Grand Hyatt Singapore

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Da jeg ankom hotellet i taxien ble bagasjen min tatt hånd om av en pikkolo, mens en kvinnelig Hyatt-ansatt ønsket meg velkommen med mitt fulle navn. Hun hadde nok sett navnet mitt på bagasjen min mens jeg betalte taxien, og plottet dette raskt inn i iPaden som hun bar på. Dermed hadde hun all info om meg og mitt opphold før jeg hadde rukket å forlate taxien. Proft! Hun geleidet meg deretter inn i heisen og opp til toppetasjen, The Club Floor, hvor jeg igjen ble ønsket velkommen ved navn, og raskt og effektivt sjekket inn. Jeg hadde på forhånd ordnet meg oppgradering til en Grand Suite King på 83 kvadratmeter, og denne så slik ut:

Spisestue
Spisestue
Stue med kontor
Stue med kontor
Stor TV
Stor TV
Stua sett fra soverommet
Stua sett fra soverommet
Kjøkken og hoveddør. Gjestetoalett inn til venstre
Kjøkken og hoveddør. Gjestetoalett inn til venstre
God seng
God seng
Eget TV på soverommet
Eget TV på soverommet
Stort walk-in closet med safe, strykebrett med mer, samt en ekstra utgangsdør
Stort walk-in closet med safe, strykebrett med mer, samt en ekstra utgangsdør
Badet
Badet
Dusj, toalett og badekar
Dusj, toalett og badekar
Dusjen
Dusjen
Bathroom amenities fra June Jacobs
Bathroom amenities fra June Jacobs

Som Diamond-medlem får man alltid en velkomstgave. Denne sto allerede klar på bordet da jeg sjekket inn.

Vann, sjokolade, snacks og frukt
Vann, sjokolade, snacks og frukt

Kvalitet merkes ofte på detaljene, og her er en detalj som indikerer nettopp kvalitet:

Fjernkontroller er vanligvis bakteriebomber
Fjernkontroller er vanligvis bakteriebomber

Suiter pleier å ha utvidet minibar med større utvalg enn i vanlige rom. Dette var også tilfellet i denne suiten.

Minibar i kjøleskap
Minibar i kjøleskap
Minibar i skuff
Minibar i skuff
...og minibar på hylla
…og minibar på hylla

I tillegg til minibar var det også et stort, tomt kjøleskap på kjøkkenet, hvor man kunne oppbevare for eksempel egne drikkevarer.

En annen fiffig detalj var en liste med «missing must-haves» som man kunne få eller låne av hotellet. Siden deodoranten min nesten var tom og det manglet tøfler til morgenkåpen, ringte jeg og ba om deodorant og tøfler. 10 minutter etterpå banket det på døren, og mine «must-haves» ble overlevert.

Tøfler og deodorant til odel og eie
Tøfler og deodorant til odel og eie

An annen fordel ved å være Diamond-medlem er at man kan benytte seg av Club Loungen. Her kan man innta frokost om morgenen, og ubegrensede mengder forfriskninger (alkoholfrie) og snacks hele dagen. Mellom klokka 18.00 og 20.00 er det fri flyt av mat og drikke, inkludert alkohol i alle varianter. Vanligvis serveres det kun kanapeer og snacks i slike lounger, men har var det stort utvalg av retter i store porsjoner. Mer enn nok til å bli god og mett. Rettene er forskjellige fra kveld til kveld, men hovedelementene består av tre typer varmmat (Dim Sum, noe vestlig og noe lokalt), forskjellige typer sushi, kanapeer, mange typer oster og kjeks, brød, kaker og desserter. Blant de vestlige varmrettene jeg spiste var noen fantastisk gode mini-hamburgere, chicken qesadilla og pasta.

Av alkoholholdig drikke kan man velge mellom hele fem forskjellige rødviner, fire hvitviner og tre typer øl. Det tilbys også en meget god Prosecco, samt et rikt utvalg av sterkere saker.

Avslappet atmosfære i Club Lounge
Avslappet atmosfære i Club Lounge

Ved første ankomst i Club Lounge ble jeg ønsket velkommen av en kvinnelig ansatt, og atter en gang kunne hun navnet mitt, selv om hun aldri hadde sett meg før! Mens jeg gikk innover hørte jeg at hun mumlet noe på et internt kommunikasjonssystem. I det jeg setter foten inn i loungen, kommer en mannlig ansatt og ønsker meg velkommen, ved navn, og håndhilser. Deretter blir jeg geleidet til et ledig bord, og jeg bestiller drikke før jeg går bort og kikker på maten.

Mini-burgere, Dim Sum og en asiatisk rett
Mini-burgere, Dim Sum og en asiatisk rett
Salat, sushi og tilbehør
Salat, sushi og tilbehør
Syv forskjellige oster, diverse frukt, brød og sandwicher
Syv forskjellige oster, diverse frukt, brød og sandwicher
Småretter
Småretter
Hvitvin, øl og mineralvann
Hvitvin, øl, mineralvann med mer
Bra utvalg av sterkere saker
Bra utvalg av sterkere saker

Loungen var tydeligvis et populært oppholdssted mellom kl. 18.00 og 20.00, for det var rimelig folksomt der hver kveld. Allikevel var det en rolig og avslappet atmosfære, og betjeningen fulgte opp alle gjestene som var der. Det var tydelig at det var en del stamgjester der, da det var tilsynelatende hjertelige gjensyn mellom betjening og gjester, og spørsmål om hvordan det gikk med kone og familie med mer. Jeg overhørte blant annet en nordmann som ble spurt hvor lenge han skulle være denne gangen. «En måneds tid» var svaret.

Frokosten ble også inntatt i loungen. Denne var helt kurant. Frokosten i loungen er alltid mer begrenset enn den som serveres i restauranten, og i mitt tilfelle var det kun frokosten i loungen som var inkludert i prisen. Betjeningen tok imot bestilling av te og/eller kaffe, samt varme retter. Jeg ba om speilegg med bacon. De hadde dessverre ikke bacon, men de skulle skaffe det for meg fra og med neste morgen. Bra service!

Siden dette er et 5-stjerners hotell, betyr det at det finnes rikelig med fasiliteter å benytte seg av. Jeg hadde gleden av å oppleve spa-avdelingen, hvor jeg hadde booket en times massasje.

Inngangen til spaet
Inngangen til spaet

Spaet til Grand Hyatt Singapore heter Damai, og inneholder massasjeavdeling, et trimrom med moderne apparater, garderober, badstu, steam room, boblebad, et iskald basseng og et meditasjonsrom. Jeg møtte opp en halvtime før massasjen for å benytte meg av fasilitetene. Kvaliteten var jevnt over meget god, men utseendemessig var det ganske trist og kjedelig, men grå murvegger uten noen utsmykninger. Meditasjonsrommet hadde veldig gode stoler og spilte avslappende orientalsk musikk, men det var en skyvedør som folk kom inn og ut av hele tiden som lagde ganske mye lyd, så det var ikke helt optimalt. Massasjerommet derimot var innbydende og flott dekorert, men en særdeles komfortabel massasjebenk. Den timen gikk alt for fort!

I tillegg til det obligatoriske svømmebassenget, har hotellet to tennisbaner som man kan leie. Jeg hadde ingen å spille med, så disse fasilitetene forble uprøvd.

Svømmebassenget
Svømmebassenget

Grand Hyatt Singapore er sentralt plassert ved Orchard Road, som er et mekka for shopping med sine mote- og merkevarebutikker.

Location location location
Location location location

 

Konklusjon

Grand Hyatt Singapore er et supert luksushotell med fantastisk service. Det er ikke mye å sette fingeren på ved dette hotellet, men det er kanskje modent for litt oppussing. Rommet jeg hadde bar preg av slitasje på tepper og møbler. Alt i alt fortjener dette hotellet en sterk 9’er.

9 av 10

[box style=’info’] Pris per natt for billigste rom: SGD 405 (ca. 1940 kr.) [/box]

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *