Med kun 1 måned igjen som OWE måtte jeg selvasgt ut på en aldri så liten tur. Ferden går til Sør-Korea med AY. På hjemreisen blir det først et hopp til NRT med OZ på separat billett også hjem igjen med AY. Eco på kortrutene og biz på langrutene. Lenge siden jeg sist var i Asia så har gledet meg til dette! Blir besøk av 2 ulike F-lounger på turen og test av AY sin long-haul biz. Dette må dokumenteres, så skriver et reisebrev. Del 1: OSL-HEL Dagen startet tidlig på Oslo S. Flytoget tok oss opp til Gardermoen uten problemer. Null kø i priority innsjekk, bagasjen sendt av gårde ila noen minutter. I FT derimot.... Endte faktisk med å gå i normal kø som var raskere. Fast track my a**. Neste stopp var OSL-Lounge. Her ble det en rask frokost. Finnair sine nye biz seter, skulle gjerne likt å prøve de. Boarding foregikk gruppevis og var strengt håndhevet. Pushback skjedde til oppsatt tid, og vi er på vei! AY serverer bobler, og som Plat har man gratis drikke i Eco. Glemte å ta bilde men var Joseph Perrier Cuvee Royale Brut som ble gitt ut. Gikk for dette og deres berømte blåbærdrikk. Litt dårligere vær i Helsinki og turbulent innflyvning, men kom oss nu frem likevel. Tid for neste etappe, 7 timer i Platinum wing er ikke bare bare
Her er en som skal spise hanwoo/hanu uten oppfordring. Det gledes. Har du funnet restaurant? God tur!
Helsinki Vantaa og Finnair Platinum Wing Da var det bare å tusle bort til non-Schengen området. Blir stadig imponert over HEL. Moderne, estetisk, og enkel å navigere. Automatisk passkontroll gjennomført på null komma niks. I non Schengen delen finnes blant annet dette berømte hvileområdet. Tilbrakte ikke mye tid der, gikk videre til Finnair loungene. Endelig inne på PW, fint og rolig her. Eget dining-område med buffet på siden. Forretter, desserter og div. tilbehør hentet man selv i buffeten. Hovedretter og drinker kunne bestilles fra lounge-host. Tok noe snacks og frukt til å begynne med og satt meg i sofadelen. Utsikt mot AY15 som skal til JFK Etter å ha jobbet litt (og spist mer snacks) måtte jeg se å få komme meg til restaurant-delen og bestille litt mat. Hadde tross alt planlagt å få i meg minst 2 hovedretter. Litt forretter fra buffeten: Første rett ble en Brioche Reinsdyrburger med syltet rødløk og kantarell. Fikk fries på siden og skylte det hele ned med en G&T. Meget, meget imponert. Dette var virkelig restaurantkvalitet, og noe annet enn suppe og salat på gullstua. Overvurderte dog kanskje hva jeg kunne få plass til, for ble jammen meg mett etter dette. Vet derimot akkurat hva som kan øke min appetitt igjen, nemlig en tur i badstuen. Loungen tilbyr både individuelle dusjrom samt felles herre og dame garderobe som leder til badstuen. I garderoben var det håndklær, tøfler og toalettartikler. Dusjrommene kan bookes selv med pad'n på utsiden og ser slik ut: Så garderobe, og badstue: Da kan man ticke det av på bucket-listen, virkelig en opplevelse! Jammen fikk man ikke litt apetitt igjen etter dette og, så ble en siste tur i restauranten før jeg måtte tusle til gate. Valgte meg stekt laks med smørsaus, poteter og ovnsbakte rotgrønnsaker. Retten smakte fantastisk, må si meg kjempefornøyd med alt i denne loungen. Bra jobbet AY!
HEL - ICN, AY Business Folksomt ved gate, var munnbindpåbud på denne flighten men crew håndhevde det ikke. Sete 2H på denne turen. Ikke noe nytt biz sete men fikk nå a350. Ved setet lå amenity kit, meny, hodetelefoner og vannflaske. I fotbrønnen var det i tillegg pledd, pute og tøfler. Velkomstdrink ble tilbudt så fort jeg fikk satt meg ned. Dagens meny. Er en minimalistisk person selv men dette var kanskje litt i overkant. Hva som er på menyen: Dette var innholdet i amenity kit: Lettet litt over oppsatt tid, største fordelen med å fly på 350 må være halekameraet. Ble tiltalt med navn og ønsket velkommen av purser. Så hun hadde en pad med oversikt over status pax i kabinen. Varm klut utdelt før maten.
Servering begynte med røstede mandler. Fikk hvitvin og te til. Gikk for biffen til hovedrett. Ble i tillegg delt ut varme brød og knekkebrød. Biffen var veldig god, men litt for mye mousser og pureer for min smak. Skulle gjerne hatt til mer å tygge i. Til dessert fikk jeg oster med syltetløy og knekkebrød, og blåbærmousse med hvit sjokolade. Veldig godt begge deler! Ble tilbudt drikke igjen etter meal service, prøvde deres signaturcocktail northern blush. Lys i kabinen ble dimmet og la meg for å sove et par timer. Våknet opp like over Beijing og ble raskt tilbudt frokost av oppmerksomt Crew. Nok et varmt håndle, og fikk frokost som så slik ut: Mye god mat, og herlig crew på denne flighten. Final approach ICN: Ble en liten gåtur fra gate til immigration. Så er planen Arex til Hongdae distriktet
Takk for supert reisebrev så langt! Håper du får en fin tur, og at du fyller på med enda mer bilder og opplevelser fra turen
Å ta Arex toget viste seg å være vanskeligere enn man skulle tro. Mange bilettautomater ved stasjonen, men her var det kun kontant. Man kunne kjøpe et T-money reisekort og betale med dette, men for å kjøpe dette kortet var det også kun kontant. Ble dyrt minibankuttak på flyplassen. Hongdae distriktet derimot er veldig flott. Et livlig og aktivt studentområde ved Hongik univ. Brede veier var det og, bil er visstnok populært i Sør-Korea. Første måltid ble KFC (K̶e̶n̶t̶u̶c̶k̶y̶ Korean Fried Chicken) Etterfulgt av litt mer trasking i området.
Neste dag ble tilbrakt i Myeongdong distriktet, kjent for shopping og street food. Og shopping og mat ble det. Tiden var og kommet for å prøve Hanu. Valget falt på Wangbijib Myeongdong. Vet ikke om du kjenner til de @geddi ? Restauranten er ikke så alt for stor, så ble litt ventetid. Inne var det klassisk korean BBQ oppsett med griller ved bordene og vifte over. Man valgte kjøttretter fra menyen og servitør ville komme og steke det for deg ved bordet. Alt av sideretter var inkludert. Hanu er ikke billig, så prøvde kun en porsjon 150g ytrefilet. Kom på 45 000 KRW som er rundt 330kr. Har selv aldri prøvd slike typer "Premium" biff som Hanu eller Wagyu og visste ikke hva jeg skulle forvente. Selv etter å ha smakt vet jeg fortsatt ikke hvordan jeg skal beskrive det. Konsistensen er for mør til at man kan kalle det biff. Fantastisk marmorering i alle stykker. Biff som smelter på tunga er noe man må oppleve selv. Konklusjonen er vel ikke annet enn at jeg anbefaler alle å prøve om du noen gang er i Korea! Mye mat var det jo ikke, men heldigvis nok med gatemat i Myeongdong. Ble blant annet en grillet blekksprut på meg. Politibuss, den var ny. Gikk videre ned mot Seoul jerbanestasjon. Sungnyemun porten:
Seoul N Tower Neste dag begynte tidlig, planen var å hike opp Namsan fjellet og besøke Seoul N Tower. Går og en taubane opp dit men det har man ikke råd til etter å ha spist Hanu dagen før. Ferden begynte nede ved Namsan Public Library. Er sti/trapp hele veien opp. Noe som overrasker meg jo lenger opp jeg kommer er landskapet rundt Seoul. Høye fjell i nord og veldig mye grønt i byen! Og til slutt var man kommet til toppen. For de obervante kan man skimte Lotte World Tower i det fjerne. Gjort meg fortjent til dette: Fikk og med solnedgangen Gadd aldri å dra opp i selve tårnet, utsikten fra fjelltoppen er god nok som den er. Det er noe med byutsikt om kvelden, vakker på en egen måte. Etter å ha prøvd Korean fried chicken prøvde jeg Kentucky sin og. KFC er veldig hit or miss ut ifra mine erfaringer og kommer an på land og franchise. Den jeg smakte på derimot må være den beste KFC'en jeg noensinne har smakt! Nyfritert kylling og nybakt eggterte. Så mange andre spise med plasthansker som man kunne hente på lik linje som sugerør/papir osv. Veldig fin ide, men kanskje ikke det mest miljøvennlige. N Tower i solnedgangen:
Gangnam og Lotte World Tower Denne dagen ble tilbrakt i en mer moderne del av byen, nemlig Gangnam. Begynner å bli noen år siden musikkvideoen til PSY, men statuen til hyllsest for den står her fremdeles. Like ved ligger COEX mall, et gigantisk kjøpesenter. (Visstnok asias største kjøpesenter under bakken). Inne i senteret finnes Starfield Library. Gikk lenger sørover mot sentrum i Gangnam, helt annen vibe her enn i Hongdae eller Myeongdong. Tid for å komme seg opp i Lotte World Tower, kanskje får man med seg solnedgangen og. Var noe bygningsarbeid i området rundt. Virret rundt i nesten en time for å prøvde å finne inngangen til selve tårnet, skal jammen meg ikke være lett. Tror vi kan glemme solnadgangen. Kom oss allikavel opp til slutt, utsikten var verdt det! Var alt blitt ganske sent når vi kom ned igjen. Med tidlig flight i morgen blir det og tidlig kveld.
Nei kjenner ikke til den hanu restauranten, spiser mest i Songdo/Incheon området siden det er der vi bor. Bra du likte det da! Skal jo litt til å ikke like hanu.... Men ingen bilde av biffen? Ser ut til at dere får opplevd mye
Incheon Intl. og Asiana lounge Så må man dessverre reise hjem fra dette flotte stedet og, for en opplevelse det har vært! Mesteparten av verdien i å reise for meg ligger i å besøke slike steder med en helt annerledes kultur og infrastruktur. Noe helt annet enn å reise rundt i Europa som det har blitt mye av siste årene. Tidlig Arex tog til ICN for å rekke avgang 09:30 Fant premium check-in for *G, null kø her. Reiser med separat billett ICN-NRT på OZ før jeg skal videre med AY til OSL via HEL. Har vært litt spent på om check-in agent kunne sjekke inn bagasjen hele veien. Skal være interline agreement mellom OZ og AY men fikk heldigvis skriftlig bekreftelse på at det var mulig fra Asiana før jeg dro fra Oslo. Gikk fint, men på grunn av tidsforskjell kunne hun kun sjekke den inn frem til HEL. Greit nok, tenkte jeg. Ingen FT, men generelt lite kø i security. Asiana Lounge: Ganske stor og veldig flott innredet lounge! Fin utsikt var det og. Maten var dessverre ikke all verdens, tok en tur til en PP lounge senere for å spise mer. Dog fin og rolig stemning generelt i loungen. I terminalen finnes roboter som kan bære kofferten din for deg: Smekkfullt i PP loungen, men bedre mat. Litt lange gåavstander på ICN, gikk til gate rundt 20 min før boarding. a330en som skulle ta oss over til NRT stod allerede parkert.
Noe av den beste biffen jeg har spist! Skal sørge for å anbefale den videre nå. Oppslukt i øyeblikket, glemte close up bilde. Men den kan skimtes bak på bildet av maten
Så merkelig. Jeg sjekket inn en koffert hele veien DPS-CGK-ICN-FRA-OSL på en 50 timers reise. God tur hjemover!
Asiana A330, ICN - NRT Boarding gikk ryddig og fint, delt inn etter grupper. Wide-body på shorthaul er kult, mange slike ruter intra-asia. Var dessverre ingen ledige bonusseter i C, hadde vært kult å prøve OZ sin biz før de forsvinner. Men X på et kort strekk skal jeg overleve. Halvfullt med passasjerer, flytid i dag var på litt under 2 timer. Veldig fin dag å fly på, klar blå himmel. Takset forbi Korean air A330, hele deres 330 flåte ble nylig groundet grunnet flere ulykker. Litt kø i dag: Mye av KE sin flåte står fremdeles parkert, men for en variasjon de har i modeller! Alt fra A220 til 380. Utsikt over ICN og Seoul: OZ serverer et fullt varmt måltid i X på flight under 2 timer. Dette var noe annet enn intra europa! Hovedrett var fritert kylling med Sichuan saus. På siden fikk man brød, fruktsalat, en skål vann og noe koreansk tilbehør jeg ikke vet hva var. Smakte veldig godt, og crew gikk rundt enda en runde etter meal service for påfyll av drikke. Imponert! Final approach NRT: Parkert ved gate ble det annonsert at de som hadde transfer skulle gå av først, mens de som skulle inn i Japan måtte bli om bord. Gikk av med rundt 10 andre, de fleste skulle inn i Japan. Etter å ha gått av fikk alle gå videre unntatt meg! Ble møtt av Asiana staff som stod med et skilt med navnet mitt på. Vanlig ifbm. med kort transfer og slikt, men jeg hadde transfer på 9 timer. "Contact Asiana staff" med tre utropstegn faktisk. Vi får se hva dette betyr...