Jeg mener det er helt åpenbart. Norwegian har siden Covid-19 utbruddet vært vingeklippet og flydd med kunstig åndedrett. SAS kunne i ro og mak opptre som monopolist, samtidig som de selv måtte kutte kostnader dramatisk (de har jo ikke akkurat bankboksen full av cash). Nå kommer et av Europas mest aggressive lavprisselskaper inn på markedet med lommene full av cash og hangaren full av moderne fly. SAS kan ikke konkurrere på pris, men de kan konkurrere på frekvens, skandinavisk tilhørighet og produkt. Pengene ligger i Plus-reisende. Inn med trillevognen og ut med "smittevern"; nå er det slutt på monopolisttilstandene. Tipper at vi på nyåret også ser alkohol tilbake i loungen, gitt at smittesituasjonen kommer under kontroll.
Det var først og fremst humor på at de prioriterer ting vi her kanskje ikke setter størst pris på, men det er klart at de på et tidspunkt må differensiere seg. Kanskje det bare er et varelager som snart går ut på dato.
Hvis man ikke får servering hos SAS kan man lage den selv på do .. https://liveandletsfly.com/steak-delta-lavatory/
Da er det 1. Desember og jeg rapporterer fra SAS flyet fra LYR til TOS. Ingen servering å se her. Smitteverntiltak pga covid-19.
https://flysmart24.no/2020/12/01/sas-snur-stanser-planen-om-servering-pa-fly-i-norge/ Oppgis å være myndighetene som har vært skeptisk. Ser ikke problemet. Er ikke tiden for hyggeturer nå, mer et nødvendig onde for å komme seg effektivt fra a til b.
Så vidt jeg kan forstå så sier FHI intet om at man SKAL unngå servering. De sier man skal unngå ansikt til ansikt kontakt mellom crew og reisende, men det er intet i veien for at den ferdigpakkede maten, som SAS sier de skulle bruke, kunne vært delt ut sammen med våtservietter ved ombordstigning f.eks... https://www.fhi.no/nettpub/coronavi...orer-og-yrkesgrupper/smittevern_i_luftfarten/
Finnes det også en anbefaling fra FHI som sier at det er farligere å tappe pils i loungen enn Pepsi Max? Eventuelt om viruset er mer levedyktig på en flaske Carlsberg enn en Munkholm? Er vel ingen hemmelighet hvorfor SAS gjør som de gjør, men det begynner å bli en smule pinlig. Ironisk nok finnes det en maskin ved utgangen som alle kan trykke på for å si hva som var "ditt inntrykk av loungen i dag". Vil tro det er mest Covid-19 virus på den røde knappen som viser
Sett bort fra en bar som serverer kaffe (som forøvrig også er stengt), så er det vel svært lite i loungen som minner om fulle folk og ulydighet.
Okei. Jeg visste ikke at SAS i ny og ne aktivt slo av automatisk refusjon og fortsatt holdt på refusjonskrav som burde blitt utbetalt for 9 måneder siden, men hva vet vel jeg.
Har du vært med IF-gjengen på lounge-safari noen gang, eller? Da ser du hvorfor de har stengt alkohol-serveringen.
De har da vel aldri hatt automatisk refusjon? Eller, de har kanskje hatt det etter at de fikk refs fra myndighetene tidligere i høst. Har du opplevd (automatisk) refusjon i pre covid 19 tid som ikke har tatt flere uker? Jeg spør, for jeg har ikke det.
Nå er det i hvert fall offisiellt at det ikke blir servering i Norge: “Due to restrictions we are currently not able to offer food and beverages on flights within domestic Norway.” Åpenbart bryter Wizz Air med disse “restrictions”. Dem klarte nemlig å tilby servering på TRD-OSL en uke siden. Smittevern ble overholdt uansett, da ingen av de 14 passasjerer om bord på denne A320-200 kjøpte noe.
Automatisk refusjon har SAS hatt i GDS i haugevis av år. Sjekk fakta før du kaller det jeg skriver tøv.