Oneworld - Loungebefaringer

Tråd i 'Reisebrev' startet av Herlov, 25. mai 2015.

 1. Herlov

  Herlov Poengsanker InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,060
  Likes mottatt:
  5,940
  Bonuspoeng:
  183
  Jeg tenkte det kunne være interessant å dele av erfaringer fra diverse lounger man slenger innom når man er på tur. Det er vel naturlig å dele inn i Oneworld, *A og Skyteam. Jeg starter ballet med Madrid T4S og håper flere vil bidra!

  -

  Iberia Velazquez Lounge

  Sted: Madrid Airport Barajas, Terminal 4S (Non-schengen)
  Tid: 0900-1130, lørdag 16. mai 2015
  Lokasjon: Inngang fra midt inne i taxfree-butikken man sluses igjennom rett etter passkontroll.
  Utforming, møblement og komfort: Stor og åpen lounge med fantastisk utsyn over tarmac og en av rullebanene. Loungen er rektangulær med resepsjonen ca. midt på langsiden. Områdene på henholdsvis venstre og høyre side av resepsjonen har tilnærmet identisk layout. Et serveringsområde og barområde på hver side av loungen. Serveringsområdet består av et frittstående buffetbord i enden av rommet, med drikkestasjon inntil veggen. Rødvinsavdeling ved siden av buffetbordet. Den ubetjente, men rikholdige, åpne barløsningen, ligger i noe avstand fra serveringsområdet. Møblementet består for det meste av komfortable, dype lenestoler i forskjellige arrangement, med tilhørende småbord. Fargebruk i hovedsak mørke jordfarger (brun, mørkerød, mm). I kortendene er det høye bord med barkrakker og noen få cafébord med stoler. Stillerom, kinorom, lekerom og business-/konferanseavdeling også tilgjengelig.
  Renslighet: Ren og pen lounge. Flere ansatte ryddet/vasket kontinuerlig.
  Forfriskninger: Rikt utvalg av brennevin, rød- og hvitvin, musserende vin (småflasker), øl, brus, iste, vann med tilsatt smak, mm. Kun flasker og bokser, ingen dispensere eller tappetårn. Kaffemaskin for kaffe og te.
  Mat: Frokostbuffeten bestod av både varme og kalde retter. Varmrettene var omeletter, tortillaer, bacon, stekt stopp og stekte tomater. Kaldrettene var diverse oster, røkt/kokt skinke, saltpølse, syltetøy, mm. Fine og grove rundtstykker (av type "halvstekt"), mulighet for selvtoasting av loff og "grovbrød". For øvrig en åpen kjølemonter med diverse masseproduserte brødretter, type lefser, rundstykker, croissanter, etc. Både søte og mer næringsrike varianter. Smultringer, wienerbrød, sjokolade, småkjeks og frukt, mm, tilgjengelig.
  Toalett/dusjer: To separate toalettlokasjoner av kurant standard. Dusj tilgjengelig, men denne ble ikke testet.
  Internett: Gratis wifi for besøkende. Brukernavn og passord står oppslått på informasjonsskjermene.
  Service: Hyggelig betjening i resesjonen (to kvinner og en mann), som tok meg godt imot. Kun selvbetjening i loungen.
  Annet: Porsjonspakninger av Haagen Dazs-is!!!

  Herlig og stilfull lounge med fantastisk utsikt, behagelige stoler, svært godt utvalg av drikke, godt utvalg av mat av ok standard, hvor det ikke var noe problem å tilbringe litt over 2 timer.

  untitled.jpg
  (Lånt fra oneworld.com)
   
 2. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,545
  Likes mottatt:
  6,549
  Bonuspoeng:
  183
  Cathay Pacific First Class Lounge - Vancouver

  Sted: Vancouver YVR, airport. Rett etter security international
  Tid: 20.00-22-ish, I dag
  Lokasjon: Inngang via heis rett etter passkontroll. Rett til venstre for døra til Air Canada lounge.
  Utforming, møblement og komfort: Passe stor lounge med egen business class avdeling og en first avdeling. Det er forskjell på både seating, mat og drikkevarer. Rimelig stort og oversiktlig. Strålende utsikt mot tarmac. Desverre ikke noen bilder av utsikten pga kraftig motlys. Sittekomfort var super.
  Litt teit at det kom masse personale (piloter) og hadde "faglig møte" i First kantina. Sammen med en høylytt Amerikaner som enten var fagforeningsleder eller headhunter for en konkurrent. Uansett - det værst tenkelige sted å ha møtet. Særlig når det begynte fylles med F-pax.
  Renslighet: Ren og pen lounge. Flere ansatte ryddet/vasket kontinuerlig. Ren kopi at Madrid omtalen.
  Forfriskninger: Masse brus, men ikke noe øl. Spurte ikke spesifikt etter det, men det var ingenting i kjøleskapet. Det var derimot en god Italiensk rødvin, en hvitvin og en bitteliten flaske champis (Moet). Det er ikke en særskilt god champis. Men det var ellers godt utvalg drikke og jeg savnet ingenting.
  Mat: Varm mat var HK-style Dim-Sum. Ellers var det de typiske Amerikanske sjokoladekjeksene og ulike slike ting. Kake, sandwicher og ymse. Ikke veldig bra, men litt bedre enn fryktet. Har vært på Cathay loungen i Frankfurt og det er jo rimelig triste saker.
  Toalett/dusjer: Sjekket ikke dusjer. Men det er jo toaletter ja.
  Internett: Gratis wifi for besøkende. Ingen passord.
  Service: Litt typisk Amerikansk utestasjon for intercont selskap. En sjefsdrage som sikkert har jobbet der siden krigen. Hun møter og tar vare på F og Emerald kunder som ingen andre. Kan alt om hva som foregår. Kun selvbetjening i loungen. Litt mer Kina enn HK nivå på personalet forøvrig.

  Bra lounge for å slå ihjel et par timer. Opptur med stillhet, comfort (det er veldig gode stoler), utsikt og generell servering. Nedtur med fagforeningsmøte og serveringspersonale som er helt usynlig og som faktisk ikke klarer hoste opp mer vin selv om en fyr går inn på kjøkkenet og spør pent om de kan komme med en ny flaske.

  [​IMG]
  Varmmat:
  [​IMG]
  Drinks:
  [​IMG]
  More drinks:
  [​IMG]
  Elephant:
  [​IMG]
  View:
  [​IMG]
   
  Islending, KristianSk, OttoL and 2 others like this.
 3. Bjoern In America

  Bjoern In America Digger USA og Japan!

  Innlegg:
  744
  Likes mottatt:
  1,009
  Bonuspoeng:
  93
  Som OneWorld-fan er dette TOPP!
   
 4. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,664
  Likes mottatt:
  10,154
  Bonuspoeng:
  293
  En (First) lounge uten øl?! Nei og nei, er det mulig.
   
  Hobo hobos liker dette
 5. RoadKing

  RoadKing Helt hekta

  Innlegg:
  15,231
  Likes mottatt:
  31,738
  Bonuspoeng:
  293
  Beste First lounge jeg har vært i var BA sin i Phoenix. Det var en bar av en annen verden, rikt utvalg med delikat mat. Alt selvbetjening. Flott utsikt over flyplassen.
  Det hjalp nok også på at kona og jeg var de eneste som var der, og hadde snaut to timer til flyet skulle gå :).
   
  Fnate liker dette
 6. OttoL

  OttoL Veteran

  Innlegg:
  4,281
  Likes mottatt:
  12,026
  Bonuspoeng:
  183
  The British Airways Galleries Lounge, Toronto

  Sted: Toronto Pearson International, Terminal 3. (YYZ)
  Tid: 16.00-18.05 6 juni
  Lokasjon: Ta til venstre etter sikkerhetskontroll. Gå mot C-gatene. Ta til venstre istedenfor å gå til gate C34(tror jeg) og ta heisen opp.
  Utforming, møblement og komfort: Stor lounge. Egen avdeling for CW og egen avdeling for First(og Gull). Aner ikke hva som er forskjellen. Godt med sittegrupper og samtidig en egen kantine der middagen blir servert fra klokken 17.00 om man skal avgårde med BA92. Var også en del enkle lett frostede skillevegger mellom en del av sittegruppene slik at det ikke skulle bli så bråkete der. God kok!
  Renslighet: Ren og godt vedlikeholdt lounge. Ansatte går rundt og rydder kontinuerlig og spør om du vil ha noe mer hvis du ikke sitter og nipper på noe
  Forfriskninger: Brus, vin, øl. Godt utvalg! Vanlig kaffemaskin og masse snacks! I tillegg er det muligheter for å mikse seg både det ene og det andre av ulumskheter(sprit) hvis man skulle like det.
  Mat: Middagsbuffet fra klokken 5 hvor det den aktuelle dagen også ble laget dumplings. Nam!
  Toalett/dusjer: Så ikke om det var dusj der, men var masse toaletter og de var også romslige.
  Internett: Gratis wifi for besøkende. Ingen passord.
  Service: Tror det er viktig for British Airways at alt er på stell i denne loungen. Var 1 sjefsbrite som gikk rundt og så at alt var på stell, samt at kvinnen ved inngangen også var britisk. I tillegg var det som nevnt folk som gikk rundt og ryddet og samtidig spurte om vi trengte noen flere forfriskninger.

  Ren, pen og avslappende lounge. Er som regel ikke noe lounge-menneske (liker å observere mennesker, spesielt de som har dårlig tid), men terminal 3 på YYZ er såpass begredelig at her var valget enkelt.

  Litt av utvalget
  [​IMG]

  Kantinen, som var adskilt fra resten av loungen
  [​IMG]

  Utsikt(tatt med skikkelig kamera)
  [​IMG]
   
  KristianSk and Herlov like this.
 7. AndersB

  AndersB Reisende

  Innlegg:
  1,882
  Likes mottatt:
  1,038
  Bonuspoeng:
  113
  Phoenix-loungen er jo episk bra, da! Og som i Seattle, egen "bestemor" som passer på at alle har det bra.
  Samme har jeg opplevd på SFO og JFK nylig, virket som det var lounge-sjefen selv som gikk og passet på i stedenfor "bestemor"
   
  Herlov liker dette
 8. Herlov

  Herlov Poengsanker InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,060
  Likes mottatt:
  5,940
  Bonuspoeng:
  183
  Finnair Lounge, Helsinki

  Sted: Helsinki Airport, Terminal 2 (Schengen)
  Tid: 0645-0800, søndag 21. juni 2015
  Lokasjon: Tredje etasje ved gate 22.
  Utforming, møblement og komfort: Stilren og lys lounge med flott utsyn over tarmac og rullebaner. Loungen er ganske tett møblert og kan virke litt trang. To ulike serveringsområder ganske tett på hverandre, hvorav en med åpen kjøkkenløsning. Bare et av dem var i bruk når jeg var innom. Variert møblement gruppert i ulike deler av loungen med hovedvekt på barstoler og enkle lenestoler. Barstoler ved langbord sentralt i loungen og ved vindubenk. Sittegrupper med enkle bord. Fargebruk er nesten utelukkende hvitt og veldig lyst treverk. Lekerom og liten business-avdeling tilgjengelig.
  Renslighet: Ren og pen lounge. To ansatte ryddet/vasket kontinuerlig.
  Forfriskninger: Tre øltyper + rød- og hvitvin + en cider på kran, tappetårn for brus (Coca Cola ++). Prosecco og hvit-/rødvin på flaske (ikke undersøkt nærmere). Kaffe og te. Intet brennevin i sikte, men jeg regner med at de setter det fram når det nærmer seg lunsj.
  Mat: Frokostbuffeten bestod av varm eggerøre, varme kjøttboller, saltpølse, ost, noen få ulike typer brød/rundstykker (type myke ...) yoghurt, musli og grøt. Kun en krukke med kjeks som snacks.
  Toalett/dusjer: Toaletter og dusj tilgjengelige, men disse ble ikke testet.
  Internett: Gratis wifi for brukere av flyplassen.
  Service: To hyggelige, finske jenter mottok gjester i resepsjonen. Selvbetjening for øvrig.
  Annet: Null og niks.

  Pen, men enkel lounge med begrenset tilbud av mat og drikke. Minus for nesten fraværende snacks. I grunn en kritthvit utgave av SAS sitt lounge-konsept. Pluss for bruk av finsk design på interiør og servise.

  IMG_1317.JPG

  IMG_1320.JPG

  IMG_1319.JPG

  IMG_1323.JPG

  IMG_1324.JPG
   
  Last edited: 23. juni 2015
  Fnate and KristianSk like this.
 9. KristianSk

  KristianSk Veteran

  Innlegg:
  1,712
  Likes mottatt:
  1,998
  Bonuspoeng:
  113
  Er dette denne loungen med endeløs luksus som DN skrev om, eller er det flere lounger på HEL?

  Forslag til fremtidige rapporter - ta en test av netthastigheten med http://speedtest.net
   
 10. Herlov

  Herlov Poengsanker InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,060
  Likes mottatt:
  5,940
  Bonuspoeng:
  183
  Finnar har 3 lounger i Helsinki. 2 ordinære business-lounger ("Finnair Lounge"), en på Schengen og en på Non-Schengen. I tillegg har de Finnair Premium Lounge på Non-Schengen, som er kun for OW Emerald/Sapphire. Jeg har ikke lest DN-artikkelen, men jeg tipper de skrev om sistnevnte, som jeg dessverre ikke fikk testet, ettersom jeg kun skulle til Oslo.

  Takk for tips! Jeg noterer.
   
  KristianSk liker dette
 11. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,545
  Likes mottatt:
  6,549
  Bonuspoeng:
  183
  Den er ingenting å skryte av, med mindre man aldri har vært i en lounge. Samme som de andre to, men i en diger ballsal.
   
  Larata and KristianSk like this.
 12. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  833
  Likes mottatt:
  699
  Bonuspoeng:
  93
  Skal ikke en av disse ha både sauna og svømmebasseng?
   
 13. Herlov

  Herlov Poengsanker InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,060
  Likes mottatt:
  5,940
  Bonuspoeng:
  183
  Den har sauna, men jeg har ikke hørt noe om svømmebasseng ...

  Finnair Premium Lounge Sauna.jpg
   
 14. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,545
  Likes mottatt:
  6,549
  Bonuspoeng:
  183
  He he... jo... men altså... Hvem flår av seg dressen og pisker seg selv med bjørkeris på en mellomlanding, liksom. Just sayin'
   
  KristianSk liker dette
 15. Tore

  Tore Milehunter Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  5,083
  Likes mottatt:
  14,368
  Bonuspoeng:
  293
  Kan se for meg 20 flynerder med bjørkeris i oktober på A350 råning
   
 16. peterfox

  peterfox EBD-QR Platinum- HH Gold - Carlson Rewards - Gold

  Innlegg:
  2,143
  Likes mottatt:
  2,214
  Bonuspoeng:
  113
  The Cabin, Hong Kong airport

  Sted: Hong Kong airport - ved gate 23/24
  Tid: 22.00-24:00 - søndag 19 juli
  Lokasjon: Femte etasje ved gate 23/24. Heis eller trapp ned fra avgangsplan
  Utforming, møblement og komfort: Stilren og lys lounge med flott utsyn over tarmac og rullebaner.

  Renslighet: Ren og pen lounge. To ansatte ryddet/vasket kontinuerlig.

  Forfriskninger
  : Tre øltyper + rød- og hvitvin + en cider på kran, tappetårn for brus (Coca Cola ++). Moet champers var "house-pouring" og hvit-/rødvin på flaske (ikke undersøkt nærmere). Kaffe og te. Fullservice bar - smakte Margarita, Mojito og Rum and Coke.

  Mat: Buffeten bestod av varm mat og kald-mat - Dagens sandwich på bestilling.
  Toalett/dusjer: Ikke dusjer
  Internett: Gratis wifi for brukere av flyplassen.
  Service: Ti hyggelige, kinesiske jenter mottok gjester i resepsjonen.

  IMG_0606.JPG IMG_0606.JPG IMG_0607.JPG IMG_0608.JPG
   
  Last edited: 20. juli 2015
  Robert H and Fnate like this.
 17. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,545
  Likes mottatt:
  6,549
  Bonuspoeng:
  183
  Air Canada Frankfurt T1B

  Kan virke som en noe "odd" One World lounge" rapport, men dette er loungen du har om du flyr LAN eller Qatar ut fra Frankfurt. Så here goes

  Sted: Frankfurt Terminal 1B. Etter kjøpesenteret
  Tid: Nesten hele dagen
  Utforming, møblement og komfort: Helt ny lounge. Veldig flott og med plenty av strømuttak. Noen virker til og med

  Renslighet: Som sagt er det helt nytt. Til og med toalettene skinner, og det ryddes konstant.

  Forfriskninger
  : Beck og Fransiskaner på tap. 2 hvitviner (begge er gode). Sekt og en rødvin (rødvinen var ikke god).
  Self service stasjon med alle mulige typer spirtus, som jeg ikke testet.
  Brus og musserende fra dispenser. Veldig bra kaffemaskin.
  Mat: Buffeten var betydelig. Masse ulike kaker og sandwicher og salater. Flere ulike varmmat alternativ.
  Toalett/dusjer: Begge deler, men vent et kvarter før dere bruker doen... kremt...
  Internett: Gratis wifi men uten passord
  Service: Hyggelig og grei velkomst. LAN folkene mente jeg trengte invitasjon for å slippe inn, men jeg gadd ikke vente på at innsjekk åpnet så jeg tok sjansen. Null stress.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Og til slutt - utsikten:

  [​IMG]
   
  Jørgen and Robert H like this.
 18. peterfox

  peterfox EBD-QR Platinum- HH Gold - Carlson Rewards - Gold

  Innlegg:
  2,143
  Likes mottatt:
  2,214
  Bonuspoeng:
  113
  Malaysian airlines - MAS Golden lounge - BKI - Kota Kinabalu

  Brukes av MAS, Dragonair med flere

  Sted: Ved gate 6 - International Departure - Kota Kinabalu, Sabah - Malaysia
  Tid: Nesten hele dagen
  Utforming, møblement og komfort: Grusom, bilder kommer

  Renslighet: Som sagt er det helt nedslitt

  Forfriskninger
  : Tiger på burk, Bacardi, Billig Gordons Gin, og Black Label
  Self service stasjon - måtte hente bak baren
  Brus og asiatiske drikker fra burk
  Mat: Buffeten var trist
  Toalett/dusjer: Begge deler, men vent et kvarter før dere bruker doen... kremt...
  Internett: Gratis wifi og med vanskelig passord
  IMG_0526.jpg
  Service: Hyggelig og grei velkomst. Resten stod til terningkast 2
  IMG_0525.JPG
  IMG_0528.JPG IMG_0530.JPG
   
  Last edited: 20. juli 2015
 19. Herlov

  Herlov Poengsanker InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,060
  Likes mottatt:
  5,940
  Bonuspoeng:
  183
  Nå begynner det å ligne noe her! Bra rapporter. Air Canada ser lekker ut. Ikke fullt så imponerende hos Malaysian, men med tanke på den økonomiske situasjonen der borte er vel ikke loungevedlikehold høyeste prioritet ... Jeg satser på å bidra med blant annet BA i Edinburgh og Qantas i Singapore de neste ukene. ;)
   
  Fnate liker dette
 20. Herlov

  Herlov Poengsanker InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,060
  Likes mottatt:
  5,940
  Bonuspoeng:
  183
  British Airways Lounge Edinburgh

  Sted: Edinburgh International Airport
  Tid: 1100-1300, torsdag 23. juli 2015
  Lokasjon: Ved gate 5
  Utforming, møblement og komfort: Stor, luftig og relativt ny lounge med utsikt over parkeringsplassen på flyplassen, dvs. den ligger på "feil" side av terminalen. Loungen er delt i flere avdelinger rundt et hovedserveringsområde med 2 disker og 2 øyer. Den ene disken har drikkevarer, den andre har kaffe, te, frukt og snacks, samt varmmat, mens øyene har kaldmat. I tillegg en ekstra disk like bortenfor med kaffe, te og snacks. Variert møblement med en rekke ulike varianter, blant annet barbord og -stoler, cafebord og -stoler, dype lenestoler. Kontoravdeling og stillerom var også tilgjengelig. Smakfulle og moderne møbler. Fargebruk i hovedsak hvitt, mørkerødt, brunt og grått.
  Renslighet: Ren og pen lounge. 2 ansatte vasket, mens minimum én ansatt ryddet, mens jeg var der.
  Forfriskninger: Rikt utvalg av brennevin, rød- og hvitvin, i hvertfall 4 varianter av hver. I tillegg et utvalg øl (Heineken, Amstel, Tiger, mm) og mineralvann (Coca-produkter, Schweppes, mm) identisk med Galleres Club i T5. Juice i ulike varianter. Kun flasker og bokser, ingen dispensere eller tappetårn. Kaffemaskin for kaffe og te.
  Mat: Når jeg ankom i 11-tiden gikk frokostserveringen mot slutten, som bestod av croissanter og annet søtt bakverk og syltetøy, samt grøt, i tillegg til fruktsalater, youghurt med muesli og frokostblandinger. For nordmenn et trist utvalg. Ikke rart engelskmennene er Europas tyngste ... Jeg hadde ikke spist frokost før jeg kom, men valgte da å vente på lunsjservering, som startet ca. 12. Denne bestod av 4 ulike typer fingersandwicher, ost og kjeks og en nydelig krydret potetsuppe med rundstykker. Potetgull til dessert. Frukt, kjeks, nøtter og salte kringler var tilgjengelig kontinuerlig.
  Toalett/dusjer: Én toalettlokasjon med 3 toaletter og 4 urinaler for herrer. Ingen dusjer, men Edinburgh er ingen transittflyplass (har kun BA-avganger til Heatrow, Gatwick og London City), og loungen ingen ankomstlounge.
  Internett: Gratis wifi for besøkende. Passord står oppslått på informasjonsskjermene, for øvrig det samme passordet som i andre BA-lounger.
  Service: Hyggelig betjening i resesjonen, som bestod av en eldre kvinne for anledningen. Til sammen obseverte jeg i hvert fall 4 på jobb, pluss loungemanager.
  Annet: Intet minneverdig.

  Ny, flott og romslig lounge med bedrøvelig frokost og også begrenset utvalg til lunsj, men nok til at man kunne spise seg lunsjmett.

  IMG_2002.JPG

  IMG_2004.JPG

  IMG_2005.JPG

  IMG_2007.JPG

  IMG_2003.JPG

  IMG_2009.JPG

  IMG_2006.JPG

  IMG_2008.JPG

  Frokostservering

  IMG_2010.JPG

  IMG_2011.JPG

  Lunsjservering

  IMG_2013.JPG

  IMG_2014.JPG

  IMG_2015.JPG

  IMG_2016.JPG
   
  Fnate, AndersB and RoadKing like this.

Del denne siden