra Tier Miles
  • Emirates Business Class: 75% ekstra Tier Miles
  • Emirates First Class: 150% ekstra Tier Miles
  Med utgangspunkt i eksempelet over hvor du tjener 13500 Skywards Miles i Business Class på Flex Fare med Gold status, vil du tjene kun 10500 Tier Miles da status altså ikke gir ekstra bonus.

  Når det gjelder Tier Miles er det verdt å merke seg at dette opptjenes kun på flighter som opereres av Emirates eller flighter med partnere som har et Emirates flightnummer. For eksempel, en flight fra Sydney til Dubai med Qantas og et flightnummer som begynner med QF gir ingen opptjening av Tier Miles, samme flight bare med et Emirates flightnummer (EK) gir derimot opptjening av Tier Miles.

  Nivåer og fordeler
  Altså, opptjente Tier Miles avgjør hvilket medlemsnivå du har i Skywards. Et høyere medlemsnivå kan også nås etter et viss antall kvalifiserende flighter dersom antall Tier Miles ikke skulle strekke til eller omvent. Det opereres med fire ulike medlemsnivåer:
  • Blue: 0 Tier Miles
  • Silver: 25 000 Tier Miles eller 25 flighter
  • Gold: 50 000 Tier Miles eller 50 flighter
  • Platinum: 150 000 Tier Miles
  De fire medlemsnivåene innebærer ulike fordeler som er følgende:

  Blue:
  - Inngangsnivået hvor du kan begynne å tjene og bruke bonuspoeng

  Silver:
  - 25% ekstra Skywards Miles
  - Prioritert innsjekk
  - 12kg ekstra bagasje
  - Adgang til Emirates Business Class Lounger i Dubai
  - Prioritert boarding
  - Mulighet for instant upgrades mot bonuspoeng etter boarding

  Gold, i tillegg til alle fordeler som Silver:
  - 50% ekstra Skywards Miles
  - 16kg ekstra bagasje
  - Garantert plass i økonomiklasse ved fullt fly (ved kjøp av Flex Fare)
  - Adgang til lounger i hele Emirates sitt nettverk
  - Lounge tilgang for en gjest
  - Prioritert bagasje
  - Tilgang til "Opening Doors" (unike tilbud som hotell oppgraderinger, rabatt på restauranter, SPA og mer)

  Platinum, i tillegg til alle fordeler som Gold:
  - 75% ekstra Skywards Miles
  - 20kg ekstra bagasje
  - Gold Partner Card for ektefelle, venn eller kollega
  - Tilgang til Emirates First Class Lounge, inkludert gjest
  - Garantert plass i Economy Class eller Business Class ved fulle fly (ved kjøp av Flex Fare)
  - Tilgang til "Last Seat" Flex rewards

  En detaljert oversikt over alle fordeler og betingelser finner du her.

  Varighet på status
  Skywards praktiserer noe som kalles rolling tier qualification. Det vil si at så snart du oppnår status, har du 12-13 måneder på deg til å enten rekvalifisere til nåværende nivå eller til å nå neste nivå. Når du oppnår ny status har du altså et vindu fra og med inneværende måned til ut samme måned neste år. Dersom det ikke opptjenes tilstrekkelig med Tier Miles eller kvalifiserende flighter, vil du automatisk falle tilbake til foregående nivå, noe som kalles en soft landing. En status er gyldig til samme måned neste år, pluss to måneder til. For eksempel, dersom du oppnår Gold 20. mars 2014, vil statusen være gyldig til og med 31.Mai 2015, vinduet til å rekvalifisere vil være til og med 31. mars 2015. Dersom du ikke rekvalifiserer vil du automatisk falle tilbake til Silver.

  Partnere
  Skywards Miles kan både opptjenes og brukes hos flere partnere innen hotell, bilutleie, flyselskap og mer. Ikke alle partnerene er kanskje like relevante for oss nordboere, de mest aktuelle er:

  Flyselskaper:
  • Alaske Airlines • easyJet • Japan Airlines • Jet Airways • JetBlue • Korean Air • Qantas • South African Airways • TAP Portugal • Virgin America

  Hoteller:
  • Hilton Wordlwide • Hyatt Hotels & Resorts • InterContinental Hotels Group • Jumeirah Hotels & Resorts • Marriott International • Radisson Blu & Park Inn by Radisson • Shangri-La Hotels and Resorts • Starwood Hotels & Resorts

  Bilutleie:
  • Avis • Budget • Hertz • Sixt

  Komplett oversikt over alle partnere finner du her.

  Miles Accelerator
  Ved bruk av Miles Accelerator kan du opptjene ekstra bonuspoeng på utvalgte destinasjoner og datoer. Et stalltips dersom du er fleksibel på ut- og hjemreise.

  Konklusjon
  En fordel med Emirates Skywards er at alle billettyper gir enten 50% eller 100% opptjening, noe som gjør nivåene for status mer overkommelige å nå. I tillegg kan samtlige billettyper oppgraderes og det praktiseres ikke med blackout dates ved bestilling av bonusreiser. Den største ulempen med Skywards er først og fremst at Emirates ikke er medlem av en større allianse, noe som begrenser bonusprogrammets omfang. I tillegg er få av de overnevnte partnerne særlig fordelaktige for oss nordmenn, spesielt med tanke på at partner flighter må bære et EK flightnummer for å gi opptjening av Tier Miles. Dette gjør bonusprogrammet mindre fordelaktig med mindre man er en flittig bruker av nettopp Emirates.
   
