Hilton London Paddington

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Hilton London Paddington er et gammelt og ærverdig hotell, som først åpnet dørene i 1854, etter 14 måneders byggetid og med en prislapp på ca. 60.000 pund, under navnet Great Western Royal Hotel. I 2001 ble hotellet fullstendig renovert og åpnet da under Hilton London Paddington, men den victorianske stilen er naturligvis beholdt.

Resepsjonsområdet.
Resepsjonsområdet.

Som antydet ligger hotellet på Paddington, og er faktisk bygget sammen med jernbanestasjonen, noe som gjør det til et veldig praktisk beliggende hotell når man lander på Heathrow – Heathrow Express har nemlig endestasjon nettopp her. Hotellet har egen inngang fra stasjonssiden, noe som gjør at man går tørrskodd både til tog og til tuben. På Paddington er utvalget av metrolinjer også ganske stort, med linjene Circle, Bakerloo, Hammersmith & City og District. Praktisk og hendig, og et godt utgangspunkt for en både business og pleasure. Området Paddington er også forholdsvis rolig og av den grunn også relativt barnevennlig, så forvent med andre ord ikke noe stort natteliv her. Det er et greit utvalg at ålreite restauranter i umiddelbar nærhet, og med hotellets egen som den beste. Det er også naturligvis et lite utvalg med trivelige puber i nærheten.

Lounge-området.
Lounge-området.

Hotellet har 354 rom, hvorav 28 suiter. Vi hadde booket såkalt Family Room for to voksne og ett barn, på Hiltons summer sale for HHonors-medlemmer, for 469 pund inkludert frokost for to netter i helg. Ikke spesielt billig, men London like før jul er heller ikke det, og i særdeleshet ikke når rommet må kunne ta mer enn to voksne. Og med kun Blue-status i HHonors, så hadde jeg heller ikke noe håp om oppgradering av rom – noe jeg fikk rett i.

Familierom.
Familierom.

Selve rommet var, i likhet med resten av hotellet, i en veldig klassisk erkebritisk stil. Denne britiske stilen, som omfattet alt fra fargevalg til møblement, gjør at rommet ser umiddelbart forholdsvis gammelt ut, men straks man gikk litt etter i sømmene så var det tydelig at det var veldig velholdt og alt fremstod som mer eller mindre nytt. Badet var flislagt, men som så ofte på hoteller desverre ikke med varme i gulvet. Eller noe annet sted for den saks skyld. Senga var helt ok, men med veldig fast madrass, putene var heller ikke de beste jeg har vært borti. Madrassen i senga som var satt inn til poden var tydelig velbrukt, men han sov uansett tilsynelatende godt oppi der. Rommet var forøvrig brukbart utstyrt med blant annet minibar, vannkoker, kaffetrakter og iPod-docking (med gammel kontakt).

Minibar og garderobe.
Minibar og garderobe.

Frokostbuffeten i restauranten var helt klart av godkjent karakter, der det ble servert både en typisk kontinental frokost i tillegg til en tradisjonell engelsk. Utover konas kommentar om at blodpølsa ikke smakte noe, var totalinntrykket bra kvalitet, godt utvalg og nok personale som hele tiden sørget for at det var rikelig med tilgang på alt man ønsket seg. Vi fikk også prøvd restauranten på afternoon tea og til en middag, hvor middagen var den som imponerte mest. Afternoon tea var midt på treet (men prissatt som om den var i høy klasse!), mens andebrystet vi ble servert til middag var mørt, forseggjort og velsmakende. Bruk av mer enn 35 pund i restauranten gjør også at man samler 1000 ekstra HHonors-poeng. Servicen var stort sett upåklagelig, men for de som reiser med såpass små barn at man må ha med egen middag så vær obs på at man ikke får varmet mat til dem selv fra middagsglass – dette er «against hotel policy, sorry». Vår løsning var å varme middagsglass til jr i vannbad laget av vannkokeren på rommet, det drar ikke akkurat opp premiumfølelsen et Hilton-hotell skal gi. Jeg forstår tildels hvorfor policyen er slik, men det er veldig upraktisk for oss med et halvt år gammelt barn.

Badet.
Badet.

Personalet var generelt veldig vennlige og serviceinnstilte, og man følte seg hele tiden verdsatt som gjest her, og det er jo en vesentlig del av opplevelsen med å bo på et såpass kostbart hotell. Det er imidlertid noen litt merkelige surcharges for oss Skandinaver, og en av dem er at man i utgangspunktet må betale ganske dyrt for WiFi (14 pund), med mindre man booker på hilton.com.

Oversikt

Fordeler

Serviceinnstilt personale
Velholdt og brukbart utstyrt rom
Glimrende og praktisk beliggenhet
Bra frokostbuffet og restaurant generelt

Ulemper

Høyt prisnivå
Middels kvalitet på senga
Varmer ikke barnemat for små barn
Ikke varme på badet

Komfort/rom

Fasiliteter

Service

Valuta for pengene

Overall Rating

Konklusjon

Godkjent hotell, men med enkelte svakheter. Prisen er frisk, men personalet og beliggenhet veier opp.

3.6

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *