Machu Picchu, Lima og Santiago - CT

Tråd i 'Reisebrev' startet av Fisc, 04. mai 2018.

 1. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Forsinket reisebrev fra årets påsketur med samboeren som gikk til Machu Picchu, kombinert med storbyferie i Lima og Santiago. Det gikk totalt 9 dager, 1 CT, 140 000 poeng og 3400 kr/person i skatter og avgifter.
  Skal forsøke å vise litt mer enn bare flyturene i dette reisebrevet, stay tuned!

  *Warning, dette reisebrevet kan for noen være rotete og slitsomt, jeg skrev hele reisebrevet på en gang, så språket og diverse komma må ha seg unnskyldt.*

  SVG-LHR (SK Plus)
  LHR-BOG (Avianca Biz)
  BOG-CUZ (Avianca Biz)
  CUZ-LIM (Sky Airlines)
  LIM-SCL (Peruvian airlines)

  SCL-BOG (Avianca Biz)
  BOG-MAD (Avianca Biz)
  MAD-BRU (Brussel Biz)
  BRU-CPH (Brussel Biz)
  CPH-SVG (SK Plus)
  map.gif

  I utgangspunktet var formålet med turen å besøke Machu Picchu, til tross for at vår tur var i slutten av Mars, er dette også i perioden som defineres som regnsesong på Machu Picchu (pga av høyden og midt inne i landet), regnsesongen strekker seg fra januar til midten av april. Vi skulle uansett bare innom 1 dag der, så vi tok sjansen!  Været i Stavanger før avgang var ingenting å skryte av, noe som medførte at vår første flyvning for turen ble forsinket ut fra SVG med litt over 1 time pga snø. Vanlig SK Plus 737-800, ingen bilder å vise, men stappa fullt i plus som vanlig, endte opp med sidemann ved siden av oss. Begynte virkelig å se frem til neste flight som var 11 timer lang, endelig litt rom å boltre oss på.

  IMG_0369.jpg


  Hadde i utgangspunktet planlagt litt loungesafari på Heatrow, men grunnet 1 time forsinket ut fra SVG, ble det kun 1 time og 15 min fra landing til neste flight skulle ta av. Det ble en kjapp tur innom LH-loungen for litt forfriskninger og bytte til mer komfortabele klær før en nattflyvning.

  IMG_0372.JPG


  Gikk deretter til gate, kom slabbende i joggebuksen, joggesko og reisesekken, boarding hadde startet for Biz og *A. Ble først avvist med at vi måtte vente til økonomi skulle boarde, men rockestjerner reiser komfortabelt fremfor å se fasjonable ut, så tursekken og joggebuksen ble med inn på flyet foran gardinene. Hadde valgt sete 2DE, samboeren syntes ikke det var så kult at vi skulle sitte hver for oss med hvert vårt vindu. Selv om det hadde vært helt sjef spør du meg, hadde det ikke vært for at dette er en nattflyvning så hadde det blitt vindusete på meg. En ser en med andre ord ingenting ut vinduet på svarte natten.


  IMG_03755.jpg
  IMG_0376.jpg  IMG_0400.jpg

  Fortsettelse følger..
   
  Last edited: 12. mai 2018
  DanH, Palg82, petterel and 32 others like this.
 2. bighc

  bighc Bonusjeger

  Innlegg:
  1,353
  Likes mottatt:
  4,306
  Bonuspoeng:
  113
  Endelig et skikkelig Avianca reisebrev :) Ser frem til flere bilder og deres erfaringer
   
  Fisc and Chrisbgg like this.
 3. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  De satte raskt i gang med matserveringen etter at vi hadde nådd marsjhøyde, dette var en nattflyvning og mange trøtte sjeler ombord.


  IMG_0377.jpg IMG_0378.jpg IMG_0380.jpg
  Bestilte meg rack of lamb, ikke noe å skryte av, mye fett og noe seigt kjøtt, ellers ikke alt for spennende.
  IMG_0385.jpg

  IMG_0389.jpg

  Jeg våknet når det var to timer igjen til touchdown, bestilte eggerøre, gjorde susen etter 7 timer på øyet. Landet 04:00 lokal tid i Bogota, Colombia.
  IMG_0390.jpg


  Crew generelt: trenger smilekurs, var lite interessert i å snakke engelsk og svarte ofte tilbake på spansk. Virket som de var småsure og trøtte hele turen, men dette er Columbianerenes natur? Terningkast 4 , Avianca har et godt businessclass produkt, fine flytider, fin bizkabin med reverse herringboneseter , IFE ok nok utvalg, noe gamle skjermer, men skal overleve det.


  Ble tatt på fersken med at BOG er 2400moh og etter å ha flydd 11 timer ønsket vi å bevege oss litt, tok derfor trapper i stedet for rulletrapp, fikk kjenne det på kroppen at det ikke var noe som stemte, når vi begge var andpustne når vi var på toppen av trappen.

  Her hadde vi 3,5 timer å slå ihjel før neste fly var videre til Cusco. Fikk tatt meg en dusj og byttet klær i loungen til Avianca, ikke den mest sexy dusjen, men jeg ble ren.

  IMG_0405.jpg IMG_0404.jpg
  Lounge Bogota El dorado - Stor og pen lounge, ankom tidlig om morgenen, lite folk. Dusjfasiliteter, barneområde, businesscenter. Noe dårlig utvalg av mat, men små snitter en kunne spise. Ellers rikelig med drikkeutvalg, tenker da ikke på alkohol, men en rekke ulike typer juicer, bruser og vann som står høyt i boka hos meg.

  BOG-CUZ
  Neste flight videre var en A319 med Avianca (5 timer).

  IMG_0408.jpg

  Flyet tar av på tiden. Bulkhead 1D 1K, noe trangere bulkhead for beina, men kom fra 787-8, så er bare bortskjemt. Halvfullt i biz kabinen. Trodde det var egen IFE til hvert sete, men dårlig med det, felles skjerm på deling i taket (Ipad og Netflix offline reddet flyvningen). Kabinbesetningen virket her også til å være gjennomgående sure og grinete, vanskelig å få lurt frem smil her av de også.

  IMG_0415.jpg

  Pre-departure drink, juice er alltid et trygt valg på morgenen.
  IMG_0420.jpg


  Måltidet på denne flighten hadde vi valget mellom omelett eller quesadilla, valgte sistnevnte, denne var helt ok. Ekstra rundstykket til maten var mye å be om forstod jeg, fikk rundstykke - men ingen svar eller smil.

  IMG_0433.jpg

  Fortsettelse følger..
   
  Last edited: 04. mai 2018
  DanH, petterel, Are and 24 others like this.
 4. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Innflyvningen til Cusco viste hvor nydelig Peru er, de kan by på alt. Strand, jungel, fjell..
  IMG_0437.jpg
  IMG_0438.jpg
  IMG_0442.jpg  Landet på tiden i Cusco, ble stående i kø i 30 min i immigration før vi kom igjennom, til tross for at vi var først ut av flyet var det et annet fly som hadde landet før oss.

  IMG_0453.jpg

  Cusco ligger på 3400 moh, vi kjente fort høyden og hadde bestemt oss på forhånd at vi måtte komme oss fort videre her i fra. Målet var enda Machu Picchu, vi hadde forhåndsbestilt taxi fra Cusco til Ollantaytambo, så vedkommende sto og ventet på oss med skilt heldigvis. Det er fullstendig kaos på flyplassene i Sør-Amerika med taxisjåfører som forsøker å få kunder gjennom mas og kjas og gjerne lure noen dumme turister for noen ekstra kronasjer..
  Ollantaytambo ligger mellom Cusco og Machu Picchu, hvis du vil opp på Machu Picchu før det blir mye turister der, bør du ta et av de første togene fra Ollantaytambo til Aguas Caliente (Machu Picchu). Det er ingen bilvei inn til Aguas Caliente, du er nødt til å ta toget, enten fra Cusco eller fra Ollantaytambo.
  map-valle5.jpg

  Taxisjåføren virket trøtt ut, så jeg satt i baksetet og klemte til på en plastflaske hver gang det så ut som han sovnet, det var jeg som var trøttnår vi kom frem. Bilturen varte i 2 timer og kostet oss 330 NOK. God benplass og AC i bilen, pluss for det, til tross for den trøtte sjåføren.

  09F97AA1-6D55-426E-9EAF-8CDE940CCE57.jpg

  Byen Cusco i seg selv var ikke noe høydepunkt, det lille vi så av byen så ut til å være en sliten og halvferdig by. 4254CE92-E4B8-4404-A013-DC9E2AABBA96.jpeg


  Hadde bedt om et pitstop på veien for å knipse noen bilder.
  IMG_0465.jpg
  IMG_0461 (1).jpg
   

  Attached Files:

  Last edited: 05. mai 2018
  DanH, Kalsnes, petterel and 22 others like this.
 5. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Ankom Ollantaytambo i 14 tiden, Ollantaytambo er en liten by som kan by på ruiner og en rekke resturanter og små enkle hoteller. Denne byen brukes for de fleste som et overnattingssted og for å tilpasse seg høyden. Vi hadde booket hotell på togstasjonen, så vi slapp å styre med å komme oss ned til togstasjonen da vi tok første toget neste morgen. Heldigvis går det ingen tog forbi denne stasjonen etter kl 23, så vi var ikke plaget av dette. Hotellet vi valgte var et av de dyreste i denne lille byen (merkelig nok), men har definitivt noe med lokasjonen å gjør.

  IMG_0475.jpg

  IMG_0476.jpg
  lås.jpeg

  Enkel standard, dette var romlåsen vår, vi hadde heldigvis en liten skyvelås på innsiden (døren ble blokkert med kofferter om natten)


  Hotellet vårt til høyre her.
  IMG_0479.jpg  Vi vandret opp til de lokale ruinene i byen for å ta en titt på de, togstasjonen aka hotellet vårt ligger helt til høyre i bildet. NB: dette er ikke Machu Picchu. Først trodde vi at Machu Picchu ville være lignende dette. Dette var pent og interessant, men kunne ikke måle seg med MP.

  by.jpg
  E8464146-00BF-46AB-84D7-1ACFAC052D48.jpeg IMG_0492.jpg IMG_0499.jpg  Det oppstår fullstendig kaos på togstasjonen i Ollantaytambo når togene kommer inn igjen fra MP, taxisjåførene går helt bananas for å få kunder og underbyr hverandre for å kjøre turistene tilbake til Cusco. Er du villig til å sitte i en minibuss med fremmede så får du turen på 2 timer for 15 NOK.

  moro.jpg


  Maten i Peru var helt fantastisk, virkelig et land du bør teste forskjellige ting. Kanskje til og med grillet marsvin (nasjonalretten). Nei, jeg spiste det ikke.
  [​IMG]
   
  Last edited: 04. mai 2018
  DanH, Kalsnes, petterel and 23 others like this.
 6. bighc

  bighc Bonusjeger

  Innlegg:
  1,353
  Likes mottatt:
  4,306
  Bonuspoeng:
  113
  :D Cuy er faktisk fantastisk godt. Som en miks av kylling og frosk :D og de avles opp på gress og grønnsaker... spesielt godt når de er dobbelfrittert!
   
  Scrooge, Robert H, Fisc and 1 other person like this.
 7. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Dagens utflukt: Machu Picchu

  Startet tidlig om morgenen, med første tog ca kl 04:30. Steindyre togbilletter, betalte i overkant av 1000 NOK per person tur/retur, 2 timer hver vei. Men myndighetene vet så godt at det er eneste måte å komme seg dit på, og turister er betalingsvillige.
  Vi satt 2 +2 mot hverandre med bord mellom oss, møtte på søstre fra New York som var på backpacking i Sør-Amerika.

  IMG_0512.jpg
  IMG_0519.jpg  Her har vi kommet oss frem til Aguas Caliente, som er byen rett nedenfor MP. Det finnes to alternativ for å komme seg opp til MP. Enten kan du gå i 2 timer eller så kan du ta en shuttlebuss som koster skjorta i 30 min. Vi tok bussen da vi hadde et hektisk program og skulle videre opp til Huayna Picchu som ligger 300 meter høyere enn MP for å få utsikten ned på MP.
  IMG_0520.jpg

  Det kom sommeren 2017 nye regler om at alle som skal på MP må ha egen "official guide", vi hadde sett dokumentarer og lest oss opp på forhånd, så vi foretrekker å utforske ting på egenhånd. Det står masse guider når du kommer inn med toget som prøver å kapre deg, men vi tok sjansen og dro opp uten. Det var aldri et problem.

  Som nevnt innledningsvis var dette egentlig i regnsesongen, men vi trosset været og tok sjansen. Da vi kom var det tegn til tåke og lave skyer, men utover dagen ble det knallvær og himmelen lyste opp.

  1.jpg


  3.jpg

  4.jpg

  5.JPG
  Lunchpakke fra hotellet med Alpakkasandwich også kjent som Lamakjøtt, kjøttet var det ikke alt for mye smak i, men sklidde lett ned.

  7.JPG
   

  Attached Files:

  • IMG_4509.JPG
   IMG_4509.JPG
   File size:
   175.7 KB
   Visninger:
   24
  • 2.JPG
   2.JPG
   File size:
   175.8 KB
   Visninger:
   24
  • 6.jpg
   6.jpg
   File size:
   502 KB
   Visninger:
   26
  mofser8, Kalsnes, petterel and 18 others like this.
 8. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Vi hadde bestilt billetter videre til Huayna Picchu, dette er videre ruiner som ligger 300 meter på et fjell bak MP. Det er kun 400 personer som får gå denne turen hver dag på grunn av slitasje og trang passasje på vei opp. Det er veldig bratt og glatt enkelte steder tok ca 1 time opp. Utsikten er langt finere enn det ser ut på bildene som. Huayna Picchu er den øverste fjelltoppen du ser i midten av bildet.

  6.jpg

  8.jpg

  Akkurat i det vi skulle gå kom det en god regnskur, vi hadde heldigvis med norske ponchoer og var forberedt på været. Solid kø for å komme oss ned med shuttlebussene.

  9.jpg

  10.JPG

  Bilde av togsetene, denne gang også 2+2. Ble her kjent med et eldre canadisk par som var på reise i Peru. Noe trangt når du sitter bein mot bein og ryggsekken under setet i tillegg. Vi er her på vei tilbake til Cusco for å overnatte der før vi flydde videre neste morgen til Lima.
  IMG_0691.jpg


  Kort stopp i Ollotaytambo for å hente bagasjen vår på hotellet før vi hadde forhåndsbestilt taxi tilbake til Cusco. Langt mer behagelig og våken sjåfør, kjørte fint og forsiktig.
  IMG_0694.jpg

  Da vi endelig kom oss til Cusco på kvelden var vi trøtte og sultne og måtte bare ha oss et lite gourmetmåltid til en slikk og ingenting før vi tok kvelden.

  12.jpg 13.JPG
   
  Kalsnes, petterel, Are and 23 others like this.
 9. Eddie47

  Eddie47 1D

  Innlegg:
  13,959
  Likes mottatt:
  68,258
  Bonuspoeng:
  293
  RoadKing, Fisc, Kristian and 2 others like this.
 10. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Cusco - Lima, denne etappen bestod av Peruvian airlines med sin 737-500 maskin.
  Dette strekket til Lima og neste er bestilt seperat og inngår ikke i CT'en.

  Noe trangt mellom setene, ingen servering, men hva kan man forvente seg i et land hvor gjennomsnittshøyden er betraktelig lavere enn i Norge.

  14.jpg 15.jpg  Det oppstod et kaos uten like når passasjerene ventet på bagasjen, vi som trodde nordmenn på charter var kaos. Folk stappet hodet inn mellom gardinene der bagasjen komme ut for å rope om baggen sin var der, de sto i kø for å sjekke om bagasjen sin var på vei til å bli lastet av bagasjefolkene.

  16.JPG 17.jpg  Innsjekk i Lima på hotell Dazzler Lima, ble oppgradert fra vanlig dobbelt rom til en eller annen form for suite pga expedia gold.
  19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg  Ut på litt seightseeing, benyttet oss av Uber for å komme oss rundt, kjøpte prepaid SIM-card. Uber var skummelt billig og bilparken var i litt varierende stand, men har ikke hjerte til å rate de dårlig og ta fra de levebrødet.

  24.jpg 25.jpg


  Pensjonisttreff i parken
  26.jpg
   

  Attached Files:

  • 27.JPG
   27.JPG
   File size:
   99.3 KB
   Visninger:
   16
  • 28.jpg
   28.jpg
   File size:
   130.1 KB
   Visninger:
   16
  • 29.JPG
   29.JPG
   File size:
   105.8 KB
   Visninger:
   16
  • 30.JPG
   30.JPG
   File size:
   86.8 KB
   Visninger:
   16
  • 31.JPG
   31.JPG
   File size:
   139.7 KB
   Visninger:
   19
  Kalsnes, petterel, Are and 18 others like this.
 11. WannaBeFrequentFlyer

  WannaBeFrequentFlyer EBD, Strawberry Platinum Lifetime

  Innlegg:
  1,225
  Likes mottatt:
  1,345
  Bonuspoeng:
  113
  Bonusfeberen stiger! :) Takk for at du deler!
   
  Fisc liker dette
 12. funkenstein

  funkenstein Senior Medlem

  Innlegg:
  993
  Likes mottatt:
  6,263
  Bonuspoeng:
  163
  Glimrende reiseskildring og flotte bilder!
  Takk for at du tar oss med på turen!
   
  Fisc liker dette
 13. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Lima - Santiago
  Sky Airlines A319, dette er en low-cost carrier hvor du selvsagt må betale ekstra for baggasje, setevalg osv. Til og med vinduene og veggene inne i flyet er dekket med reklame.

  32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

  37.jpg


  I det vi landet i Santiago bestilte vi Uber, men vi hadde ikke sett for oss at vi måtte ta shuttlebuss med ubersjåføren vår for å komme oss til parkeringsplassen 7 minutter unna hvor hun hadde parkert. Hun holdt i det minste av seter til oss på shuttlebussen.
  38.jpg
   
  petterel, Are, Liza and 11 others like this.
 14. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Innsjekk på Icon hotel Lima, her ble vi oppgradert til et lekkert Superior room i 17.etg

  42.jpg 41.jpg

  40.jpg
  Helt magisk å våkne opp med en slik utsikt!

  59.jpg

  60.jpg

  Jeg må innrømme at Santiago ikke er den mest spennende byen jeg har besøkt. Den ligger midt ute i ørkenen og er omringet av fjell. Byen bærer også preg av å være vestlig av seg med skyskrapere og blir definert som sør-amerikas finanshovedstad.

  Mens vi var på vei til en vingård knipset jeg bilde av disse små flisene som er satt sammen til kunst langs veien.
  44.jpg 45.jpg

  46.jpg
  Vi dro på guidet tur til en vingård som heter Concha y Toro hvor vi fikk smakt på ulike sorter vin og fikk en skikkelig omvisning.

  47.jpg 48.jpg


  Fant til og med 0,7l med Corona, tørste de lokale her.
  51.jpg
   

  Attached Files:

  • 43.jpg
   43.jpg
   File size:
   301.6 KB
   Visninger:
   13
  • 50.jpg
   50.jpg
   File size:
   196.3 KB
   Visninger:
   16
  DanH, Kalsnes, petterel and 21 others like this.
 15. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Siste dagen benyttet vi til å dra til San Cristobal Hill, som er en topp i utkanten av Santiago hvor du kan ta en "tram" opp, du kan også ta denne ned igjen, men vi tok gondolene ned igjen for å få sett mest mulig.

  62.jpg
  61.jpg 64.jpg 63.jpg
  65.jpg
  Bygningen som du ser til høyre i dette bilde er Sør-Amerikas høyeste bygning og er 300 meter høy og heter Gran Torre Santiago. Vi tok ikke turen opp her, vi fikk sett nok fra San Christobal Hill.


  La merke til denne moteskurken som hadde nyvaskede converse, måtte til og med ha beskyttelse på de. En skal lide for skjønnheten.
  66.jpg


  Dagen ble avsluttet på toppen av hotellet, her møtte vi to britiske som jobbet som crew for BA. Vi dro ut å spiste middag med dem senere på kvelden, det ble en blytung morgen når vi skulle opp 05:00 for å begynne hjemturen på 46 timer.
  67.jpg

  73.JPG
   

  Attached Files:

  • 61.jpg
   61.jpg
   File size:
   253.8 KB
   Visninger:
   25
  • 62.jpg
   62.jpg
   File size:
   213.9 KB
   Visninger:
   24
  • 63.jpg
   63.jpg
   File size:
   375.2 KB
   Visninger:
   24
  • 64.jpg
   64.jpg
   File size:
   128 KB
   Visninger:
   24
  • 65.jpg
   65.jpg
   File size:
   241.3 KB
   Visninger:
   24
  • 66.jpg
   66.jpg
   File size:
   240 KB
   Visninger:
   23
  • 67.jpg
   67.jpg
   File size:
   72 KB
   Visninger:
   23
  • 55.jpg
   55.jpg
   File size:
   343.8 KB
   Visninger:
   23
  • 56.JPG
   56.JPG
   File size:
   191.3 KB
   Visninger:
   23
  Lnbre, DanH, petterel and 19 others like this.
 16. mathiasfe

  mathiasfe Veteran

  Innlegg:
  2,761
  Likes mottatt:
  10,010
  Bonuspoeng:
  183
  Dette var veldig kult!

  Hadde vært gøy med en kjapp utstyrspost med kles/sko/ryggsekk-valg opp til Machu Picchu og hvor fornøyd dere var med valgene/hva dere ville gjort annerledes. Syns jeg ser så mye forskjellig når jeg leser om MP, alt fra jeans og crocs til de heftigste tursko og turbukser.
   
 17. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  @mathiasfe
  I utgangspunktet klarer du deg fint med vanlig klær (jeans/vanlig sko) hvis du bare skal være på Machu Picchu, skal du videre opp på Huayna Picchu, ville jeg benyttet meg av gode joggesko / fjellsko. Annet av turklær er nok veldig avhengig av været. Når vi kom om morgenen var det noe kjølig, men utover dagen når solen slo i gjennom skulle jeg ønske jeg hadde shorts. Ryggsekken var for oppbevaring av klær, mat og drikke. Du kommer ikke inn med store backpacker-ryggsekker, men mindre går fint, finnes begrensninger på det.
   
  petterel and mathiasfe like this.
 18. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Santiago - Bogota (6 timer)
  Avianca 787-8 (biz)

  Dette var en dagflyvning, så jeg hadde valgt to vindusseter etter hverandre, det falt i dårlig smak hos medreisende, men hun overlevede. Det var en tidlig flight, og flere ville sove, jeg skulle være på reisefot de neste 46 timene, så søvn var ikke noe jeg stresset med.

