Noe sier meg at denne forsamlingen også kan hjelpe til med dette... Jeg reise i bryllup til Østerrike på torsdag, og min østerrikske venn lurte på om jeg kunne ta med litt røkelaks (eller egentlig «så mye som du våger»). I utgangspunktet har vi kun håndbagasje. Spørsmålene mine blir da: 1) Er det problematisk å ta med røkelaks i håndbagasje gjennom sikkerhetskontrollen, eller bør jeg kjøpe meg et innsjekket kolli? 2) Er det i hele tatt problematisk å ta med seg laks inn i Østerrike, og finnes det eventuelt noen øvre grense på hvor mye man kan ta med seg?
Det er lite som slår praktisk erfaring, og det har jeg ikke på akkurat dette feltet. Men en gang fant jeg en infoside fra Avinor eller OSL (husker ikke vilken), og da fant vi ut at strikkepinner var tillat håndbagasje. Kanskje de sier noe om mat i fast form også! Import av behandlet fisk burde din venn kunne finne ut av lokalt. Lite konkret svar, men onkel Google hjelper alltid.
Så hvis du har strikkepinde og laks kan du vel bare sige det er sushi i din madpakke. Det kan ikke de ikke stoppe...
Har hatt med meg ei heil skinke, rakfisk og særs moden ost som stinka ned heile flyet. Men smør, det er flytande og fyfy, så det ligg at stad utanfor Paris om dei ikkje tok med seg geitesmøret mitt heim?
Du kan ta med deg hva du ønsker, så lenge det ikke er flytende i håndbagasjen. Har tatt med meg masse til Wien, bare husk og gå i en svær masse med folk når du er på vei ut og forbi tollen, dem pleier å stå der av og til (1-2) mann.
Røkt laks går fint. Har prøvd BGO-OSL og BOO-OSL. Fryst kveite, røkt/raket/hel røye, reker, fersk vakumpaket torsk går også fint.
Fryste reker i innsjekka bagasje er vistnok heilt supert! https://www.dagbladet.no/tema/da-de...gsselskapet-ville-ha-pengene-tilbake/69885380 Om ikkje bagasjen blir glømt og stående varmt i nokre dagar...
Diverse rått kjøtt går fint. Når jeg spurte i sikkerhetskontrollen svarte de at hvis kjøttet var flytende ville de ikke spist det
Aldri sjekket, kun ferske i handbaggasje. Reise ens ærend til BOO for å hente reker til en sjømat aften