Kan vi ikke bruke vanlige ord???

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av Travelmate, 19. juli 2015.

 1. Travelmate

  Travelmate Guest

  Hei, har lest mye her i flere måneder og deltatt litt i samtalene rundt om i forumet. Etter 25 års jobbing med kommunikasjon (journalist, fotograf og kommunikasjonskonsulent) der jobben alltid er å få et klart budskap fram til alle slår det meg at vi her på forumet ofte kan være veldig ivrige på å finne på artige kallenavn på alle mulige ting. For meg forstyrrer det når man kaller dollar for daler, kantina for lounge, man kaller selskapene fra Midt-Østen for sandkasseselskaper, ulike klasser for kongestoler og sjefsstoler (er dette first og business??) +++
  Om vi skal spre entusiasmen rundt gode flyopplevelser og fete bonuskontoer, er det ikke da best å bruke et språk som alle forstår og som man ikke må være insider for å skjønne?
   
  thecoldfish and Robamu like this.
 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Vel, de gangene jeg har forsøkt å klage på det får jeg stort sett svar at jeg er bitter og biased... Men får håpe folk flest kanskje hører mer på en mann med 25 års erfaring enn en dame som savner god kommunikasjon :p

  (Eller for å si det kort og enkelt: jeg er enig).
   
  Travelmate liker dette
 3. Travelmate

  Travelmate Guest

  Det blir spennende å se hva folk sier :). Jeg blir ofte litt svimmel av å lese det som blir skrevet...
   
 4. Joachim

  Joachim Senior Medlem

  Innlegg:
  231
  Likes mottatt:
  257
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg ser godt poengene dine... Dersom dette hadde vært en rent informativ side, eller ett oppslagsverk, hadde et "rent" språk vært en selvfølge.

  Men her, hvor det er personer, med personlige meninger og ytringsformer, som man kanskje også har møtt, eller kjenner utenom forumet, mener jeg at den nåværende skrivemåten er med på å gi en personlig og "levende" touch, som i allefall jeg setter pris på! :)
   
 5. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  4,085
  Likes mottatt:
  5,203
  Bonuspoeng:
  113
  Helt enig med @Joachim ! Jeg synes Bonusfeber både er underholdende og viser stor takhøyde med det "språket" det har i dag, samtidig som at det er informativt og med mye god informasjon. Lingoen lærer man seg fort og jeg mener det må være opp til hver enkelt om man skriver Lufthansa, LH eller foretrekker Lufthansen.
   
  KristianSk, Asbjorto, afirm and 4 others like this.
 6. Travelmate

  Travelmate Guest

  Henger med på poengene dine et stykke, men språket fremmedgjør oss som ikke kjenner andre her inne og gir oss følelsen av at man kikker inn i en intern klubb. 'Stammespråk' kan man kjenne igjen på mange områder i samfunnet, men felles for alle slike språk er at de fungerer utmerket internt men elendig eksternt.
  Så vil man at dette skal være en side for 'menigheten' er det bare å kjøre på med stammespråk. Vil man nå ut til flere med lidenskapen vi alle deler må man stramme inn litt.
  Artiklene på siden er stort sett veldig greie og det er mye nyttig informasjon der, men i forumet blir det noen ganger vel internt.
   
 7. Larata

  Larata Senior Medlem

  Innlegg:
  519
  Likes mottatt:
  1,499
  Bonuspoeng:
  93
  Skjønner hva du mener og føler delvis sympati ;-) Men "forumet" er vel ikke tenkt å være like "informativt" som bonusfeber.no, snarere et hakk dypere, for særinger eller spesielt interesserte? Jeg er glad for takhøyden, Googler det jeg ikke forstår og har etter 40 år med Olsen Banden lært hva daler betyr og kantina lærer man seg fort, når du sitter med grønne egg, skrikene unger, dårlig hvitvin og kjeks på OSL
   
  Last edited: 20. juli 2015
 8. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,805
  Likes mottatt:
  2,096
  Bonuspoeng:
  113
  Er ikke dette noe som går igjen på alle forumer som er forbeholdt en spesiell "hobby"? Jeg kjenner meg i allefall igjen fra utrolig mange forumer hvor sjargong benyttes i stor grad!
   
 9. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Nja. Nå har jeg ganske mange spesielle interesser, jeg har vært diehard innenfor fotball, musikk(band), foto, dyr, hund, fly og litt ymse diverse - det er ingen som er "så ille". En ting er å bruke en forkortelse som SK for SAS, eller "Labbis" om Labrador Retriever, QOTSA om queens of the stone age og sier TOS om Tromsø. En annen ting er å rødbete seg i "superkantina"(?!) med 4hjuling og hvetesmudi. Prøver vel kort fortalt å ymte frampå noe med "forkortelser brukt i samfunnet generelt, vs ekstrem intern lingo". Men jeg skal stfu ;)
   
  chrisbu, Travelmate and Jørgen like this.
 10. hifiman

  hifiman Senior Medlem

  Innlegg:
  1,085
  Likes mottatt:
  280
  Bonuspoeng:
  83
  kan vi ikke bare lage en "frequent traveller dictionary" i pdf format som ligger klar til nedlastning på siden ?
   
  Bizflyer liker dette
 11. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  mhsalv, Larata, Baldrick and 2 others like this.
 12. Travelmate

  Travelmate Guest

  Middels gehør her, og det er i og for seg helt greit det. Men behovet for en dictionary understreker jo bare poenget mitt: alle andre enn kjernetroppene her skjønner ikke alltid hva som blir sagt!
  Og det er dumt fordi det finnes masse god kunnskap blant bidragsyterne som ikke når fram til allmuen pga stammespråket.
   
 13. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  Men nå synes jeg heller ikke man skal overdrive dette problemet. I artiklene på forsiden finner du "rent språk". Men hva folk skriver på forumet står de for selv. Nå er det vel bare noen få som bruker noen egenproduserte forkortelser mens det store flertallet skriver forståelig for alle. Er det noe man av og til ikke forstår, er det jo ingen som blir sure om man skriver en kommentar og spør hva som menes. Svaret kommer nok temmelig raskt vil jeg tro.
   
  KristianSk and Larata like this.
 14. John in The Tower

  John in The Tower Senior Medlem

  Innlegg:
  817
  Likes mottatt:
  1,047
  Bonuspoeng:
  93
  Me thinks det er smud å preike FT lingo.
   
  Flight Cancelled and Larata like this.
 15. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  842
  Likes mottatt:
  699
  Bonuspoeng:
  93
  Jeg liker lingoen her inne godt, men jeg ser også problemet for de som ikke vanker her og leser alle postene.

  Har flere ganger ledd meg skakk i hel av enkelte ord/utrykk som kommer frem og diskusjonene rundt disse. Jeg merker og at jeg bruker en del av uttrykkene til venner og kollegaer, der de ikke henger helt med på hva jeg sier ;) men utrykk som Monkey-class og kantine forstår de raskt ;)
   
  afirm and Larata like this.
 16. Travelmate

  Travelmate Guest

  Enjoy!
   
  John in The Tower liker dette
 17. Travelmate

  Travelmate Guest

  Min konklusjon: jeg lar folk skrive stammespråket og går fra å være en bidragsyter i forumet til en som leser artiklene. Alle apeordene støyer for mye
   
 18. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,452
  Likes mottatt:
  1,520
  Bonuspoeng:
  113
  Litt morsomt egentlig .. På Flyprat klages det innimellom på 'nerdespråk' - altså overdreven bruk av bransjeforkortelser. Her klages det på Stammespråk .. Mange frekventerer begge steder' så det er ikke lett !!! :D

  Selv toner jeg bransjespråket kraftig ned på Bonusfeber sammenlignet med Flyprat .. Har egentlig ikke tenkt over det, men forskjellen i språkbruk er ganske stor.
   
  tommy777 liker dette
 19. Travelmate

  Travelmate Guest

  Begge språkene står vel omtrent for det samme :)
   
 20. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,452
  Likes mottatt:
  1,520
  Bonuspoeng:
  113
  Ja, for den som ser det utenfra kanskje .... ;)
   

Del denne siden