  01.jpg
  03.jpg
  02.jpg
  05.jpg
  04.jpg
  68.jpg


  Da vi ankom Bogota hadde vi 12 timer til neste flight. Vi hadde på forhånd planlagt at vi skulle avgårde på sightseeing i Bogota for å utforske det som var. Men den indiske maten og all den gode drikken kvelden før satte sine spor, jeg følte ikke for å dra for langt unna skikkelig toaletter i nærheten. Så vi ble værende på flyplassen i 12 timer. Fikk kombinert det med å sitte forskjellige plasser i loungen, spise lunsj, se tennis, se film, spise middag, shopping, flyspotting etc..

  77.jpg


  Her er flighten som skal bringe oss videre til Madrid
  BOG - MAD
  Hadde her valgt setene i bakre kabinen på 787-8, det er 2 rader med biz her. Utgangspunktet for dette var at jeg tenkte det ville være mindre trafikk på grunn av toalettene ligger helt fremme med cockpit for biz. Vi var dessverre tidlig ute med å boarde flyet, og følte et skikkelig ubehag av stygge blikk fra medpassasjerer som satt skulle sitte bak gardinen mens de gikk forbi setene våre. Det var også noe støy fra bulkhead passasjerene i eco. Nå har jeg hatt tre turer i 787-8 biz til Avianca, konklusjonen er at jeg foretrekker å sitte fremste kabin.

  74.jpg 75.jpg 76.jpg
  Vi var skikkelig trøtte når vi omsider hadde kommet oss i luften, både jeg og fruen hadde blitt bedt om å bli vekket til middag, overraskelsen var derfor stor når naboene rundt var i ferd med å få tømt restene fra middagen sin ved at jeg åpnet øye et lite øyeblikk. De fant fort frem middag til oss, men ble noe skuffet over at vi ikke ble vekket.
  Har ikke bilde av middagen, var gretten og trøtt. Men frokosten er her, den var velsmakende, eneste minus var at drikken kom 5 minutter etter maten. De har forbedringspotensiale, men samtidig har dette en sammenheng med at vi sitter i bakre kabin.
  83.jpg
   

  Attached Files:

  • 78.jpg
   78.jpg
   File size:
   166.2 KB
   Visninger:
   14
  Last edited: 05. mai 2018
  DanH, petterel, Liza and 14 others like this.
 19. Fisc

  Fisc Nytt Medlem

  Innlegg:
  33
  Likes mottatt:
  317
  Bonuspoeng:
  53
  Her kommer siste post fra turen:

  MAD-BRU
  BRU-CPH
  CPH-SVG

  Etter å ha landet i Madrid hadde vi 1,5 time til rådighet, det ble forsinkelse på Brussel Airlines på grunn av sent innkommende fly, så vi fikk en time ekstra. Helt kurant det med god utsikt og fint utvalg av drikke og mat i loungen.
  85.jpg 86.jpg 87.jpg 88.jpg 89.jpg 90.jpg
  Biz i intra-Europa er jo samme som eco med litt bedre mat og blokkert midtsete, dette var vi klar over, men når vi måtte være tilbake i Stavanger igjen på langfredag, så ble routingen som den ble. Servicen ombord på Brussel Airlines er jeg imponert over, det var nesten i meste laget enkelte ganger. Vi måtte ha en natt på hotell på CPH, før vi tok morgenflyet med CRJ-900 tilbake til SVG fredag morgen, ingen bilder og ingen kommentar til denne. Her ytes det ingen ekstra service på pluss, kun en sliten matboks.

  Det var alt jeg hadde å by på denne gangen!
   
  DanH, Kalsnes, petterel and 27 others like this.
 20. paron

  paron Senior Medlem

  Innlegg:
  503
  Likes mottatt:
  2,578
  Bonuspoeng:
  93
  Takk for en flott rapport!
  MP står også på lista mi. Fint med opplysninger om booking på forhånd av taxi, og hvilke hoteller, buss osv.:)
   
  Fisc liker dette

Del denne siden