  Last edited: 19. okt 2014
  Fnate, Jørgen, Henning and 1 other person like this.
 3. view

  view Veteran

  Innlegg:
  1,849
  Likes mottatt:
  1,926
  Bonuspoeng:
  113
  Da var Emirates bekrefter til OSL fra 1. august i år, ikke umulig at det blir litt flere norske medlemmer her fremover! For Bonusfeber er det jo riktig stas, det ruten blir starter med både First og Business, så for oppgraderingskåtefrequentflyers er det eneste F mulighet ut av landet :D
   
  SASlovah4evah and Jørgen like this.
 4. Henning

  Henning co-founder

  Innlegg:
  2,917
  Likes mottatt:
  1,844
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har søkt på forskjellige datoer ARN-DXB og alle kommer opp som B777-300ER med First Class. Jeg finner dog ingen First Class fra CPH, så der flyr de nok med two class B777-300ER. Det er jo gledelig om de bruker First Class til Norge. Mon tro om det kommer en pop-up når man velger First Class som sier "Du skal ikke tro du er noe", med valgene "OK" og "angre"? Det ble jo førstesideoppslag i norske aviser da Rimi-Hagen fløy First Class...

  Jeg ringte forøvrig Emirates for å forhøre meg om dette, men ble ikke klokere. Jeg vet ikke hvilken kilde Aftenposten har, men med denne bilde/tekst-kombinasjonen kan man lure på hvor troverdig artikkelen er:
  EK Aftenposten.JPG
   
  AndersB and SASlovah4evah like this.
 5. Superhai

  Superhai Brigadier

  Innlegg:
  318
  Likes mottatt:
  269
  Bonuspoeng:
  63
  De har vel brukt pressemeldingen fra Emirates som skriver:
  "Operated by a Boeing 777-300ER, the daily service will offer three cabin classes with eight seats in First Class, 42 seats in Business Class and 310 seats in Economy Class."
   
 6. Henning

  Henning co-founder

  Innlegg:
  2,917
  Likes mottatt:
  1,844
  Bonuspoeng:
  113
  Hvor fant du den? Søkte etter noe slikt, men fant det ikke. Link?
   
 7. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,545
  Likes mottatt:
  6,549
  Bonuspoeng:
  183
  Jeg skal ut og kjøre den balja i F ihvertfall. Om det så krever alle ukepengene mine PLUSS aktiv flaskepanting.
   
 8. Twin Otter

  Twin Otter Airport Collector

  Innlegg:
  191
  Likes mottatt:
  70
  Bonuspoeng:
  28
 9. Henning

  Henning co-founder

  Innlegg:
  2,917
  Likes mottatt:
  1,844
  Bonuspoeng:
  113
 10. LCH

  LCH Nytt Medlem

  Innlegg:
  47
  Likes mottatt:
  23
  Bonuspoeng:
  8
  Har F og C pax, samt Skywards Gold og Platinum fortsatt tilgang til OSL lounge? Jeg skal ut og fly med dem i monkeyclass i sommer, men er Skywards Gold, takket være statusmatch fra Emirates DO! :D Finner absolutt ingen info om lounge på OSL på EKs hjemmesider, og i følge Loungebuddy er betalt tilgang eneste mulighet. Er det noen som vet hva status er?
   
 11. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,805
  Likes mottatt:
  2,115
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg fikk tilgang da jeg fløy i Monkey her i mars..
   
 12. LCH

  LCH Nytt Medlem

  Innlegg:
  47
  Likes mottatt:
  23
  Bonuspoeng:
  8
  Takk, det var det jeg håpet på. Synes jo det høres merkelig ut at et selskap som EK ikke skulle tilby lounge.
   
 13. Hypern

  Hypern Senior Medlem

  Innlegg:
  509
  Likes mottatt:
  181
  Bonuspoeng:
  43
  Ja man har tilgang i monkey + EK gold i OSL lounge ja. Fløy Emirates senest nå i pinsa så det er nok ikke endret på siden da. :) Man har dog ikke tilgang til fasttrack på OSL med den komboen, da må man ha C eller F billett. Men nå er jo vanlig security på OSL ganske kjapt og greit så det gjør ikke så mye.
   
 14. agrims

  agrims Mr. Emirates

  Innlegg:
  361
  Likes mottatt:
  147
  Bonuspoeng:
  43
  Noen som vet eller har oversikt om man kan bruke 35 000 skywardspoeng på business eller first ifra Oslo -DXB??
   
 15. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  13,340
  Likes mottatt:
  19,549
  Bonuspoeng:
  293
  OSL-->DXB koster 45000 poeng i apeklasse om jeg ikke husker feil.
   
  John in The Tower liker dette
 16. John in The Tower

  John in The Tower Senior Medlem

  Innlegg:
  904
  Likes mottatt:
  1,181
  Bonuspoeng:
  93
  Her kan du sjekke hva dine poeng kan gi deg..
   
  Last edited: 04. aug 2015
 17. agrims

  agrims Mr. Emirates

  Innlegg:
  361
  Likes mottatt:
  147
  Bonuspoeng:
  43
  John in The Tower liker dette
 18. peterfox

  peterfox EBD-QR Platinum- HH Gold - Carlson Rewards - Gold

  Innlegg:
  2,145
  Likes mottatt:
  2,214
  Bonuspoeng:
  113
  Hei,
  Vi er en gruppe på 4 som skal reise A380 fra DXB-BKK. Hvilke seter er å anbefale i Business Class ?
   
 19. John in The Tower

  John in The Tower Senior Medlem

  Innlegg:
  904
  Likes mottatt:
  1,181
  Bonuspoeng:
  93
  Rad 7 eller rad 23.
   
 20. peterfox

  peterfox EBD-QR Platinum- HH Gold - Carlson Rewards - Gold

  Innlegg:
  2,145
  Likes mottatt:
  2,214
  Bonuspoeng:
  113
  Hei,
  Registrerer at EK159/29MAR - kun har 2 klasser (C+Y), hvilken config er dette ?
   

Del denne siden