Vietnam - tips?

Tråd i 'Reisemål' startet av agrims, 20. sept 2015.

 1. agrims

  agrims Mr. Emirates

  Innlegg:
  293
  Likes mottatt:
  111
  Bonuspoeng:
  43
  Skal muligens dra til Vietnam i april / mai 2016...
  Noen som har vært der, og kan abefale ting som må gjøres / sees?
  Andre fordeler / ulemper mottas med takk! =D
   
 2. Evensen300

  Evensen300 Flypodden Gull

  Innlegg:
  3
  Likes mottatt:
  2
  Bonuspoeng:
  3
  Har du planlagt noe rundt hvor i Vietnam du skal?
  Skal du til Ho Chi Minh anbefaler jeg at du tar deg en tur til Cu Chi Tunnels. Ligger litt utenfor selve byen så sett av en halv dag+ til dette.
  Ellers bør en biff-middag på El-Gaucho være obligatorisk, spør du meg!

  Har du mulighet ville jeg også valgt xe-om(motorsykkeltaxi) så ofte som mulig. Det er en opplevelse i seg selv og gir et helt annet inntrykk av byen enn man får fra baksetet i en taxi.
   
  agrims liker dette
 3. agrims

  agrims Mr. Emirates

  Innlegg:
  293
  Likes mottatt:
  111
  Bonuspoeng:
  43
  Nei, ikke planlagt så mye enda. Derfor er jeg også åpen for hvor man kan dra å hva man skal gjøre. Skal være der ca. 14 dager :) @Evensen300 :)
   
 4. Henrik

  Henrik Hellas-sympatisør

  Innlegg:
  1,242
  Likes mottatt:
  3,127
  Bonuspoeng:
  113
  Cu Chi-tunnelene har to steder. Anbefaler Ben Duoc, hvor de fleste turistbussene ikke går, det er visstnok den autentiske som var del av nettverket mens Ben Dinh er turistbiten hvor alle tunnelene er lagd for turister. https://en.wikivoyage.org/wiki/Cu_Chi

  Kommer deg ganske greit til Ben Duoc med lokalbusser, og det koster en slikk og ingenting.
   
  agrims liker dette
 5. LineE

  LineE Aktivt Medlem

  Innlegg:
  82
  Likes mottatt:
  124
  Bonuspoeng:
  33
  Cu Chi-tunnelene var fantastisk - dit må du dra! Vi dro dit veldig tidlig om morgenen, og da var det knapt en annen turist å se. Gull! Booket turen gjennom hotellet, og de utstyret oss med både transport og egen guide som årna alt. Kan anbefales!

  I HCMC bodde vi på Golden Central Hotel - det lå like ved Ben Thanh Market og Reunification Palace (altså sentralt), og hadde både god frokost, basseng og bar i de øverste etasjene, ålreite rom og spa i kjelleren. Alt dette til en veldig hyggelig pris. Jeg ville bodd der igjen :)

  Vi brukte en dag på War Remnants Museum og Reunification Palace - Vietnamkrigen er så neddysset i norske historietimer at jeg lærte utrolig mye denne dagen. Det er ekstremt masse propaganda selvsagt, men med litt kritisk tenkning er det verdt det!

  Vi var også på elvecruise på Saigon River - kleint opplegg med mye sang og dans, men det var veldig fint å se byen fra elva, og alkohol og mat inngikk i prisen, så det årna seg greit.

  Ellers hadde vi noen dager på stranda i Phan Tiet - veldig fint der. Og så drømmer jeg om å returnere så jeg kan reise til Hoi An, Hanoi og Halong Bay - alle jeg kjenner som har vært disse plassene er over seg av begeistring :)
   
  agrims liker dette
 6. Akira

  Akira På jakt etter status

  Innlegg:
  22
  Likes mottatt:
  8
  Bonuspoeng:
  3
  Om du har to uker i Vietnam, anbefaler jeg deg til å dra fra nord til sør. Med stopp i Hanoi med Ha Long bay, så fly ned til Hue//Da Nang + Hoi An, så avslutte med Saigon :)
   
  agrims liker dette
 7. agrims

  agrims Mr. Emirates

  Innlegg:
  293
  Likes mottatt:
  111
  Bonuspoeng:
  43
  Høres bra ut! :D takker for tips :) Så får vi se hva det blir til ! ;)
   
 8. Flighter

  Flighter World Traveler

  Innlegg:
  62
  Likes mottatt:
  72
  Bonuspoeng:
  18
  Reiser til Vietnam 4-6 ganger i året. Hvis du ønsker å oppleve et sted helt uteom det vanlige, sjekk ut An Lam Ninh Van Bay villas utenfor Nha Trang. Her kan du oppleve noen dager med fantastisk luksus. Lønner seg som oftest å bestille via vietnamesisk reisebyrå. Som regel mye rimeligere.

  tripadvisor: Hotel_Review-g293928-d2141273-Reviews-An_Lam_Ninh_Van_Bay_Villas-Nha_Trang_Khanh_Hoa_Province

  I HCMC ble vi med på Vespa adventures HCMC by night. Flott opplegg, kjempemorsomt.

  Ellers er Hallon Bay, og Hoi An å anbefale. Ikke velg Da Nang, kysten er fin men byen kjedelig. Dra til Hoi An. Derimot er Maia Resort utenfor Da Nang også noe for seg selv. All inclusive Spa hotel.

  5 stjerners hotel er rimelig i HCMC. Det meste er svørt bra. Hvis dere vil opplevel litt av den koloniale stilen så er jo Hotel Majestic fantastisk. Ellers så har An Lam Villas også et fantastisk lite boutique hotel i HCMC også. An Lam Saigon River. God tur!
   
  agrims liker dette
 9. AndersWE

  AndersWE Medlem

  Innlegg:
  59
  Likes mottatt:
  28
  Bonuspoeng:
  18
  Street Food-tur i Hanoi, masse digg å smake
   
  agrims liker dette
 10. Satyv

  Satyv Senior Medlem

  Innlegg:
  395
  Likes mottatt:
  846
  Bonuspoeng:
  93
  Vekker denne tråden til live igjen å håper på noen gode tips. Jeg skal til Vietnam for første gang i starten av mars. Har kjøpt fly tur/retur Hong Kong (takket være SAS VIP Go kom billetten på hele 2910,-) :)

  Etter et par-tre dager i Hong Kong og Macau tenkte vi å fly til Hanoi tirsdag 1 mars å reise videre derfra. Er litt usikker på hva skal gjøre, hvor lenge vi skal være hvert sted og hvilken reiserute/transportmiddel vi skal velge. Men har tenkt litt på ruten: Hanoi, Halong Bay, Hoi An (her hadde vi egentlig tenkt Da Nang, men etter å ha lest her høres det fint ut i Hoi An) Så kommer det store spørsmålet: Skal vi bry med å dra helt ned til HCMC, skal vi dra til Nha Trang, skal vi dra innom Kambodsja og/eller Laos? Vi rekker sannsynligvis ikke alt. Vi må senest være tilbake i Hong Kong mandag 14 mars.

  Vi kan enten fly tilbake fra HCMC eller Da Nang.

  Er det en god ide å reise med tog fra Hanoi og sørover? Hvordan best komme seg fra Hanoi til Halong Bay?

  Er leiebil med sjåfør en billig og god mulighet, eller har de bare små puslete biler som vil ha for dårlig plass til 4 menn med bagasje?

  Vi er ikke redd for litt party, så noen dager med litt fest har vi regnet med, men vil også slappe av litt å bade.

  Noen som vet om det finnes noen steder man kan dra å fiske? Type big-game fiske (Marlin ,sailfish, tunfisk osv)

  Takk.
   
 11. WannaBeFrequentFlyer

  WannaBeFrequentFlyer EBD

  Innlegg:
  942
  Likes mottatt:
  770
  Bonuspoeng:
  93
  Jeg har bare vært i HCMC (kom fra Phnom Penh via båt og minibuss) og litt nordover. Men lærte at man må beregne GOD tid når man reiser i Vietnam. Trafikken går sakte + at det ofte blir ulykker pga ekstremt mange tohjulinger..
   
  Satyv liker dette
 12. milehigh

  milehigh Senior Medlem

  Innlegg:
  1,541
  Likes mottatt:
  1,452
  Bonuspoeng:
  113
  Kom akkurat hjem fra en 10 dager, Saigon-Danang-Hanoi. El Gaucho nevnt over er ekstremt bra, men dyrt. Unn deg i det minste "verdens beste" burger der om biffene blir drøye. De har prime spot ved siden av Park Hyatt i sør, og litt mer avsides ikke langt fra Sheraton Westlake.
  Hadde 3 dagsturer til Hoi An. Også Hue og My Son nær flere bra resorter i Danang.
   
  Satyv liker dette

Del denne siden