Four Seasons Hotel – Bangkok

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Å være bortskjemt er sterkt undervurdert mener jeg. Four Seasons Bangkok var mitt tredje FS besøk på under to uker, og jeg liker det!

Dette er ikke et moderne innredet hotell, slik som Four Seasons i Mumbai eller i Hong Kong. Bangkok varianten er mer i den kolloniale stilen. Jeg har bodd her tidligere også, og det er faktisk en av de tingene jeg liker best. Four Seasons hotellene i Thailand har også involvert seg en del i å støtte rehabiliteringen av byelefanter, så det er neppe tilfeldig at elefanter er det som møter deg allerede ved inngangen.

Welcome to Four Seasons Bangkok
Welcome to Four Seasons Bangkok

Lokasjonen er meget sentral i forhold til shopping, og er kun et par hundre meter fra kjøpesentrene på Sukhumvit Road og BTS toget. Området føles også veldig trygt og jeg var aldri nærvøs for å tusle rundt alene, hverken dag eller kveld. Nå er vel generelt Bangkok en veldig trygg by.

Det første som møter deg når du kommer inn er selvfølgelig lobbyen, og i likhet med The Peninsula i Manila er den grandios. Jeg bare elsker lobbyer som dette. Man kan ha møter her, eller man kan sitte med computer og en GT etter endt dag og se på mennesker og gå igjennom dagens epost. Foruten rent og fint rom er dette noe av det jeg verdsetter aller mest når jeg er på jobbreiser. Faktisk alltid om jeg reiser solo.

Inngangsparti med lobbybar på begge sider av hallen.
Inngangsparti med lobbybar på begge sider av hallen.

Selve lobbybarene har flott takdekor, behagelige seter, Thailansk servicenivå og lun atmostfære.

Den ene halvparten av lobbybaren
Den ene halvparten av lobbybaren

Det er også 5 restauranter på hotellet. En Japansk, en Middelhavsinspirert, et steak house og en moderne Asiatisk restaurant. Jeg har testet de to første og begge serverte svært gode måltid. Dog ikke gratis. De er også alle sammen steder der man stapper skjorta i buksa og bytter sandalene til sko. Dog ikke ubehagelig stive. Bare «kle deg som folk».

Rommene fullfører stilen. Den klassiske stilen der man savner en dobbeltspent jakke og tropehjelm. Et arbeidsbord og en stor og behagelig seng. Jeg hadde booket et standard værelse i fjerde etasje. Det er også en velfylt minibar.

2013-09-10 20.17.15         2013-09-10 20.17.58

Badene er komfortable og store. Det var ikke helt på nivå med Mandarin Oriental i Jakarta, men det er bra og komfortabelt. Selv etter en kraftig kundemiddag lurte dusjen frem smilet i meg morgenen etter.

Denne gangen ble jeg ikke forsøkt solgt opp på noe vis, og Club access hadde jeg uansett booket i utgangspunktet. Club’en her visste jeg nemlig at leverte varene. En fjong liten sak er at de har egen omelettkokk, noe som er helt vanlig i frokostrestaurantene. Men for en Club floor er det, om ikke unikt, så litt ekstra. Det er småsnacks og fri drikke hele dagen, i tillegg til frokost og coctail hour om kvelden.

Coctail hour
Coctail hour

2013-09-10 10.13.44      2013-09-10 19.05.51

Konklusjon:

En spektakulær lobby møter deg med det samme, men det er ikke et hotell som fronter det voldsomme eller det flashy. Det er først og fremst et veldig komfortabelt og klassisk hotell. Maten er strålende, servicen er upåklagelig, atmosfæren klassisk og beliggenheten kunne nesten ikke vært bedre.

Er det ingenting å utsette på dette? Jo, badet er ikke som på Mandarin (som nevnt). Utsikten ikke som på Four Seasons i Hong Kong og Poolen ikke som på The Pen i Manila. Men alt i alt… Så er det jevnt bra på alt, og jeg kommer til å bo her igjen neste gang. Lett!

Terningkast 6

Quickfacts:

Lokasjon: Ved Sukhumvit Road / Peninsula Plaza
Rompris: Tilfeldig nettsøk i Oktober ga rom fra ca 5.200 Thai Baht, hvilket tilsvarer ca 970,- NOK
Hjemmeside: www.fourseasons.com/bangkok
Svømmebaseng: Ja, utendørs.
Clubfloor: Ja

Fordeler: Klassisk, veldig god service, gode restauranter
Ulemper: Ikke noe stort jeg kan se for meg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *