Transit på Shanghai PVG, noen med erfaring ?

Tråd i 'InsideFlyer Lounge' startet av Berlioz, 19. sept 2023.

 1. Berlioz

  Berlioz Gammel? Jeg??

  Innlegg:
  1,745
  Likes mottatt:
  11,475
  Bonuspoeng:
  183
  Det er vanskelig å finne bonusbilletter fra BKK til Europa, men nå har det kommet opp en mulighet via PVG.

  Den komfortable løsningen fra BKK til PVG er å fly opp kvelden før (i biz). I så fall må vi sove et sted. Det slitsomme alternativet er en nattflyvning (i eco) som lander 3,5 time før neste avgang. MCT-kravet ser ut til å være 2,5 timer.

  Etter å ha klikket på diverse linker og sett på plansjer, beskrivelser og loungoversikte lurer jeg fortsatt på om å bruke PVG egentlig er så smart, bl.a pga usikkerhet rundt:

  1) Må man hente ut bagasjen fra BKK og sjekke den inn igjen, eller kan den sendes helt frem?
  2) Kan man som nordmann få et 24 timers visum og dra til et nærliggende hotell?
  3) Mulighet for overnatting inne på flyplassen?
  4) Er det "fri ferdsel" for transitpasasjerer mht Covid-krav eller andre spesielle regler?


  Takknemlig om det er noen med håndfast og relativ fersk erfaring fra PVG som kan gi råd.
   
 2. MarkSS

  MarkSS Medlem

  Innlegg:
  101
  Likes mottatt:
  759
  Bonuspoeng:
  93
  Hadde transitt på PVG selv for et par uker siden. Ser det ikke har vært mange rapporter på hvordan prosessen er nå, så kan forsøke å gi en detaljert beksrivelse av min opplevelse:

  Var en ren SK bonus fra OSL til PVG, også separat billett fra PVG til TPE med BR. Var redd det skulle bli krøll siden final destination var PVG på billetten jeg fløy inn til Kina med, men hele prosessen var altså langt lettere enn jeg fryktet.

  Spurte gate-agent om det var mulig for henne å tagge bagasjen min helt til TPE ved innsjekk i OSL, og etter litt diskusjon og telefoner gikk det greit.
  Ved ankomst på PVG ble det annonsert på flyet at dersom man hadde internasjonal transitt og bagasjen var sjekket inn hele veien, ville denne sendes videre automatisk.

  Var et skilt for "International transit" ved ankomst så fulgte disse. Så vidt jeg kunne se var jeg eneste passasjer på SK-flighten som skulle transitte videre. Veldig tomt og stille i gangen, men fant til slutt akkurat en transfer desk åpen, EVA sin. Så de ventet tydeligvis på meg.

  IMG_8031.jpeg

  Fikk utsendt nytt BP, men måtte og scanne Covid QR kode for transitt i Kina (Her fyller man ut et skjema på nett og får en QR-kode ved fullføring). Ble heldigvis eskortert bort til stedet jeg kunne gjøre dette, så slapp å vente i køen (som forsåvidt var kjempelang). Dama fulgte meg videre opp til en heis, som tok meg til sikkerhetskontroll og rett airside. Hele prosessen unnagjort på rundt 10min, og slapp både passkontroll og toll.

  IMG_8033.jpeg

  Før jeg skulle booke billetten vurderte jeg en lengere mellomlanding (og besøk) i Kina under https://www.nrk.no/nyheter/kina-gir-nordmenn-144-timers-visumfri-innreise--1.16409117. Ringte ambassaden for å dobbeltsjekke status på ordningen, men dette var altså fremdeles ikke gjeldende, selv om det ble annonsert tilbake i mai. Om man ønsker å reise inn i Kina visumfritt er det 24-timers transitt som gjelder, og da må man vente i samme kø som ankommende passasjerer og få en midlertidig innreisetillatelse. Har ikke spesifikk erfaring med dette da jeg valgte å bli på flyplassen, men skal være fullt mulig for norske borgere.
   
  Last edited: 20. sept 2023
  Brukernavnet, Avixlo, Earl and 13 others like this.
 3. MarkSS

  MarkSS Medlem

  Innlegg:
  101
  Likes mottatt:
  759
  Bonuspoeng:
  93
  For soving på PVG kan jeg nevne at CA sin lounge har veldig flotte soverom! Forutsetter selvsagt transitt under åpningstidene til loungen.

  IMG_8034.jpeg
  IMG_8035.jpeg
  IMG_8037.jpeg
   
 4. Berlioz

  Berlioz Gammel? Jeg??

  Innlegg:
  1,745
  Likes mottatt:
  11,475
  Bonuspoeng:
  183
  Takk for bilder og fyldige svar, @MarkSS. :)
  Det ser m.a.o. ut til at det går greit dersom bagasjen er sjekket helt frem. Jeg har sendt mail til CA på BKK om de gjør det, håper de svarer. Velger bort å skaffe et 24 t visum.
   
 5. Pepeu

  Pepeu Aktivt Medlem

  Innlegg:
  424
  Likes mottatt:
  903
  Bonuspoeng:
  93
  Vi fikk en annen beskjed da vi landet, at alle måtte sjekke inn på nytt. Heldigvis viste det seg at Eva var unntaket. Virket som om Eva gjorde dette for deg, da man måtte signere i transfer desk på at de fikk lov til å åpne bagasjen om det var nødvendig i customs. I tillegg kom det opp bag checked in i appen under tracking.

  Min opplevelse klippet fra en annen tråd:

   
  Brukernavnet and themichael like this.
 6. RoadKing

  RoadKing Helt hekta

  Innlegg:
  15,032
  Likes mottatt:
  30,726
  Bonuspoeng:
  293
  Topp informasjon! :)
   
 7. Pepeu

  Pepeu Aktivt Medlem

  Innlegg:
  424
  Likes mottatt:
  903
  Bonuspoeng:
  93
  En annen ting vi fant ut var at det var mulig å bestille enkelte retter borte i "sirkelen". Konen min så at noen satt og spiste en form for nudelsuppe, så hun gikk bort og spurte. Var ingen som skjønte et ord engelsk, men de var raskt fremme med mobilen og kinesisk utgave av Google Translate. Da de skjønte hva det gikk i tok de frem et ark med 4-5 ulike retter man kunne velge blant. Og etter en 10 minutters tid kom de ut og serverte.
   
  themichael liker dette
 8. Berlioz

  Berlioz Gammel? Jeg??

  Innlegg:
  1,745
  Likes mottatt:
  11,475
  Bonuspoeng:
  183
  Har spurt Airchina, og fått svar!
  "Due to your question that is depending your booking, if you made the two flights together ( one ticket), the luggage can be checked trough to ZRH"
   
  themichael and MarkSS like this.
 9. MarkSS

  MarkSS Medlem

  Innlegg:
  101
  Likes mottatt:
  759
  Bonuspoeng:
  93
  Da er det vanskelig å vite om PVG har endret praksis, eller om det kun var pga. at jeg fløy Eva videre. Som sagt var jeg eneste passasjer som skulle tranitte videre fra SK-flighten, så kan godt hende at annonseringen var mer en "personlig beskejd" til meg. Måtte og signere på at de kunne åpne bagasjen om nødvendig.
   
 10. MarkSS

  MarkSS Medlem

  Innlegg:
  101
  Likes mottatt:
  759
  Bonuspoeng:
  93
  Kan Bekreftes! Gode nudler var det og.
  Kommer langt med tegnspråk og peking;).
  Heh, Peking.

  IMG_8038.jpeg
   
 11. oslo.to.unknown

  oslo.to.unknown Medlem

  Innlegg:
  110
  Likes mottatt:
  20
  Bonuspoeng:
  18
  Vurderer dette selv til neste år. Virker litt risky

  Anbefaler alipay (har oversettelse) og google translate
   

Del denne siden