Minirapport - Virgin America (F)

Tråd i 'Reisebrev' startet av Fnate, 10. jan 2015.

 1. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  Noen ville vite litt om Virgin America, og det kan jeg jaggu ikke nekte dem.

  Jeg har gått mange uten egentlig å tenke over at de finnes, men leste en artikkel et sted om det denne sjappa gikk dårlig ettersom de prøvde å selge et premium produkt. Folk var ikke villige til å betale, men Virgin ga seg ikke med å prøve.

  Etter å ha lest den artikkelen MÅTTE jeg prøve, og første turen var for ca et år siden. Siden har jeg vært frelst.

  ADVARSEL:
  @tommy777 - dette er et selskap som forsøker å selge F billettene før de comp'er flittig reisende. Jeg vet det kan være traumatisk for deg, så du kan vurdere å ikke lese videre.

  Intro:
  Virgin opererer 3 klasser. Det er plain economy, som jeg har testet noen ganger. Det er helt ok, og har online booking av Cola fra skjermen i setet. Litt alla Norwegian. Fett!!! Så har du en PLUS klasse, som har bedre seteplass, fri bar og fast-track. Deretter har du First. First er seter som er litt alla dem du finner på UA/AA og den legacy gjengen, men med noe mer recline (tror jeg), og mye bedre fothviler og greier.

  Disclaimer:
  Nå sitter jeg i kantina til BA og skriver, og jeg flyr "råkkestjerne", hvilket betyr at de forsøkte å ta meg med på en veldig tour av kantina før de egentlig konkluderte - "well, never mind... You can pretty much go anywhere you want sir, but the beer is in there".
  Nå har jeg ikke begynt så mye på den enda, men man kan aldri vite hvor lang tid det tar å skrive dette greiene her.

  Bakgrunn:
  Har vært på jobb i Las Vegas der jeg har spilt litt musikk og sagt forskjellige ting. Hadde lyst på et par dager i LA først for å "smude" på stranda. Men så liker jeg ikke BA sine A380i Club, og har stort sett ikke råd til å kjøpe First. Så da ble det til at jeg fløy BA tur/retur San Fransisco. Så ble det en loop med Virgin America på SFO-LAX-LAS-SFO. Alle i First.

  Hvert av de to første leg'ene kostet under USD200, da jeg satt på gjerdet og booket i siste liten. Dette siste, som jeg skriver om her, hadde jeg glemt å booke. 150.000 mennesker skulle ut av Vegas og til slutt var eneste mulighet en Virgin First billett til USD649. Dumme meg etc etc

  Anywaaaaaaaayyyyy.

  Virgin går fra Terminal 3 på Las Vegas. En strålende terminal. Spæll ny. Ingen køer noe sted. Selv med Las Vegas størst utfartsdag i hele året (i flg taxi sjåførene) tok det 9 minutter (!!!) fra jeg gikk ut av taxien til jeg stod inne i terminalen. Det inkluderte manuell innsjekk ved desk.

  Så der stod jeg, nokså mye for tidlig, og bestemte meg for å shoppe litt med elefanten. Så få meg litt frokost og deretter kuke ved gate. Du får ikke lounge access med F-billett, men det finnes en lounge du kan kjøpe deg inn i. Evt med Priority Pass. Jeg gadd ikke det.

  Til slutt kom balja.

  [​IMG]

  Så vi var klare

  Flight: VX905
  Distansse: Las Vegas - San Fransisco
  Fly: Airbus A319
  Klasse: First
  Sete: 1C

  Boarding startet ca 45 minutter før avgang, så det må bety at de bruker bra lang tid på turn-around. Men det er jo en digresjon.

  Det som er greia med Virgin America er at det er HELT andre mennesker ombord. Det er folk som har booket dette bolaget av en helt spesiell grunn. Seff ikke alle, men det virker som om mange passer inn på en litt anderledes måte.

  Nå vet jeg at jeg generaliserer...VELDIG!... Men når du flyr rundt i USA så er det pakket av fyrer/damer med litt usunn livsstil, for vide dresser med for korte ben, fotformsko og dobbelt Tumi-kit. Alt er helst litt slitt.

  Misforstå meg rett. Disse jobber så klart dødshardt, og har det sikkert ikke så innmari fett. Men man blir litt nedslått av det hele.

  Sånn er det ikke hos Virgin. Her er det rosa pumps, miniskjørt, Beats-klaffer og rock'n roll. Og det er gjennomgående. "We may not feel good, but we sure as heck pretend to be!!!" - lift som å fly på Facebook. Jeg liker det. #blueyes #singlemum #poodle #perfectlife

  Hele kabinen er mood-lighted i blått og burgunder og det spilles popmusikk hele tiden under boarding.

  [​IMG]
  Selv galleyvegger er i akryl... Burgunder så klart

  [​IMG]
  Man får pre-departure drinks. Hva man vil. Litt som hos legacy-gutta.

  I setene til høyre der, satte det seg først en fyr i det jeg trodde var pysjamas (det viste seg at det var en sykt klein dress... tror jeg). Han var over 50 og litt ufin fyr, men en som helt klart hadde levd så det holder. Sidepersonen hans ble ei jente på 19. Kall' prøvde seg veldig, og jeg syntes bra synd på hun jenta. Men etter at hun hadde fått seg 3 Gin/tomatjuice så kom det tydeligvis litt på gli og latteren stod høyt.

  Anywayyyyy... Jeg drakk et glass vann før take-off

  Etter take-off får personalet seg en liten gardin-bule, så de får bittelitt privacy. Man kan tenke seg at de ikke har mye tid uten å se passasjerer i øynene. Men det virker som om de trives. De ler, tøyser, fleiper og styrer hverandre imellom. Det er rett og slett kult. Uniform varierer litt fra rød topp, til fullt sort skinnanntrekk med høye heler.

  [​IMG]

  I lufta gikk jeg for et glass rødvin.

  [​IMG]

  Stolens muligheter er det ikke så lett å ta noe bilde av på en stupfull flight uten at det blir grusomt kleint, så dette er det beste jeg klarer

  [​IMG]

  Forøvrig reiste jeg jo ikke akkurat rundt jorda, så det er begrenset hva man kan skrive om. På denne flighten som var 1,5 time var det ubegrenset drikke og ubegrenset snacks. Men ingen måltid som sådan.

  Landet i San Fransisco, og gikk ut og mot den internasjonale terminalen. Der passerer man Virgin innsjekk... Popmusikken dundrer... Stolene er Arne Jacobsen...

  [​IMG]
  Det er da fett??? Er det ikke?

  At det finnes noen som tenker i rundinger mens alle andre tenker i firkanter.

  Vel, vel... Snart på tide å skrelle på seg pysjen, så jeg får forsøke å bli litt sovebrisen før de boarder her.
   
  Last edited: 10. jan 2015
 2. wreilert

  wreilert Galactic Cowboy

  Innlegg:
  109
  Likes mottatt:
  48
  Bonuspoeng:
  28
  Hakke flydd Virgin, men synes de gir gjennomgående inntrykk av å være litt kulere enn alle andre. Og så deilig med popmusikk da. Faen som jeg hater det kattejammeret av no klassisk gnikkeri som asiatene sverger til. Og folk synes min dødsmetall er bråkete liksom...
   
  mhsalv, Kugalskap and Fnate like this.
 3. AndersB

  AndersB Reisende

  Innlegg:
  1,882
  Likes mottatt:
  1,036
  Bonuspoeng:
  113
  Reminder: husk å booke VX ;)
   
  Fnate liker dette
 4. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,462
  Likes mottatt:
  1,551
  Bonuspoeng:
  113
  Satan, hur bra ....
   
  Fnate liker dette
 5. KristianSk

  KristianSk Veteran

  Innlegg:
  1,705
  Likes mottatt:
  1,984
  Bonuspoeng:
  113
  Fin rapport!

  Overrasker meg litt at de ikke gir F-passasjerer tilgang til lounge på LAS. Greit nok at PP-loungen sansynligvis bare inneholder tørre kjeks, men jeg synes uansett en lounge er et mer behagelig sted å vente, etter jeg har spist meg mett i terminalen.
   
  Fnate liker dette
 6. Martin F

  Martin F Senior Medlem

  Innlegg:
  625
  Likes mottatt:
  549
  Bonuspoeng:
  93
  Det er vel standarden over hele fjøla der borte, at lounge er noe man må betale seg inn i, og ikke noe som er inkludert i hverken billett eller statuskort.
  Eneste unntaket jeg har vært borti, er Alaska Airlines.

  Knall rapport! Har selv prøvd de en gang, og det fristet absolutt til gjentagelse.
  Husker førsteinntrykket, der jeg stod og ventet på at F-innsjekkingskranken skulle bli ledig, da det ble ledig i en av de andre skrankene.
  Istedenfor den vanlige: "Hei, *vinke vinke* Ledig her borte", så kom hun likesågodt bort til meg, og at at jeg godt kunne bli med henne bort til hennes skranke :)

  Gjorde den gang en sammenlinging av VX vs. UA på strekningen LAX-SFO-PDX (VX den ene vegen, og UA ned igjen), og inntrykket var at VX gav bedre benplass og "ordentlig" mat, mens UA hadde dårligere benplass og det man fikk var noe å drikke, samt at man kunne forsyne seg av en kurv der det mest spennende var en banan. VX var også billigst. Ikke så tvil om hvem jeg ville valgt igjen, bonuspoeng til tross.
   
  Fnate and KristianSk like this.
 7. PCR

  PCR Senior Medlem

  Innlegg:
  556
  Likes mottatt:
  666
  Bonuspoeng:
  93
  Grazie, ser nu ännu mer fram emot min tur med VX om två månader mellan SFO och SAN.
   
  Fnate liker dette
 8. Herlov

  Herlov Eurobonus Diamond, BA Silver InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,031
  Likes mottatt:
  5,860
  Bonuspoeng:
  183
  Herlig rapport! Det frister neste gang anledningen byr seg.
   
  Fnate liker dette
 9. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  He he he... Ja, de er rett og slett kulere enn alle andre.

  Jättebra, Winkel... Jättebra.

  Som Martin sier så er det liksom greia her borte. Loungeaccess er kun noe du kan kjøpe i USA, med mindre du flyr intercontinentalt. Utenlanske programmer gir stort sett access, men ikke Amerikanske.

  Jeg samler forøvrig poengene i Emirates Skywards

  Takk skal du ha. Du var vel den første som skrev Virgin rapport også? På Flyprat.

  Det er bare å glede seg kjempeveldig, PC! Du passer perfekt inn på VX

  Takk skal du ha. Min regel er at når ting frister, så skaper man en anledning. Easy-peasy :)
   
  Herlov liker dette
 10. KristianSk

  KristianSk Veteran

  Innlegg:
  1,705
  Likes mottatt:
  1,984
  Bonuspoeng:
  113
  Det var jeg ikke klar over, da er det jo ikke rart at VX heller ikke gjør det, men de kunne jo gjort det for å være enda kulere da...

  På en annen side, det må være fordi selskapene tar betalt for tilgang at loungene i USA generelt holder en svært høy standard (Disclaimer: sylskap ironi).
   
  Fnate liker dette
 11. Martin F

  Martin F Senior Medlem

  Innlegg:
  625
  Likes mottatt:
  549
  Bonuspoeng:
  93
 12. SASDC8

  SASDC8 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,373
  Likes mottatt:
  1,506
  Bonuspoeng:
  113
  Digg rapport av mitt favorittselskap i USA :)
   
  Fnate liker dette
 13. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,188
  Likes mottatt:
  2,370
  Bonuspoeng:
  113
  Wopwop, finfin rapport! Hadde det superallright ombord hos Ve Eks i fjor, men da i de bakre gemakker.
   
  Fnate liker dette
 14. Reidar

  Reidar Aktivt Medlem

  Innlegg:
  409
  Likes mottatt:
  404
  Bonuspoeng:
  63
  Herlig Mr-----Bråthen :)
   
  Fnate liker dette
 15. chrisbu

  chrisbu Senior Medlem

  Innlegg:
  877
  Likes mottatt:
  754
  Bonuspoeng:
  93
  Har ikke Amex en ganske så OK lounge på LAS, eller ligger den i en annen terminal?

  http://onemileatatime.boardingarea.com/2014/09/09/review-amex-centurion-lounge-las-vegas-airport/
   
  tommy777 liker dette
 16. tommy777

  tommy777 Founder

  Innlegg:
  4,758
  Likes mottatt:
  6,445
  Bonuspoeng:
  183
  Centurion loungen ligger i samme terminalen som Virgin America flyr ut fra, ja.

  Herlig rapport.

  Virgin er selvsagt ett meget friskt pust i forhold til The terrible three aka Delta, United og AA. Og med årets dramatiske endringer i min reisestrategi passer Virgin meget godt inn. Synd at de kun flyr til LA og San Fran herfra, frekvensen suger også.
   
  Fnate liker dette
 17. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,554
  Likes mottatt:
  6,521
  Bonuspoeng:
  183
  Men Virgin flyr da ut fra Terminal 3. Ikke Terminal D. Ergo ingen Centurion lounge. Ellers hadde jeg så klart kuket rundt der.
   
 18. tommy777

  tommy777 Founder

  Innlegg:
  4,758
  Likes mottatt:
  6,445
  Bonuspoeng:
  183
 19. MountainDew

  MountainDew Nytt Medlem

  Innlegg:
  10
  Likes mottatt:
  7
  Bonuspoeng:
  3
  Ville ikke betalt $50 for å spise en tørr pretzel i amerikanske lounger ;)

  Virgin America virker bedre en orginalen. Skal de holde seg små eller har de store planer?
   
  Fnate, Darkcho and tommy777 like this.
 20. Pingus

  Pingus Senior Medlem

  Innlegg:
  696
  Likes mottatt:
  774
  Bonuspoeng:
  93
  Centurion loungene er langt fra noe Pretzel territorium. Her mikses det gode drinker, og alltid minst tre ulike varmrettet å velge mellom. Den i LAS er svært bra, DFW var mer preget av litt stress da den var helt full.
   
  Fnate liker dette

Del denne siden