Four Seasons – Mumbai

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mumbai har vel strengt tatt bare en stjerne på hotellhimmelen. Det er Taj Mumbai. Imidlertid tittet jeg på Inside Luxury Travel, der Varun Sharma sammenlignet Taj med Four Seasons. Hmmm….

 

Vel, jeg hadde først booket Taj, så avbestilte jeg og booket om til Four Seasons. Angret jeg? NEI!!!!

 

Prisen på disse to er den samme. Taj ligger midt i byen, med utsikt mot Gateway of India og havbukten. Four Seasons ligger litt i utkanten, og det blir oftest brukt i mot FS. Jeg gjorde det også. Men så tittet jeg på Varun, og så argumentene for at de ikke nødvendigvis er så dumt å bo utenfor gryta. Four Seasons har også en hel flåte av BMW’er som kan kjøre deg inn når det måtte være. Da jeg spurte concierge om dette sa hun «Når vil du dra? Nå?». – «Nå?» – svarte jeg forvirret. Men det viste seg at bilene står stand-by for å ta deg med ut på tur. På tur dro jeg og turen avslørte at jeg kunne takke både Manitou, Varun og Ganesh for at jeg valgte å avbestille Taj. Der var det fullstendig kaos.

2013-09-08 16.21.05

 

Misforstå meg riktig. Jeg er kanskje en «FS-gutt», men jeg er også en «Taj-gutt». Jeg digger Taj, men her var det kaos. På Four Seasons var det bare avslappet. De hadde flere restauranter og kaféer, men om man kan si noe så var nok lobbyen nokså upersonlig. Jeg endte riktignok opp her et par ganger for både lesing og møter, og det var bra, men ikke ekstremt koselig. Normalt er det her en Taj virkelig tar av – på lobbybarer.

2013-09-09 13.26.55

Servicen var derimot helt i verdensklasse. Hvorhen jeg gikk og stod kunne alle navnet mitt og halvparten også romnummeret. FS i Mumbai virkelig personliggjorde vennligheten i servicen som FS er kjent for. Jeg tror knapt jeg noensinne har observert det like bra som her. Siste dagen ville personalet svært gjerne anbefale meg Indisk Dosa til lunch. Da jeg takket ja, var det mye fnising. Så kom halve kjøkkenet for å se på meg spise. Kleint – Ja. Men personlig – Det også!

 

I 6 etg er del pool , gym, sauna og Yoga rom. Alt fint servisert og ordnet med omkledningsrom og låsbare skap. Også her visste alle hvem jeg var når jeg kom. Hatten av. Jeg hadde riktignok flådd igjennom lokalet første eftaen for å gjøre meg kjent, men allikevel. Det var en sånn – «Jammen han kjenner jeg. Jeg viser han facilitetene, jeg» – ånd over folkene. Utrolig koselig. Poolen er passe lang å svømme omtrent 30-40 laps i.

2013-09-09 14.28.55

 

Men rommet da. Vel, jeg ble ikke oppgradert (og hadde selvfølgelig ikke ventet det heller), men ble tilbudt en suite for USD80 ekstra per natt. Det takket jeg nei til, og ble vist til mitt værelse på 19’ende etasje.

2013-09-07 23.37.55 2013-09-07 23.38.33

Deilig seng og fint bad. Det var også walk-in closet og en betydelig dusj. Det var selvfølgelig også minbar, og så var det satt frem litt complimentary sjokolade.

2013-09-09 12.46.39   2013-09-07 23.38.10

Utsikten var derimot litt mer ymse. Det er ikke noe Gateway of India eller Victoria Station. Det var rett i slummen. Nå er jeg av typen som ofte ender opp med å bable ganske mye med folk og en av gutta som kjørte BMW for hotellet bodde i ett av disse «skurene» med blått tak. Han bodde der med foreldre og barn. Han var eneforsørger for ALLE. Vi diskuterte litt politikk, og jeg sa at jeg mente det var utrolig viktig at man fikk utvidet middelklassen. Det var han rørende enig i, og kunne fortelle at han var middelklasse pga jobben på FS, og derfor hadde råd til blå presenning på taket.

Vi shaket hands og ble enige om at en dag skulle vi bli rike. Inshallah.

2013-09-09 18.22.23

 

En annen liten ting er at Four Seasons har eneste rooftop bar i Mumbai. Den kan du også besøke uten å være gjest på hotellet. – «Skikkelig kult i monsoon-season» – tenker du sikkert, men de har altså en med presenning over og en uten. Så det så. AER er derfor alltid åpen. Jeg var der en liten tur, da de hadde «happy hour» på champis per glass. Det var fin utsikt og sammen med en jente kunne jeg nok blitt sittende hele natten. Alene, greit å se.

2013-09-08 19.45.03  2013-09-08 20.10.13

I det hele tatt fikk jeg et usedvanlig godt inntrykk av hotellet. De var imøtekommende og vennlige, uten å være «skrapete høflige». De var på linje meg deg og prøvde å få til et bra opphold.

En liten ting, som jeg hang meg opp i var hvordan tøyet ble returnert da jeg leverte noe til rens. Jeg liker å slippe å sjekke inn bagasje, og om man bare skal ha håndbagasje synes jeg man bør forsøke å holde seg under 30 kg. Om ikke annet, så av hensyn til andre passasjerer. Da må man iblant bruke hotellets vaskerier. Normalt henger de det bare i skapet. Hos Four Seasons i Mumbai kommer det i en kurv. Og oppi kurven er hver lille ting pakket inn. Sånne ting synes jeg er veldig kult.

2013-09-08 17.44.49     2013-09-08 17.45.05

Glem heller ikke at det til stadighet kom managere og spurte for å forsikre seg om at du hadde det utmerket. Tidvis kom det også folk med godterier på døren. «We got a special treat for you today». Tøft!

Konklusjon:

Om noen tror jeg har varslet FS om at jeg skriver en review, så nei. Jeg har nok lagt igjen en god industriarbeiderlønn hos FS opp igjennom, men de har heller ingen bonusprogram eller noe sånt å måle på. Ut ifra min følelse av teamet her, så ønsker de ganske enkelt å være et sinnsykt bra hotell, og det klarer de til gangs!

Skal du til Mumbai og velger å bo et annet sted enn her, så er du sprø.

Så hva tror du prisen er pr. natt? Den er omtrent 11-1500,-. Samme som en olabukse, men mye deiligere.

Terningkast 6

Quickfacts:

Lokasjon: De kaller det Central Mumbai, men det er 20 minutters kjøring nord for dette.
Rompris: Tilfeldig nettsøk i Oktober ca rom fra ca 10.000INR, tilsvarende 1.000,- NOK per natt i dobbeltrom.
Hjemmeside: www.fourseasons.com/mumbai
Svømmebaseng: Ja, utendørs i 6 etg.
Club floor: Nei

Fordeler: Veldig god service, rolig område av byen, en flåte av BMW’er som tar deg hvor som helst, rooftop bar (eneste i Mumbai)
Ulemper: Veldig veldig veldig rolig område av byen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *