Island/Reykjavik

Tråd i 'Reisemål' startet av Darkcho, 12. sept 2013.

 1. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,790
  Likes mottatt:
  2,027
  Bonuspoeng:
  113
  Skal en tur til Reykjavik i starten av Oktober. Er vel ikke helt vinter der da, men uansett litt villmark. Satser på å leie en bil for å farte rundt litt 1-2 dager, få med oss geysir, blå lagunen etc. Noen andre tips for selve byen, eller som ligger nært? Kommer en torsdag morgen og drar mandag morgen. En av dagene går nok med til øl og drinker, hehe.
   
 2. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,490
  Bonuspoeng:
  113
  Halla! Ett viktig tips på drikkedagen er å avslutte med Løhllabåt (eller hvordan det nå staves). Det er en Løhllabåt-sjappe midt på torget!

  Ellers er egentlig mitt beste tips at geysir og blå lagune egentlig er skikkelig "so-so". Vi følte det som et "ja, ja. Been there done that. Weiter, bitte". Misforstå meg riktig, du må se det. Men clouet er å fortsette videre fra geysir. Sørover igjennom marslandskap, hester, fosser og en helt spektakulær natur. Vi kjørte ned til Vik og tok en natt der.

  Kjøp med et fang øl i restauranten på hotellet. Tass ned til den sorte stranda. Sett deg der og nytt Atlanterhav og øl og en helt utrolig natur. Dagen etter kan du dra tilbake til Reykjavik. Om du vil da. Det er ikke sikkert du vil. Kan hende du vil utfordre Eyfjallajökul eller Sprengisandur.

  Siste tips: STOR BIL.
   
 3. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,790
  Likes mottatt:
  2,027
  Bonuspoeng:
  113
  Takker for tips! Føler litt det er som du sier, been there done that. Men kjekt med noen nye bilder til instagramen, hehe.
   
 4. milehigh

  milehigh Senior Medlem

  Innlegg:
  1,551
  Likes mottatt:
  1,474
  Bonuspoeng:
  113
  Prøvde Blue Lagoon i storm når det regnet istapper nesten sidelengs. Da var det deilig å dykke litt! Tok det på vei fra flyplassen til byen. Etter Geysir bør du som sagt reise litt videre til Gulfoss. Ta en suppe der. Signature dish!

  Ellers i Reykjavik er fixed menu på Meat market og Fish market et must.
   
 5. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  824
  Likes mottatt:
  580
  Bonuspoeng:
  93
  Var nylig i Reykjavik for andre gang. Det er generelt en trivelig by med veldig mye omgjengelige folk, bra mat og alt er noenlunde i gangavstand.

  Anbefaler:

  Perlan - lever opp til ryktet, vanvittig mye god mat og drikke og tilsvarende service. Har forsøkt både 4-retteren og 6-retters "tasting menu". Utsikten følger med på kjøpet. Terningkast 6
  Bæjarins Beztu Pylsur - byens beste pølser, be om "en med alt"
  Næsti bar, ble vårt "stamsted" de dagene vi var der, veldig hyggelig betjening!
  Kaffibarinn
  Hvalsafari
  Hallgrímskirkja
   
 6. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  567
  Likes mottatt:
  495
  Bonuspoeng:
  63
  Utelivet på en lørdagskveld i Reykjavik vil du ikke gå glipp av, med tilhørende nattmat: 3 eller 4 pølser på Bæjarins Beztu (bestill alt på en gang. Lang kø). En kaffe på Tiu Dropar på Laugavegur er heller ikke feil dagen derpå før du går på Kolaportid (rett bortenfor pølseboden), som er et loppemarked som er åpent hver helg. Her kan du bl.a. smake den islandske spesialiteten råtten hai...
   
  tommy777 liker dette
 7. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,790
  Likes mottatt:
  2,027
  Bonuspoeng:
  113
  Råtten hai? Planen var å holde seg unna TGI etc denne turen, men akkurat råtten hai tror jeg blir for drøyt for reisefølget ;)

  Uansett stor takk for tips!
   
 8. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  567
  Likes mottatt:
  495
  Bonuspoeng:
  63
  Hehe, det smaker noe dritt, men det må smakes... ;)
   
 9. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Er avreise svært nært? Kan smekke ut et reisebrev fra Island (Mai 2013) ila dagen if you'd like, for inspirasjon?
   
  Darkcho liker dette
 10. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,790
  Likes mottatt:
  2,027
  Bonuspoeng:
  113
  Avreise er denne uken, så smekk i vei! :)
   
 11. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  TJA nå ble det jo hverdag, så jeg får neppe gjort noe før helga igjen :( Men god tur, alfa omega er leiebil, og det tipset har du jo allerede fått så :) Har bodd på Radisson BLU 1919 to ganger, både i ny og gammel del. Trives godt der!
   
 12. Islending

  Islending Senior Medlem

  Innlegg:
  567
  Likes mottatt:
  495
  Bonuspoeng:
  63
  Hvis du ikke har leid bil enda, så kan jeg anbefale http://geysir.is/

  De er (var i hvertfall et par år siden) billigere enn de store utleieselskapene (Avis, Europcar, etc.). God service også. Bilnøklene ble levert på døren til hotellrommet. :)
   
 13. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,790
  Likes mottatt:
  2,027
  Bonuspoeng:
  113
  Har booket via Hertz allerede, 600kr for en random Toyota Avensis.
   
 14. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Sitter i planleggingen til neste Islandtur.... Deler derfor en del av erfaringen så langt.

  Mine personlige tips som allerede er gjort:
  • Den gyldne sirkel - bør gjøres en gang på sommeren og en gang på vinteren. To helt forskjellige opplevelser. Består av geysirs, foss og geologisk fenomen. Ca 5-6 timers tur på totalt 300km-400km (avhengig av rutevalg) med "OK" stopp på hver av de 3 stoppene (thingvellir, geysir og gullfoss).
  • Kjøre sørover langs ring 1 til stedet Vík. Tar ca 8-9 timer med god tid på alle stoppene langs vegen. Ca 400 km totalt tur/retur Reykjavik-Vík-Reykjavik. På vegen får man sett:
  -Eyjafjallajökullsenteret. Område rett ved hovedvegen med senter hvor man får se film, bilder og info om vulkanutbruddet. Utenfor er det utsikt til "vulkanen", det man egentlig ser er et fjell med en isbre på (som ligger over selve vulkanen).
  -Solheimajökull. En isbre som ligger ca 20 minutters offroad kjøretur fra Ring 1. Man bør ha en bil med grei klaring til vegen, men artigst er det å kjøre med en ekte 4hjulstrekker. Når man når enden av vegen tar det ca 10-15 minutter å gå til brekanten. Ferdsel på breen må gjøres med guide, men det er råkult å bare være i området, stor bresjø foran isbreen.
  -Seljalandsfoss, den berømte høye fossen som ligger slik at man kan gå innunder fossen. Ha på dere goretexklær og/eller gjør det på en varm dag. Det er skikkelig hufsent og kaldt under der. Fossen ligger rett ved Ring 1 hovedveg og tar 1-2 minutter å kjøre til etter avkjøring på vegen.
  -Skógafoss, enda en berømt foss som er mye bredere og ligger utrolig idyllisk til. Ved siden av fossen kan man gå opp til et platå, nydelig utsikt. Tar ca 10-15 minutter om du er i normal form. Ligger rett ved ring 1 og som seljalandsfoss tar det 1-2 minutter å kjøre dit etter du har forlatt hovedvegen.
  -Dyrhólaey og Reynisdrangar, ligger ved den utrolig vakre stranda i Vík, geologiske særfenomener som stammer fra bergarten basalt (stivnet lava som er dannet under havet).
  -Vík i seg selv, et vakkert sted som har en slags magisk islandsk stemning over seg som er vanskelig å forklare.
  • Dagstur til Akureyri. Det tar ca 8 timer tur/retur, hvilket er galskap siden Air Iceland flyr flere daglige turer mellom Reykjavik og Akureyri. Men kjøreturen (på nesten 800km) er nydelig og anbefales så utvilsomt. Mange steder man kan stoppe og nyte naturen, vegene er sinnsykt bra og selv om man blir tatt av islandsk politi i to-talls km/t over grensa så slipper man unna (høhø :D ). Akureyri er en koselig by, med en flott kirke. Veldig islandsk stil over bebyggelsen. Ut fra Akureyri kan man fly til mange spennende steder, som f.eks Grímsey.
  • Bláa Lónid - Den blå lagune. De fleste er kjent med konseptet. Litt dyrt, men det er piskadaisen verdt det!
  • Kryusvík hot springs - et område som ligger på Reykjaneshalvøya med svovelholdige varme kilder som er en slags "geysir light". Kan kombineres med en tur til den blå lagune, og på turen får man kjørt på en grusveg som passerer Kleifarvatn, en av de største innsjøene på Island. Anbefales virkelig, en ukjent perle som ligger bare 1 times kjøring fra Reykjavik by.
  • Bláfjallavegur - grusveg ca 3 timers rundtur fra Reykjavik. Vegen kan være stengt på vinteren, grusveg som ligger i et SINNSYKT landskap. Det er flatt, rått, og føles som et månelandskap rundt deg, du er høyt til fjells og vegen er løs grus som er utakknemlig når man kjører på det. Kan kombineres med turen opp/ned til Vík, hvis man ikke er lei av å kjøre.
  Det er det jeg personlig kan skrive under på er bra opplevelser. I tillegg har man mange interessante steder å oppleve i Reykjavik by, men det er mer opplagt. Både museums, kjøpesenter og gode spisesteder. Mine top 3 spisesteder i Reykjavik er: Fiskfelagid (fiskekompaniet), Tre frakkar og spise øverst i restauranten på perlan. I tillegg bør man gå på kringlan kjøpesenter, kjøre rundt Reykjavik Airport og se på spennende trafikk inn/ut, samt slå av en prat med hyggelige lokalfolk.

  Hotellet som alltid leverer for vår del, både innen pris og standard: Radisson Blu 1919 Reykjavik hotel. Beliggenheten er også meget god, ifht f.eks Hilton som ligger utenfor byen. Hilton er også betydelig mer slitent og gammeldags.

  Ting som står på "TO DO"-listen på island er enda:
  • Myvatn, Dimmu Borgir og området
  • Isafjordur
  • Vestmannaeyjar
  • Kjøre en F-veg på tvers av innlandet
  • Hornafjördur & Skafatfjell m/Svartfoss
  • Thorsmork
  • DC-3 vraket på Solheim-stranden
  • Lagarfljót med Litlanesfoss nært Egilstadir
  Ting som enda er dagsturer ut fra Reykjavik:
  • Akranes & Glymur (høyeste fossen på Island)
  • Snæfellsnes-halvøya
  • Hvalfjordur med hraunfoss og barnirfoss
  Noen som har flere innspill til hva man kan gjøre som dagsturer ut fra Reykjavik? :)
   
  Last edited: 09. febr 2014
 15. Darkcho

  Darkcho Senior Medlem

  Innlegg:
  1,790
  Likes mottatt:
  2,027
  Bonuspoeng:
  113
 16. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Damnit, glemte av den *ler* merge/flytt post mods plz! :D
   
 17. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,490
  Bonuspoeng:
  113
  Mørdjed
   
  tommy777 and Ida like this.

Del denne siden